אם לא תגיבו תצטערו כל ימי חייכם

אם לא תגיבו תצטערו כל ימי חייכם

מישהו או מישהי פה אי פעם קראו את הספאר התפסן בשדה השיפון? נ.ב. סליחה שאני פותחת הודעה חדשה פשוט זה מה זה דיסטינגווישט....

אמממ...

ככה: א. אני באמת חושבת שזה אחלה של ספר והכל... ב. אנלא חושבת שזה המקום לדבר על הספר הזה, זה פורום של הביטלס ונחמד לשמוע דברים אחרים לפעמים אבל זה ממש לא קשור... ג. דיסטינגווישט

Miss CB

New member
כן

אבל אני באמצע קריאה אז לא להגיד כלום אל תהרסי לי את זה! איך אנ ימקווה שהוא יגלה בסוף על הברווזים בסנטרל פארק

למען האמת זה בול לפורום שלנו |זהירו

יש הסוברים שספר זה הוא הוא שגרם להירצחו הטרגי של אלילנו הנשגב ג'ון לנון. חקרתי את העניין לעומקו ונסתבר שהרוצח הפסיכופת ביקש להחזיר את לנון לעולם הילדות (איפה שהולדן כל הזמן מנסה להישאר)(הוא היה מעריץ, לידיעתכם). לפני שידעתי שזה הספר הייתי בטוחה שהוא קנה את פול איז דד טינג ולקח קשה את מה שג'ון אמר בסטרוברי פילדס... למען האמת הספר הזה נמצא אצל עוד רוצחים, החונק מבוסטון או ג'ק המרטש לא זוכרת... יש סיפור על רוצח אחד שרדפו אחריו ובכל מקום שהוא ביקר הוא נכנס לחנות ספרים וקנה 12 עותקים וכך תפסו אותו. אני, אישית, זה הספר הכי אהוב עלי בעולם והוא היה ככה לפני ששמעתי את החדשות המצערות. מה דעתכם???? האם אני סותרת את עצמי???? אשמח לקבל תגובות בכללי.

"טלוויזיה לא מיצרת רומחים סדרתיים

הוא רק עושים אותם יותר יצרתיים". המשפט המעולה הזה לקוח מאיזה סטירה על סרטי אימה, זה נכון לגבי טלוויזיה וקולנוע וגם, תתפלאו לגבי ספרים, אף אחד לא רוצח בגלל שהוא קרא משהו בספר או ראה משהו בטלוויזיה, זה תרוץ נוח לרוצח ואמטלה לכל מבקשי הצנזורה מאז המצאת הדפוס ועוד קודם, אבל זה פשוט לא עובד ככה. עוד דבר קטן, מי שמושפע עד כדי כך מספר כל כך שיטחי וטיינאג'רי, צריך להיות בכלא, אם הוא רצח ואם לא, הספר מאוד משפיע בגיל צעיר (וטוב שכך ספרים כאלה גורמים לאנשים לקרוא אח"כ ספרים יותר מעניינים), אבל קשה להאמין שמשהו כל כך שיטחי יכול לגרום לבן אדם מבוגר לעשות משהו.

שטחי???? לא נראה לי

א. ברור שזה תירוץ אבל עדיין הם יכולים להיות מושפעים. ב. זה אחד הספרים הכי עמוקים שנכתבו אי פעם. אמא שלי מורה לספרות והיא מלמדת את הספר הזה בתיכון והביאה לי לקרוא ספרים שלמים שנכתבו על הספר. אשמח לשלוח לך במייל כמה מהם!!!!

תודה

אבל מאחר ויצא כבר ללמוד בתיכון לפי אי אלו עשרות חודשים (יותר כמו מאות), קראתי כבר ספר או שניים על התפסן, יצא לי גם לקרוא ספרים רציניים באמת מאז, שיהיה, על טעם ועל ריח וכו', אף פעם לא הבנתי את העניין המוגזם שיש לאמרקאים עם הספר הזה, מצד שני ספרות אמריקאית אף פעם לא עשתה לי את זה.

זה עניין של טעם ../images/Emo63.gif

אתה יכול להגיד שהוא לא לטעמך אבל לקרוא לו שטחי - זה לא לעניין. נ"ב: אז איזה ספרות הדגש||כן?

כן, ברור

אחלה של ספר, למרות שהולדן קצת עלה לי על העצבים ומדי פעם התחשק לי להעיף לו איזו סטירה קטנה, ככה סתם שיפסיק עם הבכיינות הזו שלו. בכל מקרה, קראתי אותו כמה פעמים ובכל פעם הבנתי יותר ויותר מכל מילה
באמת ספר טוב והוא לא אשם ברצח של ג'ון לנון
הרוצח היה מטורף (טוב, אולי מטורף היא לא המילה המתאימה כי הרי גם גיבור הספר מאושפז בבי"ח לחולי רוח
) ואנשים כאלו יש להם בעיה במוח, שבמקרה אולי הספר היה טריגר בשבילו, זה היה יכול להיות כל דבר אחר באותה מידה. אח, אין כמו הספרים האלה שאתה לא רוצה שיגמרו. אני מאמינה במשפט שאומר שספר טוב הוא ספר שאחריו אתה ממש רוצה שהסופר\הדמות הראשית (תבחרו)יהיו החברים הכי טובים שלך.

למעלה