תגיד אתה דתי? המצווה היא להתפלל. אתה יכול להתפלל איפה שאתה רוצה חוץ מבית קקי ופיפי . המצווה זה להתפלל. בית הכנסת נוצר כדי שהגברים יברחו קצת מהנשים שלהן ואם הן הולכות אחריהן אז עשו עזרת נשיםלמה אלוהים הכל יכול לא שומר על בית הכנסת
ועל מי שמתפלל ?
ואם לא
איזה הוכחה יש לכם שמישהו בכלל קיים ורוצה שתתפללו.
וואלה... אבל בבית כנסת אפשר להתפתל במניין. בתפילת יחיד לא. ומה עושה אישה במחזור? מותר לה לבלות בעזרת הנשים או שלא?תגיד אתה דתי? המצווה היא להתפלל. אתה יכול להתפלל איפה שאתה רוצה חוץ מבית קקי ופיפי . המצווה זה להתפלל. בית הכנסת נוצר כדי שהגברים יברחו קצת מהנשים שלהן ואם הן הולכות אחריהן אז עשו עזרת נשים
ובבית כנסת יש גם ספר תורה עם קלף משובח - מה שבבית אין לךוואלה... אבל בבית כנסת אפשר להתפתל במניין. בתפילת יחיד לא.
בעזרת נשים מותר.אבל הבנתי מהילדות שלי, שרוב הנשים שם גם ככה בגיל הבלות, כי נשים התרגלו להתפלל בביתומה עושה אישה במחזור? מותר לה לבלות בעזרת הנשים או שלא?
זה טיעון מעגלי. למה לקיים "מצווה"? מי ציווה?תגיד אתה דתי?
תגיד אתה דתי? המצווה היא להתפלל.
גבר, בבית כנסת שעושים עסקים בו - אין הגנה כי אלוהים יודע לזהות "עבודה", יעני זה גם מה שקורה בארץ ולכן יש לנו ימים איומיםלמה אלוהים הכל יכול לא שומר על בית הכנסת
ועל מי שמתפלל ?
ואם לא
גבר, בבית כנסת שעושים עסקים בו - אין הגנה כי אלוהים יודע לזהות "עבודה", יעני זה גם מה שקורה בארץ ולכן יש לנו ימים איומים
יש הוכחה ברורהלמה אלוהים הכל יכול לא שומר על בית הכנסת
ועל מי שמתפלל ?
ואם לא
למה רק 3 שאפשר תפיסה פילוסופית רביעית?יש הוכחה ברורה
כל ההיסטוריה העם שאוכל הכי הרבה חרא, אלו היהודים
בכל דור ודור, העם שנרצח, נשרף, ונאנס אלו היהודים,
הסיבה שהדת היחידה שעוברת דרך האמא, זאת היהדות,
כי האבות של כל היהודים הם אבות שונים, קוזקים אוקריאיני, או פורעים מרוקאים.
יש 3 אפשרויות ושלושתן רעות לתאוריה הדתית היהודית
1. אין אלוהים
2. יש אלוהים והוא שונא יהודים
3. יש אלוהים יהודי והוא אוהב יהודים, אבל הוא חסר כל יכולת
מי שחושב שאלוהים הוא כל יכול והוא אוהב את היהודים, הוא אידיוט גמור
זה אפשרות # 1 : אין אלוהים (דה פקטו)למה רק 3 שאפשר תפיסה פילוסופית רביעית?
דאיזם.
בורא שיצר את חוקי הטבע ומאז לא מעורב. מה שעדיין אומר דתות מתעסקות בקקי.
אם אתה מאוד טכני אז אלוהים ובורא עולם הם ישויות נפרדות. בדרך כלל מקובל לטעון כי אין אלוהים פירושו אין גם בורא לעולם.זה אפשרות # 1 : אין אלוהים (דה פקטו)
זה לא משנה אם יש אלוהים כלשהוא איפהשהוא
אם הוא לא חלק מהמשחק הזה
אז במשחק כרגע אין אלוהים
בורא שאינו מתערב, הוא מבחינה לוגית כמו העדר אל.למה רק 3 שאפשר תפיסה פילוסופית רביעית?
דאיזם.
בורא שיצר את חוקי הטבע ומאז לא מעורב. מה שעדיין אומר דתות מתעסקות בקקי.
מסכים. אפשר לפרש את ההגדרה גם כך.בורא שאינו מתערב, הוא מבחינה לוגית כמו העדר אל.
בטח אוהב, עד מוות.יש הוכחה ברורה
כל ההיסטוריה העם שאוכל הכי הרבה חרא, אלו היהודים
בכל דור ודור, העם שנרצח, נשרף, ונאנס אלו היהודים,
הסיבה שהדת היחידה שעוברת דרך האמא, זאת היהדות,
כי האבות של כל היהודים הם אבות שונים, קוזקים אוקריאיני, או פורעים מרוקאים.
יש 3 אפשרויות ושלושתן רעות לתאוריה הדתית היהודית
1. אין אלוהים
2. יש אלוהים והוא שונא יהודים
3. יש אלוהים יהודי והוא אוהב יהודים, אבל הוא חסר כל יכולת
מי שחושב שאלוהים הוא כל יכול והוא אוהב את היהודים, הוא אידיוט גמור
הדתיים מאמינים שיום אחד בשנה במקום אחד, אלוהים יורד להקשיב לאנשים,בטח אוהב, עד מוות.
ראו שמחת תורה ה'תשפ"ד,
כ"ב תשרי.
פרשת וזאת הברכה.
אתה שומר מצוות? שומר שבת? באיזה זכות אתה בא אליו בטענות?בטח אוהב, עד מוות.
ראו שמחת תורה ה'תשפ"ד,
כ"ב תשרי.
פרשת וזאת הברכה.
תודה מותק,אתה שומר מצוות? שומר שבת? באיזה זכות אתה בא אליו בטענות?
חצוף!
יפוי הכח שלי זה התורה, שם כתוב שאם שומרים אותה מקבלים שמירה, אם לא אז לא.תודה מותק,
גם אני אוהבת אותך.
אני לא שומר מצוות,
לא שומר שבת,
לא בא בטענות,
ולא חצוף, חצופה.
ותודה פעם שניה, כמה טוב שמישהו גורם לי לחייך.
חצוף! חצופה! למי בדיוק אני מתחצפת?
יש לך ייפוי כח מבוראת עולם?
או שאתה סתם רוצה לבדר אותי?
שבוע טוב.
למה מה? אם אני רואה רשע בפעולה, אסור לי לי למחות?אתה שומר מצוות? שומר שבת? באיזה זכות אתה בא אליו בטענות?
חצוף!
למה כן? זה לא אחד תמורת אחד. התפילה בבתי הכנסת היא למען כלל ישראל, לא למען הקהילה המתפללת שם במקרה. בניגוד למה שיש חילונים שאוהבים להציג (כד להקל על עצמם את התקפת הדת/יים), הדת (היהדות בכל אופן) איננה תעודת ביטוח. ממילא מגוחך (בתור פלוני שמתפלל באותו בית כנסת) לדרוש את מה שאתה דורש.למה אלוהים הכל יכול לא שומר על בית הכנסת
ועל מי שמתפלל ?
אין לנו. זה עניין של אמונה. יש אמנם סדרה ארוכה של ראיות נסיבתיות. אבל בסופו של דבר, אחרי שגומרים לדבר על הכל ומקבלים חלק ודוחים חלק ובלה בלה בלה, זה עניין של אמונה, לא של הוכחה. אילו הייתה הוכחה כזאת, היהדות לא הייתה עוד אמונה אלא ידיעה. אנחנו לא בשלב הזה.ואם לא
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.