הגירה על בסיס לימודים
שלום, אני בת 24, אני ובעלי שוקלים להגר על-ידי לימודים ועל כן עשינו חיפוש באתר השגרירות. נתקלנו בהגירה לפרובינציה של ססקטוואן (לא בטוחה באיות השם), יש שם תוכנית הגירה לסטונדים הלומדים בפרובינציה שלהם. על-פי התוכנית מי שסיים ללמוד שם ומוצא עבודה לאחר קבלת התואר יכול כבר להגיש (ולקבל) סטטוס של PR ללא צורך בניסיון עבודה כמו שדרוש בהגירה פדרלית כמו כן זמן קבלת התושבות קטן יחסית. בקשר לעבודה + לימודים, סטודנט אינו יכול לעבוד בשנת הלימודים הראשונה שלו אלא בשנים שאחריו. ניתן להגיש בקשה לויזת עבודה על בסיס לימודים לאחר חצי שנה רצופה של לימודים אבל עד שהאישור מגיע לוקח זמן ולכם אם מתחילים ללמוד בספטבמר אפשר ללמוד רק בקיץ של סיום שנת הלימודים הראשונה. על כן מי שלומד רק שנה לא יוכל לעבוד במקביל ללימודים אבל כן יוכל להגיש בקשה ל- PR בסיום לימודיו אם השיג הצעת עבודה. במקביל בן הזוג של הסטודנט במחוז זה יוכל ליבוד במשרה מלאה ללא שום הגבלה. עוד דבר נהדר בפובינציה זו שלאחר חצי שנה של עבודה במשרה מלאה בפרובינציה ישנן המון הקלות לקבלת PR, לא צריך אישור שקנדי לא יכול למלא משרה זו, לא צריך אישור מ HRDC (אני לא בטוחה באיות אבל הכוונה ברורה) ועל כן אחרי חצי שנה של עבודה על ויזת עבודה זמנית אין כל-כך בעיה לקבל PR. משהו שאני לא בטוחה בו הוא- אם בעלי עובד בזמן שאני לומדת האם זה נחשב כאילו הוא על ויזת עבודה זמנית והאם גם עליו יחולו ההקלות לאחר חצי שנה של עבודה? אני אשמח לקבל תשובה, אם מישהו יודע. עוד דבר בקשר לעבודה במקביל ללימודים, לאחר קבלת אישור העבודה ניתן לעבוד הן בתוך הקמפוס והן מחוץ לקמפוס, ישנן הגבלות על שעות העבודה אבל בקיץ ובחופשות סמסטר (שבקנדה הן הרבה יותר נפוצות מבישראל) ניתן לעבוד ללא הגבלה. אם מישהו יוכל לתת פרטים על הפרובינציה, החיים בה, מה יש שם, מהי השפה הכי מדוברת שם ועוד ועוד, אשמח לקבל כל פרט מידע כיוון שאני ובעלי חושבים ברצינות ללמוד שם על מנת להגר.