אם לחמי שהיה אזרח ארהב.

מישהו יודע היכן נמצא מפעל הגלידות

בצפון קרולינה שישראים עובדים שם .בני רוצה לעבוד שם .ראיתי את הכתבה בערוץ 8 .מי יודע?

אם לחמי שהיה אזרח ארהב.

ומת לפני מס שנים .לא היינו איתו בקשר בכלל האים לבני יש אפשרות לקבל אזרחות .לרשת במרכאות.יש לו איזו שהיא זכות .הבעיה שאין לנו פרטים עליו.

doronf65

New member
מנהל
אין לסבא זכות להוריש

את אזרחותו לנכד, גם אם היה חי. האזרחות ניתנת להעברה רק דור אחד (אב-בן), וגם זה בד"כ לא אוטומטי אלא יש קריטריונים שונים. דורון

יש לי עוד שאלה חמי היה נשוי בארהב

בתחילת דרכו שם ונולדו לו שתי בנות שצריכות להיות בסביבות גיל 40 בערך .אין לנו את מס התז.שלו איך בכל זאת אפשר לאתר אותן?אפילו את העיר שבו הוא היה גר בהיותו נשוי אין לנו מידע.האים אפשר יהיה להוציא העתק של תעודת הלידה של בעלי כדי לראות שם את מס תז של חמי.

doronf65

New member
מנהל
"ת.ז."

בארה"ב אין מושג כזה, והדבר הכי קרוב לכך הוא ssn=social security number. בתעודות לידה שאני ראיתי המספר אינו. לגבי איתור-אולי מישהו אחר יודע. בהצלחה, ואם תאתרו אותן הן יכולות לבקש איחוד משפחות עם אחיהן (בעלך), ואשתו. אם הבן שלך קטין גם הוא נכלל בבקשה, ואז אפשר לקבל גרין קארד, אבל התור לטיפול בנושא הוא 12 שנה... דורון

JSilver

New member
ממליץ מאד להפנות שאלה זו לפורום

שורשים משפחתיים. יש שם חבר'ה קליברים אחד אחד ואני בטוח שתקבלו תשובה טובה.

Boston1

New member
לא נכון! סבא כן יכול להוריש בארה"ב

בכלל לא נכון. סבא יכול להוריש את אזרחותו האמריקאית לנכדיו אם הוא רוצה בכך, ובתנאי שהוא גר חמש שנים רצוף בארה"ב אחרי גיל 14 נדמה לי, כל הפרטים מופיעים ברשומות. הסבא צריך למלא טופס רב פרטים ולהוכיח את שהותו, אזרחותו, ע"י תעודות מהקולג' או תלושי משכורת, לשלם 200 דולר שמי טיפול בשפניה, הנכדים מוזמנים לשהות קצרה בארה"ב בה תוסדר אזרחותם ואפילו לא צריכים להשאר כאן, יכולים לחזור למקום מושבם ואזרחותם תוכר. רצוי לפנות לקבל האזרחות במחוז שכוח אל בו תטופל הבקשה במהירות יחסית למחוז עסוק. ראה בהצלחה זה בדוק מנסיון אישי

doronf65

New member
מנהל
בדוק את ניסוחיך לפני שאתה מצהיר

הצהרות... הסבא לא העביר את האזרחות אלא ההורה. כיון שההורה לא עמד בקריטריונים של השהות בארה"ב, אם הסבא כן עמד בהם הוא מצטרף לבקשת ההורה ומעביר את ההורה את הקריטריונים שהוא לא עומד בהם. כל שאר הדברים שכתבת מדוייקים. דורון

doronf65

New member
מנהל
קח את הלינק הזה, קרא הכל וחזור אלי

אתה מאשר מה שכתבתי שתי שורות למטה ומתווכח איתי פה? אתה סותר את עצמך. לא משנה, קרא את זה: http://travel.state.gov/childcit.html ותחזור עם שאלות אם תרצה דורון

shoham13

New member
i think u might be wrong here...

i have a friend that got her citizenship from her grandmother, but as much as i know, the process has to be done before the grandchild is 18 years of age. the did the all the process in israel but to get the citizenshi[ they had to go to the united states.

doronf65

New member
מנהל
you are right

about the fact she had to step on US soil in order ot become a citizen, but the arguement here is that she got it from her parent, not the grandparent. The grandparent only help the parent to meet the requirements of presence in the USA if he wasn't able to prove it by himself in order to qualify the grandson to be a US citizen. Doron

JSilver

New member
אני חוזר וממליץ בחום להיעזר בפורום

שורשים משפחתיים, מנסיון אישי שלי ושל רבים אחרים. הם יעזרו לך ותמצאי קרובים רחוקים ו/או צאציהם בדרכים שלא חשבת עליהן. נסי אותם.

למעלה