אם למישהו יש שאלות לפני צבא

שירו^ש

New member
אם למישהו יש שאלות לפני צבא

אז אני אשמח לענות אני חיילת והייתי בבסיס פיקודי יצא לי דיי להכיר את המערכת על כל חיילותיה ושיהיה לכולם בהצלחה ורק תדעו....... זה כ י ף!!!!!1

rotev

New member
אם את יכולה לספר לי קצת...

עשיתי לאחרונה מבחנים למודיעין אוויר - חוקרת מודיעין אוויר ומפעילת מודא``ל וממש הייתי רוצה לדעת קצת על התפקידים. אמרו לנו שמי שעוברת את המבחנים ומחליטה לוותר לא תמויין יותר ותגיע לכלל צה``לי.

שירו^ש

New member
לאו דווקא

דבר ראשון על התפקידים האלה ספציפית הידע שלי הוא טוב כמו שלך למרות שממה שאני הבנתי להיות חוקרת זה תמיד טוב בקשר לנושא השני, אים את חותמת ויתור על קורס לא תמיד תגיעי למיוני הכלל צה``ליים, שזה גם לא רע שם - משם את יכולה להתמיין לעוד קורס - למרות שהאפשרות קלושה. ההבדל הוא אם חתמת ויתור לפני גיוס או אחרי, אים חתמך לפני שראית מה זה אז אולי הפסדת, ואת לא יכולה לדעת אם יש עוד משהו שרצו למיין אותך אליו. אם הגעת לקורס ואז חתמת ויתור אז יש גם אופצייה שתישארי ביחידה שאליה הגעת אבל בתפקיד אחר , ויש אפשרות להגיע למיונים הכלל צה``ליים, ואז זה די תלוי במזל שיש לך באותו היום : - )

rotev

New member
תודה רבה....שאלתי פעמיים בפורום ואף אחד מאפטר לא טרח לענות...

אורלי17

New member
איזה כיף! מישהי שמבינה בחילות! :cool:

שלום! הייתי השבוע בלשכת גיוס לצו ראשון, ואני רוצה להגיע ליחידה קרבית או להיות מדריכת צניחה. כל ניסיונותיי להוציא מגורמים צבאיים מידע על יחידות קרביות שפתוחות לבנות כשלו (חוץ מהתשובה הרגילה: טיס וחובלים...), ואני מאוד מאוד מאוד אשמח אם תוכלי להגיד לי איזה עוד תפקידים פתוחים לבנות פרט לתפקידים הידועים.

שירו^ש

New member
יש המון אופציות

תפקידים שמאוד נחשבים קרביים לבנות הם כמו... - תפקיד חדש דנדש הוא לוחמת תותחנים - מסלול נשפתח רק לפני חודש בערך, וזה הכי קרבי שיש, אומנם כרגע הוא רק למלש``בית (לפני גיוס), ורק באיתור מוקדם (ז``א לפי זימון שלהם), אבל יש לי תקוות לעתיד. - מדריכת חי``ר - להיות מדריכת יח``ש (יחידות שדה) זה תפקיד מאוד נחמד את עושה קורס מדריכות ששווה בערך כמו טירונות רובאי 03 ואת מדריכה את הקרביים כשהם עוברים את ההכשרה שלהם - תפקיד מאוד כיפי ומאתגר יש כאלה מכל החיילות מדריכת תותחנים (מורן - כמוני,וכו`), מדריכת נח``ל, צנחנים, שיריון (שזה מאוד קשה - הכוונה לקורס),חימוש וכו` בהצלחה

מיכלוש

New member
לי יש....

אם אני רוצה לקבל תפקיד שלא היה לי במלינה... מה אני עושה?

שירו^ש

New member
תשמעי...

לפי ניסיוני האישי (שהוא לא דל ולא גדול) יש המון סיכויים שתקבלי תפקיד של קשום למנילה הם נותנים את זה כאופציות כדי להתחשב בך. למשל אחותי קיבלה מלא תפקידים במנילה כבבקו``ם שובצה לתפקיד אחר לגמרי אבל רק לידע כללי גם לאחר השיבוץ הסופי איפ את ממש לא אוהבת את התפקיד שלך או את המקום שאת נמצאת בו אז דרך משרד ת``ש את יכולה לבקש הערבה או שיבוץ מחדש. זה נקרא טופס 55 אבל אם את מעונינת בתפקיד שדורש קורס כדאי שתעשי את זה לפני פז``ם 3 חודשים כי אחר את תחשבי כחריגת פז``ם ולא יעבירו אותך בהצלחה.

ano

New member
שיבוצים מיוחדים????

שלום קיבלתי זימון למבדקים לתפקידים מועדפים כשהגעתי למבחנים זה נקרא שיבוצים מיוחדים של אכ``א. את יודעת מה זה?

למעלה