אם מדברים על ארוחות

נופר 30

New member
אם מדברים על ארוחות

ההורים של שלומי בחו"ל והחלטנו להזמין את האחים שלו אלינו לארוחת ערב היינו 7 4 צימחונים ו3 קניבלים אכלנו : עוף שלם בתנור ( עשוי בסיר חרס שאחר כך הורד המכסה שלו כדי לתת צבע ) בתיבול טוסקנה עם קצת בצל אורז בסמטי עם תיבול , צימוקים , ו שמיר קישואים ברוטב אדום תפוחי אדמה ( לאלו שלא אוכלים אורז ) קלחי תירס ולביבות תירס לילדים הצימחוניים סלט ירקות עם עלים ורוטב חרדל והרגל של ימי שישי מההורים להעביר את הסביח משבת בבוקר לשישי בערב אז היה גם חציל מטוגן ( שקיבל מחמאות ) וביצים חומות ולקינוח עוגת נס קפה עם שתיה חמה וזהו אני חושבת

אני כבר יודעת שאת משו משו ../images/Emo25.gif

ועכשיו כולם יודעים את זה שולחת
ים גם למי שישן שם....

הילית*

New member
וואו, תלמדי אותי איך עושים את זה !

התפעלתי לאלה.... בואי נתחיל מהאורז הבסמטי והלביבות תירס....

נופר 30

New member
הלביבות תירס זה פשוט

פותחים קופסת תירס מוספים קצת קמח + ביצה + מלח ופלפל מערבבים היטב מניחים בצד לכמה דקות ואז מטגנים ( לא בשמן עמוק ) האורז זה כבר קיצור דרך שמים כוס אורז וכוס של תיבול של אורז ( יש לפרג אבל שלי זה של תבליני הכפר מאשדוד ) ומבשלים

הילית*

New member
תודה ! (אני חייבת לנסות) ושאלה-

לגבי האורז- אמרת שאת שמה כוס אורז וכוס תערובת תבלינים (ראיתי שמוכרים כזו בשוק האוכל בכל מקום). מאחר ואני די גרועה באורז (לפעמים מצליח לי
) רציתי לשאול אם כמות המים צריכה להיות כפול מהתערובת + האורז, כלומר 4 כוסות ?

נופר 30

New member
לא לא לא

הכמות היא אותה כמות כי זה לא 2 כוסות אורז אלא כוס אורז וכוס תבלינים התבלנים זה מעין תערובת מוכנה לא צריך להוסיף מים

הילית*

New member
סליחה על חוסר ההבנה

את מתכוונת- כוס אורז, כוס תבלינים וכוס מים ?

נופר 30

New member
אוקיי שוב

על כוס אורז שמים כוס וחצי מים אוקיי ( או אם את מאלה ששמים שניים אז שניים ) כוס התבלינים זה תבלינים לא צריך לחשב אותם במים

אני קניתי אורז מתובלן בתבליני הכפר

והוא מ-ד-ה-י-ם... יש להם שתי תערובות מוכנות, לקחתי אחת (זו שנראתה ספייסי יותר), ובישלתי עם בצל מטוגן עם כל החיינדעלך (מגבת וכו´) ויצא פשוט עשר. אני חייבת לציין שאני מאוד מאוד מאוד מרוצה (כן, וגם קניתי אצלהם עוד מליון דברים אחרים).

נופר 30

New member
כן גם אני עשיתי שם קניה רצינית

כולל האורז המתובל שמרוב שהוא טעים הוא נגמר ניסית את הקוקוס הקלוי שלהם ? תשימי את זה בכל עוגה פשוטה ( אפילו שוקולד ) ותראי אך היא מתעלה מעל עצמה

fila

New member
גם אני אשמח לדעת

מה זה תיבול טוסקנה? כל הכבוד, נראה לי שאת בשלנית למופת!

נופר 30

New member
יבול טוסקנה

זה תערובת תבלינים שכוללת שום פלפל אדום ועשבי תיבול שפוזר על העוף העוף הונח בתוך סיר חרס ובושל כשעתיים בתנור בחום גבוהה

למעלה