אם מותר לשאול..

uriler

New member
"מה יחס הפורום" זו הגדרה בעייתית קצת

אני מקווה שמנהל הפורום לא יכעס שהתפרצתי
הפורום מהווה במה לדיונים, וככזה אני מניח שיראו פה דעות שונות. אני יכול לדבר רק בשם עצמי, כשאומר שאני באופן מוחלט נגד חוק טל. הציבור החרדי שרואה עצמו חלק ממדינת ישראל (אני מדבר על החלק בו שמצביע בבחירות ויש לו ייצוג בכנסת) מבדל עצמו בטענה ש"תורתו אמונתו" וגורם לתחושה שהוא אינו נושא בנטל. רואים יותר מדי מקרים בהם בני ישיבות שאינם אמורים לעבוד בגילאים מסוימים עושים זאת (במקביל או במקום לימודים) וזה גורם לאנטגוניזם מהציבור החילוני / דתי שמשרת בגילאים אלו בצבא. יותר מזה - קבוצות חרדיות רבות אומרות שבגלל הפילוג בעם יבוא על כולנו כיליון (בגלל שנאת חינם נפל בית המקדש אם אינני טועה) - אבל הם תורמים לפילוג בעם בעצם העובדה שאינם משרתים. לטענה שהשירות אינו מתאים להם - הנח"ל החרדי (גדוד נצח יהודה) מהווה תשובה ניצחת. בנות - שיעשו שירות לאומי, כמו בנות רבות וטובות שעושות אף מעבר לשנת החובה ותורמות רבות, אם בבתי חולים או בפעילות אחרת למען הקהילה.

Sensimilia

New member
היחס מבחינתי שנוי במחלוקת

תראה, מצד אחד לאורך התנך במלחמות שהנהיג דוד בעיקר, רואים את האחדות של העם בעת הצורך וההירתמות למשימה, (יחד עם המצווה של פיקוח נפש) שזה דבר חשוב. מצד האמונה, אני חושב שהרי אנו בוטחים בבורא ואליו אנו מתפללים על כלל ישראל שנזכה לשלום, הצלה, תשובה....וכך מאמינים שתורמים את מירב היכולת. לדעתי צריך לשלב בין הדברים כשם שאנו פונים בקשר ישר - אל בתפילה, כן במישור בחברתי שלנו בתור לאום, אנחנו צריכים לתמוך אחד בשני, אנשי ישיבות צריכים להיות בקשר עם החיילים, גם שירות לאומי זה תרומה יפה לחברה. ודברים מהסוג הזה וצריך לזכור ביומ-יום שיש לנו מטרה משותפת בסך הכללי

סנסימיליה, נחמד מאד אבל מה לעשות

ותפילות לא עוזרות? איך אמר הילל - אם אין אני לי מי לי. ולמדנו שאלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו.... לשיטתם של הדתיים. בתפילה אין תורמים את מירב היכולת. במעש - כן. רוצים להתפלל - אין בעיה. תעשו זאת בערב כפי שעושה הנח"ל הדתי. במשך היום, ובלילה - תהיו חלק מהכוח הצבאי של המדינה הזאת. שירות לאומי הוא תרומה נפלאה - כמה מבני הישיבות והבנות באמת הולכים לשירות לאומי?

אני בעד גירוש מיידי שלהם

ושל החילונים המשתמטים מטריטוריה ישראלית. אין להם מה לחפש פה. 27 שנים אני עושה מילואים בכיף של החיים עם ח'ברה נהדרים ! מי שלא מתגייס הוא לא גבר ! הוא רכיכה. כמובן שאין לכלול בכך סיבות בריאותיות.

זה נאמר בכוונה ברורה:

גם אשתי היא אחלה גבר - סגן בחיל הים ! הגיוס חייב לחול על כל איש ואשה !

Amstaf742

New member
איזה מילואים אתה עושה ? על מי אתה עובד !

ספר גם מה היה תפקידך כחיל סדיר . כן כן אדון ברסו .

השתמטות היא דבר אסור! חרדי או

חילוני - הישרדותה של המדינה תלויה בביטחון ולא יתכן שחלק מהעם ישתתף במעמסה הכבדה הזאת, וחלק לא בשל כל מיני תרוצים. חילוניים - אם אין להם בעיה בריאותית שדורשת פטור - חייבים לשרת ללא תרוצים. אין שום הצדקה להימנעות משירות. אם אינם יכולים לשרת בצבא מסיבה כלשהי - יש שירות לאומי. אין הצדקה להשתמטות. חרדים - חייבים לשרת. אין דבר כזה "מוסרים נפשם באוהלה של תורה". לעומת הלוויות הצבאיות - כמה הלוויות היו של תלמידי ישיבה? זהו פשוט תרוץ משום שאנשים אלה לא רק אינם משרתים בצבא אלא גם אינם מכירים בשלטון החוק והמדינה ומעדיפים את שלטון ההלכה והרבנים שלהם. וגם אלה שהתגייסו - שמענו את הבעיות שנוצרו בשבת, או כשנוצרה סתירה בין הוראת המפקד הישיר והוראת הרב. הם חיים כאן - והמדינה הזאת מגנה עליהם. ועליהם לסייע לה בכך. יש פתרון כל כך פשוט - השירות הלאומי שאליו מתגייסים גם הבדואים והערבים תושבי הארץ. למה אין החרדים יכולים לעשות זאת? כולל הנשים.

יש השתמטות ויש השתמטות...

יש תאלה שרוצים לעשות חיים במקום לקרוע תצורה בצבא... ויש משתמטים (החרדים) שלא משתמטים כי הם רוצים לעשות חיים, אלא מטעמים שונים והם קורעים תצורה בדרך אחרת! זה הבדל עצום!

lgmtk

New member
לא יודע מה יחס הפורום...

אבל אצלי יש יחס שלילי. זה שהם יושבים בישיבות וקוראים ספרים כל היום (ועל זה גם יש לי דיעה, אבל זה לפורום אחר), לא אומר שהם יכולים לתרום קצת מהחיים שלהם. צרות מוחין.

שלום שומר

אינני יודעת מה יחס הפורום, אך אני יכולה לספר שהעמותה "הפורום לשויון בנטל" הנאבקת במשתמטים קוראת לשינוי חוק טל. ב 26.3 יערך דיון בבית משפט עליון ותערך הפגנה של העמותה. על עמותת "פורום לשויון בנטל" לקריאה, הצטרפות או חתימה על עצומה ניתן לקרא כאן.

למעלה