אם מחר יגרד לך בביצים...

rainbow i

New member
אם מחר יגרד לך בביצים...

לפעמים אני נמלאת פליאה, באמת, עד כמה נמוך אפשר לרדת...
אם מחר יגרד לך בביצים
הנה, זה לא רק מחיסון, או בעקבות חיסון... רוח לא טובה נושבת במקומות מסוימים.
ובאופן כללי אני נתקלת בלא מעט אנשים עם "אג'נדה" של מדע, ופוזה של יושרה, אתיקה ומקצועיות, שנופלים ב...זלזול, צחוקים וקשקושי ביצים.

rainbow i

New member
לא שיצא מזה משהו...

ובאמת שגם אם תתקבל התביעה - הפיצויים בארץ לסוג כזה של פגיעות הם מבישים.
אבל אני מעלה בכל זאת, משני טעמים:
1. סוף-סוף מופיעות סנוניות ראשונות של עורכי דין שלוקחים תיקים של פגיעות בעקבות חיסון.
2. שהורים ידעו שלמרות הנחיות פורמליות שמדברות על חום של 37.5 כמידת חום שניתן לתת בה חיסון, לפעמים חום נמוך יחסית בבוקר, הוא חום גבוה מאוד בערב.
ולפעמים בסיום מחלה, גם אם כבר ירד החום, הגוף עדיין עסוק בלהתמודד. ולמרות שלמדע ולרפואה יש הברקות שעולות על כל דמיון - אף אחד לא באמת מציץ פנימה לתוך כל גוף בכל זמן כדי לברר במה עסוקה מערכת החיסון באותו רגע. כשמדובר בבעיה של עיתוי - לפעמים על נותני החיסון להעדיף את העלות הזניחה של דחיית תור על פני המחיר שצריכים לשלם ילדים והוריהם על האיוולת הזאת.
וכל זה מבלי לדבר על החיסון עצמו, כיוון שכבר "שיפרו" אותו מאז...

zlp

New member
יש עורכי דין שיקחו כל תיק. זו לא אינדיקציה.

פולספגן

New member
למיטב ידיעתי, ה"הנחיות פורמליות" הן על חום של עד 38

"כמידת חום שניתן לתת בה חיסון"

rainbow i

New member
את צודקת...

עניין מידת החום שניתן לתת בה חיסון זה מסוג הדברים ששמתי לב אליהם, שמשנים הנחיות בנוגע למשהו שמשליך על ההנחיות שאמורות להיות למשהו אחר אבל אף אחד לא שם לב, ולא טורח לתקן בהתאם.
לפני כמה חודשים הוציא משרד הבריאות (ואיגוד רופאי הילדים) הנחיות לאופן שבו מודדים חום לתינוקות וילדים.
ההנחיות החדשות אומרות שאין עוד למדוד חום לתינוקות ופעוטות מדידה רקטלית.
ואין עוד למדוד חום במדי חום עם כספית. גם לא בבתי חולים - ששם כך היה נהוג, והאחיות מורגלות בזה על מצב אוטומטי.
לתינוקות שעדיין אינם יכולים לקחת מד-חום לפה, יש למדוד בבית השחי.
לכן - מדידה שהיתה נותנת 38 בטוסיק, תיתן (בקירוב) 37.5 בפה, ו-37 בבית השחי.
כמובן שהיו צריכים לתקן את ההנחיות בנוגע למתן חיסונים בהתאם, אבל מי טורח?
לכן אני מתקנת בעצמי.
וזה בדיוק המרווח שבו יש הנחיות סותרות בנוגע למשהו - ורצוי שההורה יהיה מודע, ויפעיל שיקול דעת.
היו אמורים להוריד את המידה לפחות ל-37.5.
עד שמישהו יתעורר ו"יסדר" את הרשומות בנושא - אני מרשה לעצמי לעשות את זה כאן, בעצמי.

rainbow i

New member
בוודאי

אבל, ללא ספק - אם יקרה משהו, כמו לדוגמה תופעות לוואי נדירות במקום שלא מצפים לתופעות לוואי, זה יהיה הרבה יותר נוח להאשים את ההורה שלא פעל על פי ההנחיות.

zlp

New member
הפוך

אני לא יודע מה באמת התרחש בחדר הרופא (שמענו רק את הצד של האב), אבל אם נניח שהכל מדוייק ושבאמת המומחה הראשון היה יכול לעשות עבודה טובה יותר, הרי שסביר שפעם דברים כאלו היו קורים הרבה יותר- פשוט לא היו שומעים עליהם.
&nbsp
בית החולים לא היה מאפשר חוות דעת שניה והעניין בוודאי לא היה מתפרסם בתקשורת.
&nbsp
כך שאנחנו במגמת שיפור מבורכת (אם כי תמיד יהיו כאלה שינצלו את הסיטואציה לרעה. חולים כרופאים. יש הרבה חולים ש"סוחטים" את הרופא שלהם ומתמרנים אותו, מה שפעם לא היה אפשרי).

rainbow i

New member
הנה אני מסכימה איתך.

ובנוגע לאלרגיה, גם אם לפעוט, יש להתייחס ברצינות.
חשוב שהורים ידעו את זה.

zlp

New member
והנה טקסט ששלח לי רופא מומחה ברפואת ילדים

[URL]http://www.foodallergy.co.il/P2483[/URL]

שוב אנחנו רואים שהתמונה שמוצגת בתקשורת בנוגע למה שהתרחש בחדר הטיפולים היא לא חד-מימדית ושוב יש שיקולים רפואיים שבמקרה מושמטים בכתבה, אני רוצה להאמין שבתמימות. בכל אופן אין לנו דרך לדעת האם זה מכוון או לא כיוון שהתגובה היא רק של דוברות בית החולים ולא של הרופא.

rainbow i

New member
מסכימה איתך

בנוגע לתקשורת, ולאופן שבו מוצגת תמונה דרך הפריזמה של התקשורת - ול-YNET יש מוניטין מרתק בנושא הזה - שיקולים של עריכה, פופוליזם, טעמים אישיים, מידת ה"צהוב" וכן הלאה נימוקים שינפיקו בסופו של דבר כתבה או מאמר ש...לא תמיד מתיישבים עם כל העובדות. עם זאת, רופא והנהלת בית החולים לא יתנצלו, מן הסתם, על התבטאויות שלא נאמרו (זה בנוגע לביצים).

ולעניין עצמו,
גם כאן אני לא חולקת עליך, ולא על התוכן בקישור שהבאת.
יתרה מזאת - כבר כתבתי על כך בעבר בפורום - אצל ילדים ותינוקות יכולה להופיע אלרגיה, כמעט לכל דבר, ביום מסוים, וביום אחר לא, וחוזר חלילה ומשתנה שוב ושוב ללא סיבה שאפשר להניח עליה את האצבע (לפחות נכון להיום עפ"י מיטב הידע שנצבר במסגרת המחקר אודות מערכת החיסון).
זהו עצם העניין, לדעתי. משנה זהירות שנדרש בהתייחסות לגוף ולמערכות (חיסון, עצבים, אנדוקרינית) שטרם סיימו להבשיל.
הנה עוד מתוך האתר שעלית לכאן:
http://www.foodallergy.co.il/P813
כדאי לשים לב למשפטים המובלטים בצהוב.
והנה, אני מוסיפה קישור לאתר שהוא לא אתר של עמותה, והוא לא מביא "אג'נדה" או מקדם מכירה של איזה מוצרים (כן, ראיתי גם מה כתוב שם על מור), אלא אתר של רופא מומחה שכותב בשמו המלא:
ד"ר קובי שדה.

זו דעתי: משנה זהירות עם תינוקות וילדים, בדיוק בגלל הסיבה שהרבה מאוד דברים סביב מערכת החיסון ומערכת העצבים משתנים תדיר בגיל הילדות המוקדמת.

למעלה