אם מישהו יוכל להסביר לי

Nilla Muffin

New member
אם מישהו יוכל להסביר לי

מה פירוש הציטוט "Everything under the sun is in tune/But the sun is eclipsed by the moon".. ו..סלחו לי על הבורות..אם לא שואלים לא יודעים. Muffin

Shakty

New member
אני מתרגם זאת כך :

הכל תחת השמש מסונכרן (בהרמוניה) אבל השמש מואפלת על ידי הירח (אנגלית היא שפה שהסביל נשמע בה יותר טוב - אז נהפוך את הסביל לפעיל) אבל הירח מאפיל על השמש. ECLIPSE זה לא אפלה אלא ליקוי... אבל אין פועל כזה בעברית.

JonyH

New member
אתה רוצה פירוש מילולי?

פירוש מילולי נתנו לך נכון הפירוש שאני מפרש את זה זה שהכל מתחת לשמש מכוון (tune זה תדר, אם אני לא טועה) אבל הירח מסתיר את השמש. הפירוש שלי זה שהירח (מוטיב חוזר בשירי פינק פלויד) הוא השיגעון, וההפך של הירח, השמש, היא השפיות. זאת אומרת, הכל בעצם שפוי ונורמלי, אבל השיגעון מסתיר את זה. מה אתם חושבים?

fishaman

New member
הפרוש שלי לביטוי הזה

לדעתי הפרוש לא המילולי אלא מה שאני חושב שהשורה הזאת אומרת זה שהכל נמצא תחת השמש בהרמוניה נפלאה והכל טוב ויפה רק שאנחנו לא רואים את כל זה בגלל הריח שמסתיר והירח מסמל פה בעצם את המח האנושי שמעכיר על כל העולם והוא מה שיוצר את כל הצרות שיש בו. אבל חוץ מהפרט השולי הזה יש פה הרמנויה מופלאה :)

fishaman

New member
הפרוש שלי לביטוי הזה

לדעתי הפרוש לא המילולי אלא מה שאני חושב שהשורה הזאת אומרת זה שהכל נמצא תחת השמש בהרמוניה נפלאה והכל טוב ויפה רק שאנחנו לא רואים את כל זה בגלל הירח שמסתיר והירח מסמל פה בעצם את המח האנושי שמעכיר על כל העולם והוא מה שיוצר את כל הצרות שיש בו. אבל חוץ מהפרט השולי הזה יש פה הרמנויה מופלאה :)

holo

New member
הסבר שלי

אני חושב שזה אחד המשפטים המעניינים שלהם. לדעתי המשפט הזה הוא סיום מושלם לשיר עצמו eclipse וכמו כן לכל האלבום.. כל מה שאנחנו עושים- נוגעים, רואים, טועמים, אוהבים, שונאים וכו'.. כל הדברים האלה מכוונים על ידי השמש, זה כמו ביטוי, כל הדברים האלה כמו מתוכנתים לקרות, צפויים, זאת אומרת כל ההתנהגות שלנו צפויה, אבל בעצם יש דברים שלא מתרחשים כפי שהם מתכוננים לקרות, ויש דברים שלא ניתן לצפות ושאפשר לשנות בכל זאת.. לפחות ככה אני רואה את זה, יכול להיות שהדעה שלי תשתנה, זה לבינתיים.

ככה

השורה היא באמת הסיום של כל השיר, כל דבר בעולם הזה הוא כמו שצריך להיות, בהרמוניה השלמה תחת השמש (וכמו שאמר קוהלת "אין כל חדש תחת השמש") וזה לא, כמו שאמרו פה, שאנחנו לא רואים את ההרמוניה בגלל שהירח מאפיל עליה, אלא שאנחנו לא רואים שבעצם אין הרמוניה בגלל שהירח מאפיל על השמש. אנחנו חיים באשליה של עולם טוב ושלם כשבעצם מתחתינו יש זרמים של שיגעון ואם נחפש מספיק עמוק את אותה ה'אמת' ההרמונית, נמצא רק ריקנות אפילה... זה מתאים לווטרס, לא?

מזכיר קצת את MATRIX

הסרט כמובן! על העיר 'ציון' והכל בעולם נראה טוב ויפה, אבל.. אתם מכירים את ההמשך.. לא ככה?! ( "אתה מסכים איתי?!)

Nilla Muffin

New member
תודה לכולם על ההיענות..(=

אני ממש שמחה שגיליתי את הפורום הזה.

למעלה