אם מישהו יכול לעזור אני אשמח

Angelmw

New member
כן גם לי נראה

פשוט בהתחלה לא היה לי מושג מזה signage... ואיך זה מסתדר עם המשפט השני , In signage, everyone is trying to get their message across at the same time? ומה פירוש המילה Cyrillic (איזה שפה זו?)

bennyTKD

New member
לגבי השילוט

זה לא רק 4 שפות, אלא גם תעתיקים. תחשבו על השלטים בכבישים. כשפתקרבים לעיר, יהיה כתוב לכם שם העיר בעברית, ותעתיק השם (ולא התרגום שלו לשפה אחרת, כמובן) באנגלית ושפות אחרות. ובמקרים אחרים זה אכן שפות, שכן יהיה כתוב נניח "סוף הכביש המהיר" ואז יתרגמו את זה לאנגלית "end of freeeway" וכו'. בני

Boojie

New member
אותיות קיריליות הן האותיות הרוסיות.

כן, המוזרות האלה.

Boojie

New member
רוביק רוזנטל בדיוק התייחס לזה במדור

שלו השבוע. היה מעניין.

anjuta

New member
על פי WordNet מדובר אכן בשילוט

"WordNet (r) 1.7" signage n : signs collectively (especially commercial signs or posters)

Angelmw

New member
אם מישהו יכול לעזור אני אשמח ../images/Emo13.gif

מה יכול להיות הפירוש של hebew-type design? ובאותו הקשר "the development of type in hebrew is more complicated than the design of roman type" המילה type יכולה להיות בפירוש סגנון או דפוס? ועוד משפט שאני מתקשה לתרגם ולא מוצאת את המילים הנכונות; "The country houses 45 different ethnicities: by no means all of them read hebrew, & numerous others could hardly describe themslves as fluent. most signage is done in two or three, up to four types of lettering.

אני חושב

שמדובר בדפוס, כי לסגנון אמור להיות הקשר נוסף כלשהו- סגנון של מה? סגנון מקובל של אדריכלות, התנהגות, דברים כאלה.

אופס, לא שמתי לב לחלק השני

נסיון תרגום: "המדינה מהווה בית ל-45 קבוצות אתניות: בוודאי אין כולן קוראות עברית ומספר אחרות אף לא יכולות לתאר את עצמן כבעלות דיבור שוטף. רוב ה-SIGNAGE נעשה בשתיים או שלוש, ומגיע אף לארבע סוגי כתיב. מצטער, אין לי מושג מה זה SIGNAGE חוץ מכך שזה כנראה בא מהמליה SIGN שזה סמל או אות או חתימה...

Angelmw

New member
כן

גם אני לא יודעת בדיוק מה פירוש המילה הזאת וחיפשתי גם במילון, אין אותה. מוזר מאוד. והיא מופיעה לי כמה פעמים אפילו.

Angelmw

New member
אם זה עוזר

אז הנה עוד משפט שבוה מילה מופיעה In signage, everyone is trying to get their message across at the same time. גם המשפט הזה לא ממש מובן בגלל המילה הזאת.

Boojie

New member
type פה זה צורת אותיות.

מדברים פה על הבעייתיות בעיצוב טיפוסי אותיות בעברית לעומת העיצוב של גופנים באותיות לטיניות. "המדינה מאוכלסת ב-45 קבוצות אתניות: בשום אופן לא כולן קוראות עברית, וכמה אחרות לא ממש יכולות להגדיר את עצמן 'שוטפות'*. רוב השילוט נעשה בשניים או שלושה, או אף ארבעה טיפוסי אותיות. * אפשר גם: רהוטות (אם כי זה בדרך כלל מתייחס לכתיבה/דיבור ולא לקריאה).

למעלה