אם מישהו יכול לעזור אני אשמח

ירון1976

New member
אם מישהו יכול לעזור אני אשמח

אני מנסה לברר האם אני זכאי לקבל אזרחות הונגרית. אמי ז"ל נולדה בקלוז' (קולוז'בר) ועלתה לארץ עם הוריה ב-1952. אם מישהו יודע אם אני זכאי לדרכון אודה לו מאד אם ייצור קשר. כמו כן אשמח לדעת מהם המסמכים הדרושים לי, ואם מישהו מכיר שם של עו"ד שמטפל בבקשות לאזרחות הונגרית זה גם יעזור. תודה רבה.

ju100

New member
אזרחות הונגרית?...../images/Emo41.gif

מה הכבוד הגדול בזה?...

vera2

New member
לju100 ../images/Emo140.gif

אזרחות נוספת לא יכולה להפריע בעיקר לאנשים שעובדים בחברות בינלאומיות כמו חברות היי טקה עיתונות וכו' זה בהחלט יכול לעזור ללימודים של אנשים המתכונים מסיבות שונות לילמוד בחו'ל ולעיתים אף להצלת חיים כמו שזה קרה באנטבה לאותו אזרח ישראלי שנשא איתו גם דרכון אמריקאי (אכל את הדרכון הישראלי) שוחרר כעבור זמן קצר וההמשך ידוע.כך שכל אחד וסיבותיו עימו. יום נעים.

ju100

New member
לורה 2..../images/Emo140.gif ../images/Emo41.gif

תודה על ההערה וההארה...התשובה(שאלה) שלי באה על משקל של חיוך..

טומי*

New member
בשביל אזרחות הונגרית......

צריך ששני ההורים יהיו ילידי הונגריה. קולוז'בר כמה שידוע לי שייך לרומניה, אם כי לפני המלחמה היה משטח הונגריה. הייתי מציע לך לברר קודם את הנקודה הזו בשגרירות.

אבוטבול

New member
טומי יקירי

הכלל הוא מה היתה הנתינות בזמן הולדת ההורים רומנית או הונגרית אם הונגרית ממשיכים הלאה אם רומנית לא מקבלים כך שמעתי משמועתי שהעביר לי מהשגרירות

vera2

New member
לירון שלום

התהליך הרבה יותר פשוט וזול מהכתוב בהוראות למטה.עליך לצלצל לשגרירות הונגריה טלפון:03-5466981 או03-5466985 או 03-5466991 כדאי לצלצל בסכיכות 14-15 בצהרים וכל מה ששאלתה כאן תשאל אותם תוכל לקבל מהם טפסים למלא וכל רשימת התעודות שאתה צריך אישי ואחר כך יקבעו לך תור לרעיון ומסירת הטפסים. אתה לא צריך עורך דין רק במקרה ואתה לא רוצה להתעסק עם הנושא הזה אישית ולמסור לו את כל הטיפול.את התירגומים של המסמכים הם עושים בשגרירות כמובן עבור תשלום. בהצלחה.

yuv R

New member
עוד שאלות על דרכון

כבר ביקרתי בשגרירות, וקיבלתי טפסים מפה עד להודעה חדשה. הם היו אדיבים והסבירו מה הקריטריונים למילוי כל טופס: טופס אחד למי שנולד בהונגריה טופס אחד למי שהתחתן בהונגריה טופס אחד למי שהתחתן מחוץ להונגריה טופס אחד למי שנולד מחוץ להונגריה טופס אחד למי שהתגרש מחוץ להונגריה וכו' וכו' וכמו שאתם מבינים יש חפיפה גדולה בין הקבוצות אבל... משום מה סרבו להתייחס למקרה הספציפי שלי ולהדריך אותי מי במשפחתי צריך למלא איזה טופס. נשמע לי שהפתרון ההגיוני הוא לתרגם את כל הטפסים האלו מהונגרית (לעברית/אנגלית) ואז לנסות להתמודד איתם לבד, או לחלופין למצוא מישהו שמטפל בהסדרת העניין (עו"ד?) אשמח בהכוונה למתרגם (לא בשגרירות- אני מתכוון לתרגום הטפסים) או לעו"ד שמטפל בבקשות אזרחות כמובן - כמה שיותר פרטים - עדיף: שם, כתובת / טלפון, מחירים, זמן המתנה לפעולה וכו'. תודה רבה

vera2

New member
לyuv r

תפנה להתאחדות עולי הונגריה תוכל לקבל מהם עזרא לתירגום עבור תרומה לא גדולה למטרות שההתאחדות קבעה לעצמה לטפל בהם בעיקר קליטת עולים מהונגריה. בהצלחה הטלפון:03-6916115

למעלה