אם מישהו מבין -

s h e k e l

New member
אם מישהו מבין -

מישהו יכול להסביר לי את המשמעות\מטרה של הרצועה Alan's Psychedelic Breakfest מהאלבום Atom Heart Mother? תודה

holo

New member
משמעות אין

מטרה(בערך)- השיר הזה כמו רוב השירים של פינק פלויד מאותה תקופה הוא נסיוני.. פינק פלויד באותה תקופה ניסו ליצור לעצמם סגנון נקי משלהם, ואפשר לראות את הנסיון לדברים חדשים בשירים שלהם, כמו בשיר הזה.. שיר שלאורכו מוכנת ארוחת בוקר והוא מחולק ל3 (נראה לי) קטעי נגינה, בקיצור, לא לכל שיר חייבת להיות משמעות..

s h e k e l

New member
נכון, אבל

אני לא חושב שאני מסכים להקת רוק כמו פינק פלויד שתכניס באחד התקליטים שלה סאונד של אדם שמכין ארוחת בוקר ואוכל אותה, לא תהיה לסתם נסיון, איפשהו אני מאמין שחייבת להיות משמעות בזה. ואני לא חושב שלהכניס ארוחת בוקר בשיר מסויים נקרא "נסיון ליצור סגנון נקי משלנו". בכל אופן, זאת הדרך שאני רואה את זה

One Echoe

New member
תתפלא לדעת

שפינק פלויד דווקא כן רצו ליצור סגנון חדש ולחדש במוזיקה(אחרי שסיד הועף מהלהקה הביטחון שלהם קצת התערער והם לא ידעו לאן פניהם מועדות, ואם אני לא טועה סגנון המוזיקה שלהם התחיל להתגבש אחרי מידל-כשהתוצאה הייתה דארק סייד אוף דמון, וההמשך ידוע... וכמובן שחלק מהנסיונות האלה היו באטום הארט מאדר וב- A Saucerful Of Secrets... שכן אפשר לראות ששני האלבומים האלה מאוד מאוד מעניינים מבחינה מוזיקלית ומאוד מסתוריים... וכאן נכנסת השאלה שלך... אולי יש מטרה, היא לא ידועה לי. אבל אני מאמין שדווקא זה כן איזשהו ניסיון חידוש.

s h e k e l

New member
גם אני

מאמין שזה איזשהו נסיון חידוש אני פשוט לא מאמין שזהו נסיון חידוש סתמי

One Echoe

New member
הכל תלוי איך אתה מגדיר סתמי...

אם שמעת את זה והבנת שזה שונה, חדש, נהנת, התעניינת. זה כבר אומר משהו, לא?

s h e k e l

New member
בטח שהסתקרנתי

נכנסתי לפורום לשאול, אחרי שנגמרו לי הנסיונות לחשוב על תשובות\פרשנויות סתמי אני מגדיר כ'ללא תכלית' - במקרה של השיר הזה, סתמי זה הסיכוי שהם עשו את זה כי היה בא להם ממש\הם היו מסוממים\לא יודע מה אבל משום מה אני לא רוצה להאמין שהשיר הזה נעשה סתם די! אני חייב תשובה, או לפחות פרשנות של מישהו!!

emmily plays

New member
זה שיר הומוריסטי

על ה"roadie" כלומר פועל הבמה שלהם אלאן. הפלוידים היו ידועים בחוש הומור מוזר משהו, שאפשר לראות גם בגלויה המצורפת ל"אטום הארט מאד'ר" עם הבדיחה על הארוחת בוקר הבדואית ועוד משהו בגרמנית, גם על ארוחת בוקר.. כנראה הצחיק אותם הרעיון של אכילת ארוחת בוקר כל פעם במקום אחר, כפי ששומעים את אלאן פועל הבמה בעצמו אומר בשיר "ארוחת בוקר בלוס אנג'לס". כנראה שהרעיון ניראה להם פסיכדלי ומשעשע..או שרצו להתבדח על חשבונו של אלאן, בכל מקרה זה שילוב של הומור במוזיקה שלהם, לפני שנהיו "נפוחים מחשיבות עצמית".

holo

New member
נו באמת...

לא לכל שיר של פינק פלויד חייבת להיות ביקורת על משהו, לא חשבת על הסיבה הכי נורמלית והכי פשוטה: לשם האומנות ולשם המוזיקה? לפעמים אנשים מנסים לחפור יותר מדי במקום להנות מהמוזיקה..

tziftzifit

New member
another take

השיר הוא מנם הומוריסטי וקליל אך יש מאחוריו גם מחשבה. באותן שים הפלוידים החלו להתענין באיך החברה משפיעה על אנשים פשוטים - המ שבסוף יתגלגל ל-DSOTM. עוד לפני AHM הם ביצעו בהופעות יירה מורכבת בשם THE MAN AND THE JOURNEY עליה כתבתי בעבר בפורום. היצירה התימרה לספר את סיפורו של יום בחי אדם מוצע באמצעות קטעים מוסיקלים. החצי הראשון היה מחולק לפי חקי היממה - מיקיצה ועד שינ והחצי השני עקב אחר ה"מסע" המטפיסי של האדם. במהלך הופעההיוהפלודידם מכנים תה על הבמה (וגם שותים אותו) ובפרק שכותרתו "עבודה" יו פועלי הבמה מכינם שולחן מעץ על גבי הבמה - עם משורים והכל. APB הוא המשך ל נסיונות אלו לתאר ארוע יומיומי באמצעם מוסיקלים.

s h e k e l

New member
פי...

הומור בריטי - לכו תבינו ובקשר להודעה של ציפציפית - אני כל כך אוהב את הרעיונות המקוריים של פינק פלויד על הבמה... הרעיון של הAPB מקורי ביותר! אבל לא מצאתי בו משהו משעשע במיוחד תודה!

flowerboy69

New member
פעם אחת השיר הזה הוצג על הבמה

ולא כחלק מ הman and gerny זה קטע של איזה חצי שעה שבו הם עושים ארוחת בוקר על הבמה והורסים הכל מסביב תוך כדי שילוב קטעי מוזיקה קטע מיוחד שאני דיי אוהב...

למעלה