אם מס הדירות ייכנס לתוקף

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא הבנתי מדוע אתה מגדיר זאת כ"מס רצחני"

על הכנסה מעבודה משלמים מס גבוה יותר (עד כ 50%)
על הכנסה מהגרלות משלמים 30% ומעלים ל 35%
על הכנסה ממניות ואג"חים משלמים 25% מס
על החזקת רכב, כולל רכב ראשון, משלמים אגרה שנתית גבוהה בהרבה, יחסית, מאשר המס המוצע על דירה - ובניגוד לרכב המס המוצע הוא רק על דירות לצורך השקעה ולא על דערה המיועדת למגורי בעליה.
אז מדוע אתה מגדיר מס על דירות כרצחני (כלומר לא הוגן יחסית למיסים האחרים) ?

כי .............

יש אנשים שירשו 2 דירות מההורים . והם חיים מהשכירות . זה הפנסיה שלהם
וכאשר הנכדים יתחתנו יש להם כבר בית לגור
מהשכירות משלמים מס 10% . אכשו כחלון רוצה גם להיות שותף בדירות וליגזול אותם . אז הלכה כול השכירות .

איך אומרים . הרצחתה 10% וגם ירשתה 18000 לשנה
בבחירות הבאות לא אצביע לכחלון

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הסבר לא טוב

במקרה שתארת הם לא משלמים 10% מס על השכירות כי אם זאת הפנסיה שלהם הם מצהירים על זה כהכנסתם היחידה והמס הרבה פחות מ 10% (אם בכלל)

לא נכון

אני משלם 10% מס משכירות

ואני מקבל פנסיה רק מביטוח לאומי

אני מוסיף את זה לדוח השנתי של רווח והפסד
כי השכירות היא מעל 5000 ש"ח . דירה אחת של הורי . השניה קניתי

לנכד בנתיים היא מושכרת . ב30 אלף לשנה . מיזה יורד 10-% מס + 18 אלף שרוצים אכשו מה נישאר לאכול ?

נו ו...

לא משלם ביכלל מס . אז בא מר כחלון . ורצה מס על הדירות . שיש פטור של מס הכנסה על הדירות

Nemesis001

New member
לא יודע אם זה מס רצחני

אבל זה מס על החזקת רכוש בלי קשר להכנסה בפועל.
נניח לדוגמה, אתה גר בדירה אחת, ירשת שליש דירה מהצד שלך במשפחה, אשתך ירשה שליש דירה מהצד שלה במשפחה כאשר בני/בנות הזוג של הנפטרים עדיין גרים בדירה. אתה חייב במס על אחת הדירות עם אפס הכנסה.

היה מתכבד מר כחלון, מקים רשם שכירויות, מעלה את המס על השכרת דירה ל- 25% מהשקל הראשון עם אפשרות קיזוז כנגד שכר דירה משולם וסוגר עניין.

tomtom54

New member
לא נראה לך שזה מס מוזר?

1% לחודש על דירה זה המון 0שכר דירה הוא בערך 0.3% לחודש).
המס מוגבל ל-1500 ש"ח לחודש כלומר דירה שמחירה 150 אלף ש"ח ומעלה תשלם את המס המירבי. האם יש דירות בארץ שמחירן פחות מ-150 אלף ש"ח שישלמו פחות מהמס המירבי?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כן, נראה לי שזה מס מוזר כי הוא לא ישיג את מטרתו

המטרה המןצהרת - להגדיל את היצע הדירות. איש לא ימכור דירה שמחירה עולה ומכניסה שכ"ד בגלל מס בגובה כזה, הוא ינסה לגלגל על השוכר וכשתעלה השכירות אצלו תעלה גם אצל מי שלא משלם מס.
כדי להשיג את המטרה יש להטיל מיסים גבוהים על מי שמחזיק שתי דירות ומעלה (ויש למעלה מחצי מליון כאלה), נאמר 10% על כל המחזיק 2 דירות ומעלה החל מהדירה הראשונה, וכמובן רק מהשנה השניה כדי שיוכל למכור את הדירות העודפות שיש, שיהיה לו זמן למכור אם יקבל ירושה ושיוכל בלי לחץ להחליף דירת מגורים - מס כזה "יזרוק" לשוק מאות אלפי דירות ויביא את מחיר הדירה להישג יד וכמובן יוריד גם את שכר הדירה כי במקביל לעליית היצע המכירה ירד גם הביקוש לשכירות ואני מניח שעל דירה שעולה פחות יגבה גם שכ"ד נמוך יותר

למעלה