אם ניצלתי ממוות בתאונת דרכים

חןYA

New member
אם ניצלתי ממוות בתאונת דרכים

והדבר קרה לפני שנים וגם ראיתי מלאך שלקח אותי בזרועותיו מתוך התופת וניצלתי ללא שום פגע , מה אני צריכה היום לעשות? אני חשה שכל חיי מבולבלים, לסרי סדר ומבוזבזים, האם יכול להיות קשר כלשהו מבחינה דתית והילכתית? אני חייבת לציין שהנס שקרה לי - היה אחרי שאמרתי את תפילת הדרך.

קבלת את חייך במתנה....

וע"כ יש להבין שניתנה כאן הזדמנות נוספת, ל...... עבודת ה' אמיתית. ברכה והצלחה.

חןYA

New member
שאלתי היא האם זה לא נורא אם לא

אמרתי ברכת הגומל נכון לאותה שעה? ומה אם בורא עולם רוצה שאני אפיץ את המקרה בכל דרך אפשרית, האם זה שלא עשיתי זאת עד היום כראוי- זה מה שגורם לבלאגן בחיים שלי? אני יודעת שניסתרות דרכי הבורא , ועם זאת איזו עצה תשיא לי ? אם יש באפשרותך. רוב תודות מראש

נע מה

New member
צריך לעשות ברכת הגומל לא?

בס"ד אני יודעת שאם נמנע אסון וניצלנו מסכנה.... עוברים על הזמן מהמקום הזה אומרים מן ברכה קצרה כזו שאני גם רוצה לדעת מה היא.... אמרו לי שזה כתוב בסידור אולי ברכת הגומל?? זה שמעתי לפני שחזרתי בתשובה על זה... שעשיתי תאונה בצהרים של ערב ראש השנה

asaf2000

New member
נראה לי גם

שכדאי לעשות כל שנה סעודת הודיה בתאריך של התאונה.

asaf2000

New member
../images/Emo128.gif חוזר בי ../images/Emo128.gif

לא צריך לעשות סעודה כל שנה רק פעם אחת אחרי הנס. וכמו שמתחתי כתבו כל פעם שעוברים במקום שנעשה בו הנס יש לברך ברוך שעשה לי נס במקום הזה. ורק פעם בשלושים יום אם לא עברת במקום בשלושים יום האחרונים. אם לדוגמא את עוברת שם כל יום או כל שבועיים אז מברכים רק פעם אחת. ובפעם הבאה שתהיה הפסקה של שלושים יום מהפעם האחרונה שעברת שם תברכי עוד פעם. ולגבי ברכת הגומל יש לברך אם עוד לא בירכת.

שש שבע

New member
היית צריכה לומר הגומל

באותה עת, היום בכל פע שאת עוברת ליד מקום התאונה את צריכה לברך "ברוך שעשה לי נס במקום הזה" וחוץ מזה, לברר עם עצמך למה קיבלת הזדמנות נוספת, המטרה לא היתה לבלבל את חייך אלא לסדר אותם ולכוון למקום. התחלה טובה תהיה לקרוא באופן קבוע פרק תהילים בכל יום.ותראי איזו עזרה תקבלי.

למעלה