אם ערדליים ושדיים כותבים עם שני י' למה 'מים' עם אחד? תודה!
D dogli3 New member 1/8/04 #2 ניחוש הגיוני-> ערדליים ושדיים- צורת רבים (ואולי זוגי-שניים) ומים זה צורת..יחיד/בלתי ספיר.. לא יודעת.
D dorgad New member 1/8/04 #3 ערדליים וכדו' אכן זוגיים כניחושה של דוגלי(???), ומים - לא נספר, אם כי כמית (מלשון כמות). אגב: שקדיים (בגרון) ולא שקדים. דור
ערדליים וכדו' אכן זוגיים כניחושה של דוגלי(???), ומים - לא נספר, אם כי כמית (מלשון כמות). אגב: שקדיים (בגרון) ולא שקדים. דור
O or99 New member 1/8/04 #4 לא נראה לי שיש סיבה של ממש. בכתיב המנוקד כל המילים האלה נכתבות בי' אחת בלבד. האקדמיה בכללי הכתיב חסר הניקוד (המלא) שהיא קבעה, החליטה שהמילה מים תיכתב בי' אחת. נראה לי שהיא עשתה זאת בעקבות מסורות הכתיבה במהלך הדורות. (לא הרבה כתבו מיים).
לא נראה לי שיש סיבה של ממש. בכתיב המנוקד כל המילים האלה נכתבות בי' אחת בלבד. האקדמיה בכללי הכתיב חסר הניקוד (המלא) שהיא קבעה, החליטה שהמילה מים תיכתב בי' אחת. נראה לי שהיא עשתה זאת בעקבות מסורות הכתיבה במהלך הדורות. (לא הרבה כתבו מיים).
D dorgad New member 2/8/04 #6 בכתיב חסר הניקוד... ...שהוא זה המשמש אותנו על-פי-רוב, חשובה הכפלת ה-י' בזוגיים. מים, שמים, קיץ, קיט, ציד וכו' - ב-י' אחת גם בכתיב חסר ניקוד.
בכתיב חסר הניקוד... ...שהוא זה המשמש אותנו על-פי-רוב, חשובה הכפלת ה-י' בזוגיים. מים, שמים, קיץ, קיט, ציד וכו' - ב-י' אחת גם בכתיב חסר ניקוד.