אם פרסמתי שם של מישהו בפורום

אם פרסמתי שם של מישהו בפורום

וסיפרתי שהוא מתחזה (והכל אמת) האם הוא יכול לתבוע אותי על פי תיקון חוק הוצאת הדיבה החדש בדיעבד? (כי החוק טרם אושר)

John the Savage

New member
ראשית, זו אכן רק הצעת חוק עדיין

כשתתקבל, אם תתקבל, לא בטוח שתוכנה יהיה זהה לנוסח ההצעה המקורית. שנית, הצעת החוק לא יוצרת עילות חדשות לתביעה (אם נתעלם כרגע מהסעיף הלא ברור בהצעה לגבי זכות תגובה מלאה), אלא מעלה את תקרת התביעה ללא הוכחת נזק מ-50 אלף ש"ח ל-300 אלף ש"ח. מדובר בסכום המקסימלי ובכל מקרה בית המשפט יכול לפסוק סכום נמוך יותר בהתאם לנסיבות המקרה. כך שבמקרה שתיארת מצבך בלי או אם החוק החדש לא שונה בהרבה. במידה ויוגש נגדך תביעה יתכן ותוכלי להשתמש בהגנת "אמת דיברתי". ולבסוף, הצעת החוק בנוסח הנוכחי קובעת שתחולתה היא על פרסומים שיעשו לאחר אישורה כחוק, ולא על פרסומים שקדמו לכך.

ואין לי יותר מידי להוסיף

ההצעה נקראתף הצעת חוק איסור לשון הרע (תיקון מס' 10)(הרחבת סעדים) התשע"ב - 2011. ככלל, שינוי מצב משפטי רטרואקטיבי אסור, גם לפי עקרונות המשפט בעידן שלפני "המהפכה החוקתית" וגם בהיותו נוגד את חוק יסוד: כבוד הרדם וחירותו, בבחינת פגיעה בלתי מידתית בקניינו של אדם. את הצעת החוק ואת דברי ההסבר שלה תוכלי לקרוא באתר הכנסת, כאן.

מדוע אינך משרשרת שאלותייך?

יש כאן כללי פורום, פתחת בעמוד הראשי שני שרשורים ראשיים, ואפילו באותו הנושא. נא לשרשר שאלותייך, הפעם אני אשרשר, להבא אאלץ למחוק.

למעלה