אם תוכלו לעזור לי בבקשה

harhanegev

New member
בהחלט יש,

גש למלון קלאב הוטל, יש בתוכו בית כנסת ספרדי עם מתפללים קבעים שבאים גם מחוץ למלון (גם אילתיים קבועים). לכל מידע נוסף על עשרות בתי הכנסת האחרים באילת / טלפון של הגבאי של קלאב הוטל או כל מה שתצטרך - אפשר גם לטלפן אלי עד חצות הלילה, הטלפון והפלאפון שלי מופיעים בהקלקה על שם המשתמש שלי.

זה לא כ"כ קרוב לאסטרל וילאג... אפילו די רחוק

אבל באסטרל וילאג' יש בית כנסת. המניין תלוי כמובן בכמות המתפללים בזמן נתון.

harhanegev

New member
אני מדבר על בית כנסת של ממש,

לא על בית כנסת שתלוי באורחים במלון. אני בטוח שהשואל יודע על קיומו של חדר בית כנסת שאינו בהכרח בשימוש כמעט בכל מלון, ומחפש בית כנסת ממש עם מתפללים קבועים. נכון שקלאב הוטל זה לא צמוד לאסטרל ויליג', אבל זה הקרוב ביותר שיש.

אני מתארת לעצמי שהשואל רצה

בית כנסת של ממש, אבל ראוי לציין שזה לא בית כנסת כל כך קרוב לאסטרל וילאג... (אגב, כשאנחנו היינו באסטרל וילאג' היתה אוכ' דתית לא קטנה) אין לי ספק שהכוונה שלך כשענית היתה טובה, ואולי זה הכי קרוב שיש, אני לא יודעת, אבל מהתשובה שלך היה נשמע שזה קרוב, וזה קצת מטעה... זה הכל. האם אין באחד מהמלונות הגדולים יותר בית כנסת פעיל?

harhanegev

New member
אין לי סטטיסטיקות של רמת פעילות,

ובכל מקרה השואל ביקש מפורשות בית בנסת ספרדי. בית כנסת שהאוכלוסיה בו מתחלפת ואין בו שום מתפלל קבוע, הוא בית כנסת שהיום הוא תימני, מחר ספרדי, ומחרתיים אשכנזי. אגב, המרחק מאסטרל ויליג' לקלאב הוטל (בו יש בי"כ קבוע עם מתפללים קבועים שאינם קשורים למלון) הוא בסך הכל 15 דקות הליכה של אדם סביר. זו לא הליכה ב-40 מעלות, כי התפילות הן בבוקר ולפנות ערב, כאשר הטמפ' נמוכות ונוחות.

harhanegev

New member
עוד הערה חשובה :

כל 30 דקות עגולות (בדיוק !) יוצא ממלון הרודס קו 1, ועובר אחרי דקה בערך ליד אסטרל ויליג'. בעזרתו אפשר להגיע תוך 2-3 דקות לקלאב הוטל, ואם תעדיף בי"כ אחר, בהמשך מסלול קו 1 יש לא מעט בתי כנסת אחרים, ספרדיים אשכנזיים ותימניים.

למעלה