אם תוכלו לענות - תודה!

Oritron

New member
אם תוכלו לענות - תודה!

לפני 14 שנה נפגע עצב השמיעה שלי בזמן שרות מילואים (באינתיפאדה הראשונה) והוכרתי כבעל נכות של 10% לצמיתות עקב ירידה בשמיעה באחת האוזניים (ושמיעת צפצוף בתדר מסויים באוזן זו). הפרופיל שלי ירד מ - 97 ל - 64 ועברתי ליחידת מילואים אחרת שעל אף שאינה קרבית לחלוטין, הרי שאנו מבצעים תעסוקות מבצעיות גם במקומות לא סימפטיים הדורשים שמירות באזורים היכולים להיחשב כיום כמסוכנים יחסית (בקעת הירדן, קו התפר וכו´). לשאלתי - הירידה בשמיעה גורמת לי לפעמים לחשוש כי אם מישהו יתגנב אלי בזמן שאני שומר באיזו עמדה באמצע הלילה, מאוד ייתכן שלא אשמע אותו בטרם יהיה קרוב מידי ולכן אני ממש חושש לקראת המילואים הקרובים שעומדים לפני. בנוסף, באם אאלץ להפעיל את נישקי, בטוח שאגרום נזק נוסף לאוזן, מאחר שהפגיעה בשמיעה נגרמה בעבר מרעש ירי (ובמטווחים אני עם אטמים, כך שאין בעיה): מה עושים? למי פונים על מנת להשתחרר משרות מילואים הדורש שמירות ו\או עלול לדרוש שימוש בנשק? נשארו לי עוד כ - 5 שנים עד לשחרור סופי מהמילואים. ברור לי כי פנייה למפקד היחידה לא תניב כל התקדמות - זה חייב להיות לסמכות מקצועית. האם יש למישהו רעיון בבקשה??
 

kaban

New member
...

אתה מציין בעיה רפואית שגורמת לך חשש מפעילויות אחרות הקשורות לשירות המילואים. אתה צריך לפנות קודם לרופא ואולי להביא גם חוות מרופא מומחה לגבי פגיעה משמעותית ביכולתך לבצע את המשימות שציינת, אם החשש הוא יותר נפשי ואני שומע ממך חשש אמיתי לבתע את המשימות שציינת אולי כדאי שתתיעץ בקצין בריאות נפש אם כי איני יודע עד כמה תשוחרר ממיל - אולי אם יתרשם הקבן כי קיימת חרדה ממשית בביצוע המשימות הוא יתן חוות למפקדיך - מה גם שאתה לקראת סיום המילואים.
 
תשובה לאוריתרון

אוקיי אז ככה... אתה צריך לשלוח/לפקסס לקצינת הקישור שלך חוו"ד של רופא מומחה ועדיף שתהיה עדכנית... פלוס מסמכים שיעידו על הבעיה שלך מהרופא המטפל, וזהו...יעולו אותך לוע"ר(ועדה רפואית)ואם המסמכים ששלחת מצביעים על כך שאתה לא יכול לבצע הבטחה בשירות המילואים שלך,אז אתה לא תעשה... דרך אגב גם אם תלך לקב"ן והוא יחשוב שנכון להוריד לך את הפרופיל ל-45 נפשי אז גם זה אומר שאתה שאסור ודגש על אסור לשלוח אותך לשטחים או למקומות מסוכנים בגלל הפרופיל... בהצלחה בתהליך
 
למעלה