שוקלד אגוזים
New member
אם תרצו זה סיפור לשבת ....../images/Emo130.gif../images/Emo130.gif
ראשית רקע.. מטבעי אני טיפוס סקפטי , לא קונה פייס, לא מאמינה בהגרלות , הפרס הכי גדול שקבלתי אי פעם היה בשנות העשרה שלי שזכיתי בספר על השתתפות בחידון. מאז חלפו כמה עשרות שנים והבנתי שאלת המזל מסתובבת הרחק מהשכונה שלי. בן זוגי בהפוך ממני חי באשליה משבוע לשבוע שהנה הנה הוא יופיע עם מסכה על הפנים בבית מפעל הפיס והמנכ"ל יצטלם איתו עם ההמחאה בת ששת האפסים. אממה בשעה שלא מתכוונים ולא מתכוננים אלת המזל מחכה על הדשא ובקריצה מכוונת אותך אל המטמון...
עכשף אני מגיעה לענין שלשמו התכנסתי...מעשה שהיה כך היה.... לאחרונה אני מוצאת עצמי משוטטת בשווקי יד שניה, בשווקי שוק הפשפשים בארץ ובעולם ודולה כל מיני חפצים בעיקר לקישוט הבית או לאוסף ההולך וגדל של קופסאות הסוכרזית שלי ויתר האוספים. בשבת לפני כשבועיים קיים מוישל'ה מאבן יהודה בחצרו, יריד שכזה אליו התקבצו אספנים ומוכרים החל משמעטס וכלה בפורצלן לימוז'. אחד המציגים הביא איתו שלל תמונות ישנות ובתוכן היתה התמונה הזו. |שמאלה| התמונה ( 60X130 )צבע שמן על קנבס ,הונחה על הדשא עם עשרות תמונות , ולכדה את מבטי מהדקה הראשונה, התוכן ,הצבעים ,הטכניקה בה צויירה , ההשתקפות הכמעט מושלמת של הנוף ודמויות הדייגים הפורמים רשתות באגם נתנו הרגשה של דה ז'ה וו ........ מקום שהייתי בו ......בתחתית הציור התנוססה חתימתו המסולסלת של הצייר R.U.RINLDY , .באחד החלונות הגניב אותו רינלדי את דגל איטליה מוסווה כוילון. מצבה של התמונה שהוחזקה בתנאים קשים כנראה , מצריך רסטורציה המסגרת מכוערת ונראה שמישהו צבע את המסגרת המקורית ולכלכך גם את התמונה אתם כאספנים מכירים בוודאי את התחושה שעליתם על מציאה? זה מה שהרגשתי סוג של התרגשות ופרפרים
הלכתי באתי הסתכלתי עליה שוב ושוב התמקחתי עם המוכר שדרש עליה 800 ש"ח ובסוף העסקה הושלמה אל תשאלו אותי כמה שלמתי הבטחתי לו שלא אגלה , הוא מתכוון להיות שם שוב עם יתרת האוסף בעוד כשבועיים . אבל פחות מהסכום הנ"ל. הקיצר התמונה הגיעה הביתה ....... גלישה בגוגל הבהירה לי שהצייר רולנדו רינלדי , היה איטלקי שחי לפני כמאה שנה שיחת טלפון למוכר , לדעת איך התגלגלה אליו התמונה הביאה איתה ספור על דודו שעבר לפני כשלושים שנה ברחוב וליקט אותה מתוך עזבון של דירה שפונתה ושכל חפציה פוזרו על המדרכה. שיחת טלפון נוספת ממנו אלי הבהירה לי שהוא היה שמח לקבל חזרה את התמונה , גם הוא הציץ בגוגל... טעה טעינו טועים אבל כמו ג'נטלמן , סיים " שיהיה לך לבריאות"! "זכית" בקור של חברה בעלת גלרייה וציירת מוערכת ,הבהיר שהתמונה טובה למרות גילה המופלג ותנאי שמירתה . ובדיקה נוספת של סימה מגלריית "שורשים" המתמחה בהערכת יצירות אמנות, הבהירה לי סופית שהאמן הזה מוּכּר, נסחר ושעליתי על מציאה או אם תרצו תקראו לזה אוצר!
מוכרת? שואלים אותי סביב......
אז זהו החלטתי שלא .... אהבתי אותה ממבט ראשון, וזה מה שהנחה אותי בקנייה גם ויתרתי על הרסטורציה . כל קסמה לדעתי, בגיל שלה ובמצבה השבוע נתתי אותה למסגור מחדש ומבטיחה להביא תמונה של אחרי מסקנות? לפעמים כדאי להסתכל לצדדים בעת שמשוטטים בשווקי מציאות אולי אלת המזל בסביבה.
הגיטע שאבס ובשורות טובות
ראשית רקע.. מטבעי אני טיפוס סקפטי , לא קונה פייס, לא מאמינה בהגרלות , הפרס הכי גדול שקבלתי אי פעם היה בשנות העשרה שלי שזכיתי בספר על השתתפות בחידון. מאז חלפו כמה עשרות שנים והבנתי שאלת המזל מסתובבת הרחק מהשכונה שלי. בן זוגי בהפוך ממני חי באשליה משבוע לשבוע שהנה הנה הוא יופיע עם מסכה על הפנים בבית מפעל הפיס והמנכ"ל יצטלם איתו עם ההמחאה בת ששת האפסים. אממה בשעה שלא מתכוונים ולא מתכוננים אלת המזל מחכה על הדשא ובקריצה מכוונת אותך אל המטמון...