חייבת לכן מתכון ל"עוגונת" משוקלד../images/Emo71.gif
למי שהיתה בצ´ט.... ולמי שלא אז הנה : ניקרא שוקולטה חמה! מתוך "לאישה" גיליון מה14/1/02 במדור אוכל! מאפה שוקולד (כמו עוגה רק בצואת מאפינס) שבתוכו שוקולד לבן חם ונוזלי! המרכיבים (לתבנית של 6 מאפינס או 6 תבניות אישיות) * הערה: אני קניתי תבנית של 12 תבניות מאםינס קטנות וזה הספיק יופי אבל נישאר) * חשוב להקפיד על כמויות מדוייקות ולוודא שלא ניכנסים מים עם החלבונים..וכל הדברים הרגילים שעשויים להרוס...) 210 גרם חמאה 110 גרם שוקולד מריר 110 גרם שוקולד חלב 6 ביצים שלמות 1 כוס + 1 כף (210 גרם) סוכר 1.5 (=אחד וחצי) כוסות (210 גרם) קמח * הערה שלנו: אנחנו השתמשנו בניסוי ברגיל אבל בניסוי השני השתמשנו עם כפית אבקת אפיה- אז לשיקולכן הבשלניות, שניהם יצאו טעימים!) 12 קוביות או מטבעות שוקולד לבן *שוב הערה שלנו- אנחנו השתמשנו ביותר שוקולד מהנ"ל ההכנה: 1 מחממים את התנור לחום גבוה _200 מעלות ומשמנים את התבנית 2. שמים את החמאה, שני סוגי השוקולד בקערה וממסים במיקרוגל או מעל אדים, עד שנוצרת עיסה אחידה. מצננים מעט. 3. מקציפים את הביצים והסוכר, עד שנוצרת בלילה בהירה ותפוחה, מוסיפים את עיסת השוקלד ומערבבים בעדינות בעדינות בעדינות! יוצקים לשקעים, עד שני שליש מגובהם. מניחים את קוביות השוקלד בכל תבנית 2 קוביות שוקולד. *שוה המלצה- לפורר או לחתוך את קוביות השוקולד- כי בניסוי הראשון הן לא נמסו לנו! אז חתיכות קטנות! 4. אופים 12-10 דקות, עד שהמאפינס מתייצבים, אך עדין רכים למגע. מצננים כ-2 דקות ומחלצים מהתבנית בזהירות. לפני ההגשה מחממים קצת במיקרוגל ומגישים חם. והנה תוספות שלנו: לחמם לפני ההגשה ולהכים גם שוקולד חם מעל המאפינס, אפשר לפזר גם אבקת סוכר על המאפינס עצמו. וכמובן כדור גלידה! ברגע שתופסים את הפרנציפ זה די מהיר! המון קלוריות לא טובות! ואח"כ באים למאמא כושר! בתיאבון