אם...

פרח יבש

New member
אם...

נרשתם לקורס/חוג/משהו העשרתי כלשהו

וזה מתבצע במקום שמרוחק יחסית מהבית שלכם, ועליכם לנסוע באוטובוס הלוך ושוב כדי להגיע לשם...
ואז, הייתם מוצאים מישהו שגם הולך לקורס הזה, באותם ימים ושעות כמו שלכם, ובמקרה הוא גר ממש כמה רחובות מכם, והוא מגיע ברכב הפרטי שלו.
והמישהו הזה היה מציע לכם להסיע אתכם הלוך ושוב לקורס הזה.
ובטח שהסכמתם.

אבל, האם הייתם מציעים לו להתחלק בתשלום הדלק?

נקודות למחשבה:
-הוא לא פנה אליכם בבקשה להתחלק בדלק חצי חצי, זה אתם "צריכים" להעלות את הנושא.
-הוא הרי במילא נוסע לשם, בלי קשר אליכם.
-אם תתחלקו איתו חצי-חצי בדלק, ישתלם לכם פי אלף לנסוע לאוטובוס.
-אתם עניים, הוא עני, שניכם בני 20+ שמגרדים גרושים.

מה דעתכם?

h a j b i

New member
אם זה באופן קבוע

אני חושב שראוי שתציעי להשתתף בתשלום. במיוחד לאור זה ששניכם לא עשירים במיוחד. גם אם זה יוצא פחות משתלם מאוטובוס, זה עדיין נוחות וחיסכון בזמן.

ebi83

New member
מצטרף לבחור שמעליי.. אם קבוע- לשלם.

מה שכן, את לא חייבת לשלם חצי מדמי הנסיעה (מה גם שאני סקפטי שהוא באמת "מודד" כמה דלק הולך על נסיעה כזו)

סכום סמלי שהגיוני לשניכם יספיק בהחלט. מה שחשוב זה עצם ההשתתפות ולאו דווקא כיסוי ההוצאות. לא שצריך לתת לו שקל, כן?

lolly87

New member
הסוגיה הזו

בדיוק עלתה בצורת ויכוח בין שתי חברות שלי, ופה את מדברת על מישהו שלפי מה שאני הבנתי את בכלל לא מכירה. אז או שתציעי להשתתף איתו בדלק, או שתסעי באוטובוס אם יקר לך להשתתף איתו ואת מעדיפה באוטובוס.

spaysi8

New member
להציע לשלם

הייתי באותה סיטואציה רק מהצד השני,
נרשמתי לחוג ברמנים בהרצליה (אני גרה בזכרון) ובגלל שהקורס נגמר יחסית מאוחר פחדתי להסתמך על האוטובוסים (שגם מגיעים לצומת של כפר ערבי ולא ישירות לזכרון).
החלטתי לקחת את האוטו וקיוויתי למצוא מישהו שישתתף איתי בהוצאות- בכל זאת זה בערך 100 ש"ח דלק פעמיים בשבוע (מעל 800 ש"ח בחודש!!!)
אז מצאתי 2 אנשים ואמרתי להם שאם לא יבואו איתי שיודיעו מראש ואקח אוטובוס אפילו שלא נוח כי אין לי כסף,
והם כל פעם ברגע האחרון ביטלו לי והיו כמה פעמים שלא שילמו לי.. וזה מאוד מאוד כבד על הכיס ומאוד פוגע שמלכתחילה אני הייתי צריכה לבקש מהם לשלם ולא הציעו לבד..
אז מהצד השני אני יכולה להגיד לך שסביר להניח שכבד לו על הכיס ואם זה חצי-חצי בטח לשניכם זה משתלם כי אוטובוסים זה טרטור רציני.. גם כמה זה כבר יוצא לך יותר יקר מהאוטובוס?

EdisonGirl

New member
דילמה טובה

אני בצד ההפוך- כלומר, יש לי רכב, כך שקורה שאני מסיעה, כי מבקשים או כי אני מציעה.
אדבר על המקרה שמוצג כאן, אם אני הצעתי- לא אכפת לי שלא ישלמו לי, אבל! אם מציעים להשתתף- אני לא אסרב. הם הציעו- ולי זה עוזר. אם הציעו רק מתוך נימוס- זו ממש בעיה שלהם. אני אוהבת להיות ישירה, בלי משחקים. אל תציעו משהו שאתם לא מתכוונים אליו.

באשר אליך,
אני במקומך הייתי משלמת לו כמו שאני משלמת לאוטובוס או קצת יותר (מעגלת כלפי מעלה). זה כסף שבלאו הכי הייתי מוציאה, אז למה לא לתת אותו לו? וזה כסף שבלאו הכי הוא היה מוציא, אז הוא כבר עשה את השיקולים שלו. את לא צריכה להיכנס לו לכיס ולהחליט שהוא עני מידי לשלם את הדלק, כי הוא כבר בחר לעשות את זה

Blue Potion

New member
תכלס מה הייתי עושה? ראש קטן.

לעומת כולם פה

אם הוא לא מבקש ממני, לא הייתי פותחת את הנושא בעצמי.
תקראו לי קמצנית, תקראו לי חסכנית.

אם הוא נוהג לשם, סימן שהוא יכול להרשות את זה לעצמו.

אם את תציעי לו לשלם עבור הדלק, הוא יבקש סכום מסוים שקשה לך יותר לעמוד בו, מה תגידי? "אפשר לשלם לך פחות?" "עזוב אני אסע באוטובוס?"
בשביל מה...
הוא לא מבקש - הוא לא צריך. אין דבר כזה לא נעים.

Liliumit

New member
אל תציעי. תודיעי לו.

כי בד"כ הוא יגיד ש"מה פתאוםםם, לא צריך, מה את דפוקה, שום דבר, אני לא לוקח ממך כסף" בשביל הנימוס.
אבל תכלס חוץ מהעניין שזה הדבר שבעיני נכון לעשות, להשתתף בתשלום, אני גם בטוחה שזה יעזור לו מאוד בסה"כ.

אבל יש אנשים שחושבים אחרת וזה גם בסדר
אם מציק לך העניין - אז כנראה שהמצפון שלך לא ינוח עד שתשלמי לו.

vjytugubau1

New member
אפשרות נוספת...

אפשר גם במקום לשלם תמיד לדאוג להביא משהו אחר,
אני מכיר אנשים שנוסעים ביחד ללימודים וה"טרמפיסט" תמיד מביא לנהג קפה, אפשר כמובן דברים אחרים-הכל תלוי בסיטואציה של לאיפה נוסעים ומי הנפשות הפועלות.

rasmus girl1

New member
כן,

בכל זאת, זו לא איזו חברה טובה שלי או חבר שלי ואני גם לא הייתי מרגישה בנוח מזה,פשוט הייתי אומרת "אם אתה צריך שאני אשים על הדלק אז בכייף, אל תתבייש לבקש"..

יש לחבר שלי חבר, שכל פעם שהוא מסיע מישהו או לוקח איתו חברים הוא תמיד עוצר בתחנת דלק ומבקש מהם כסף לדלק, זו הייתה שיטת הבקשה שלו, הקטע אצלו שהוא היה מבקש סכומים מוגזמים עד כדי כך שהיה עדיף את הטרטור של האוטובוס- אם ההתחלקות בסכום הדלק שווה את הנוחות ואת חסכון הזמן אז בכייף, אם את רואה שלא אז עדיף לך לקחת אוטובוס.

EdisonGirl

New member
מה???

החבר הזה פשוט היה עוצר ב"מפתיע" בתחנת דלק ומבקש להשתתף?
הייתי לוקחת את החוק לידיים ומכניסה אותו לכלא לפני שיבצע פשע. זה ממש עושק. להביא מישהו לסיטואציה שלא נעים לא לצאת ממנה בדרך אחרת.... זה ניצול בוטה!

סורי על ההשוואה, אבל זה מזכיר לי את החברות של יחידות הנופש, שהיו מכניסות את הלקוחות הפוטנציאליים לפגישה בחדר, סוגרים אותם ולא נותנים להם לצאת (בצורה עדינה כביכול), מבלבלים להם ת'מוח עד שיחתמו בסוף על חוזה וירכשו יחידת נופש.

rasmus girl1

New member
כן

היום אנחנו כבר לא מסתובבים איתו, אבל היו לו הרבה קטעים לא יפים בעניין הזה, כמו פעם אחת שלחבר שלי לא נשאר כסף בארנק (והוא תמיד שם לו, זה פעם ראשונה שזה קרה לו), והוא פשוט ביקש ממנו את הכרטיס אשראי שלו להעביר במשאבה..

היום טפו טפו טפו יש לחבר שלי רכב משלו..

EdisonGirl

New member
אני באותו רגע הייתי שמה לו מטבע של 5 ש"ח

ועוזבת את המקום. ככה לא מתנהג חבר!

EdisonGirl

New member
לא, סליחה, הייתי שמה סכום מדויק יותר.

הייתי עומדת מולו עם המחשבון, מחשבת את מס' הק"מ שעברנו כפול המחיר לק"מ בהערכה פרועה, ונותנת לו את הסכום עד לאגורה.

ואז עוזבת את המקום.

פולספגן

New member
זה בכלל לא קשור לכמה הוא מבקש, כי החוק לא

מאפשר לו לבקש אפילו 10 אג', כי הוא לא נהג הסעות ולא מונית.

החוק אוסר אפילו לבקש מחברים להשתתף בדלק, אך אף אחד לא אוכף את זה, אך אם חברך יחליט לא לשלם ויקליט אותך שאת מבקשת, את צפוייה להסתבך עם המשטרה.

EdisonGirl

New member
וואלה! זה חדש לי לגמרי

וזה גם לא כ"כ הגיוני. מה שהוא עשה בהחלט מריח כמו משהו לא חוקי, אבל להשתתף עם חברים בדלק? זה לא שהם משלמים לי, אלא ביחד מסבסדים את הנסיעה, שהרי הייתה משותפת.

EdisonGirl

New member
אני לא.. חחח

אני אפילו לא דורשת בד"כ, וגם אם כן, אני מחשבת ומחלקת שווה בשווה את הנסיעה הספציפית ולא מצפה מאף אחד לסבסד לי טנק ברכב הזללן שלי.

למעלה