אמא´לה גשם

naor kalo

New member
אמא´לה גשם

היי לכולם כמו שכבר ציינתי וכמו שאומר הבחור מתחתיי הגשם מפחיד אותי, אני לא פוחד להירטב אבל אפילו במדריך של תאילנד נכתב שהמונסונים הורסים את תוכניות הבילוי בחופים המקסימים מה לעשות? האם שווה לדחות הטיול לתקופה נוחה יותר? או שמא אפשר לבלות בחופים ובטרקים גם באוגוסט-ספט´ (במדריך נכתב כי בחודשים אלו יש כ-20 יום גשומים בחודש תהיו אוביקטיביים נאור

noaaaa

New member
הכי אובייקטיבי שאפשר

נכון,יש גשמים ולפעמים אתה נאלץ לפנות את עצמיך ולדחות את השיזוף לעוד 10 דקות עד שיפסק הגשם,אבל אז מה?? לרוב זה רק טפטוף ואם לא אז זה לא יותר מ10 דקות רטובות. אפשר לטייל,לקחת גיפ,לשגע פילים,להתחיל עם ארוכת צוואר,להשתזף,לבלוע אננסים בלי סוף,לקנות את כל הקאו-סאן ואח"כ למצא ישראלי שמצא ביותר זול וכל זה אפשרי כל השנה,גם ביולי,גם באוגוסט וגם בספטמבר. אולי פשוט תטוס וזהו, כבר הכל יסתדר מאיליו ותראה שגשם זה הדבר האחרון בתאילנד שצריך לקחת בתכנון

aviron

New member
והרי תחזית מזג האויר...../images/Emo42.gif

מכיון שתמיד לפני תקופת המונסונים עולה וצפה השאלה הקיומית "להיות או לא להיות" - אז קצת על עונות השנה בתאילנד. בתאילנד - בגדול - 3 עונות שנה. כל עונה וייחודה היא. נובמבר-פברואר- "החורף התאי": תקופה שחונה ללא גשם (למעט בדרום). הטמפ´ "צונחות" מטה מטה - עד ל"נקודת קפאון" של 25 מעלות+...(וךעתים אפילו קריר וקר בצפון - בשעות הבוקר המוקדמות והלילה). טמפ´ נוחות? נכון. אבל: (כל עונה וה"אבל" שלה...). אמרנו שאין גשם. לכן: מאמצע דצמבר כל היערות יבשים וצהובים, קרי: משעממים (לטעמי, לפחות...). בינואר ובפברואר לא רק יבש , גם שרוף - שריפות יער שנגרמות ע"י בני השבטים - כך שנמצאים כל הזמן בתוך "מנגל". בדרום: התקופה הזו הינה התקופה הטובה ביותר לאיים ולמפרצים שבצד המערבי של תאילנד (בים אנדמן: קו פוקט, קו פיפי, קרבי) - וזאת בגין משטר רוחות וזרמי-ים מקומיים. לא כך בקו סמוי ובקו פנגאן: התקופה הטובה ביותר לשהות באיים אלו הנמצאים במפרץ סיאם הינה פברואר-מאי !!. מרץ - אמצע יוני:
התקופה החמה יותר.
- וזה תרגום ישיר מהשפה התאית... ואכן: חם, חם, חם.(!). אבל, מה לעשות? בתקופה זו יש פסטיבלים "משגעים" בתאילנד - לא אלו שכל תייר מערבי מכיר (שגם הם נהדרים!): יש את פסטיבל הרקטות ביאסוטון שבמחוז איסאן (צפ´/מז´ תאילנד, ב"משולש הברקת", ליד העיר אובון) - שזה פשוט חגיגת חושים אדירה!!!. יש את פסטיבל "איסוף הפילים" שבעיר סורין (ליד פנום-רואנג). ועוד ועוד (יש "ספר הפסטיבלים של תאילנד" ובו פירוט - ואני מניח שיש גם אתר באינטרנט). ויש גם את החופים בדרום. חם? קופצים לים... יוני - תחילת נובמבר. תקופת המונסונים. זאת התקופה היפה ביותר בתאילנד !!! (לא, לא השתגעתי..). בניגוד לכל עצות ספרי-ההדרכה, משרדי-הנסיעות והמדריכים (!) - המונסון התאי אינו קטלני כבן-דודו המונסון ההודי. מדובר בדקות-גשם יומיות (ואם יש שעתיים - זה המון !!).כמיות מים (גשם) אדירות גורמות להצפות מקומיות - כי האדמה בתאילנד הינה אדמת חרסית שבין יתר תכונותיה - המים אינם מחלחלים בה. אז: הנהרות מלאים במים הזורמים מהר וחזק _ וזה יפה !! שטפונות אולי לא נעים לכפריים - אבל זה יפה. מה לעשות. היערות: תאווה לעיניים !. הכל ירוק על כל גווניו ! הבעייה היחידה העשוייה להיות בעונה זו הינה נושא הטרקים הרגליים בצפון. לסיכום עונות השנה בתאילנד: תמיד ובכל עת - תאילנד היא כייפית וראוייה !!!

ReadyOrNot

New member
המממ.... יש סיבה לחשש ../images/Emo57.gif

אני לא רוצה לקבוע עובדות, אבל אני יכול לספר מנסיוני האישי בתור עכבר איים לשעבר: הייתי בתאילנד חודשיים וחצי, מתחילת יוני ועד אמצע אוגוסט. אומנם די מזמן, אבל לא נראה לי שהדברים האלו משתנים... ובכן, ביוני ויולי המצב באיים היה די טוב, וחוץ משעה גשם ביום (אחה"צ) מזג האויר היה נפלא, החוף יפהפה (וגם הבז´ז´ים של הגרמניות...) לעומת זאת, באוגוסט הייתי 10 ימים בקו - טאו. הימים הראשונים היו די יפים, אבל זכור לי שאחר כך היו שלושה ימים די מגעילים - רוחות, עננים, בקיצור, לא מזג אויר לים. האוירה היתה מגעילה, וכל התיירים שהיו בחוף סתם נשארו בבונגלוס כל היום כאשר מדי פעם הגיחו החוצה לארוחות... אז נראה לי שבאיזור אוגוסט זה באמת מתחיל להיות פחות נעים. אז תחליט מה שתחליט, ו -
מה שחשוב בטיול זה הרבה
ו -

aviron

New member
לא קראת בעיון, תביא ת´הורים!../images/Emo166.gif

במפורש ציינתי שלאיים חוקים משלהם וחודשי אקלים אחרים.

למעלה