Fellowship
New member
אמאזון
מזמן שמעתי על התרגיל שמוכרים באמאזון נותנים מוצרים חינם תמורת ביקורת חיובית, לא ממש עניין אותי,
במקרה הייתי צריך לרכוש מעמד סלולארי לרכב עשיתי מספר חיפושים,
ולמרבה הפלא (NOT) פתאום הופיעה הודעה ממומנת בפייסבוק של מעמד כזה, עם טעינה אלחוטית,
ומבינים מניסוח ההודעה שמדובר במוצר חינם (תשלום והחזר מלא לאחר כתיבת הביקורת).
קראתי על המוצר, נראה בדיוק מה שחיפשתי, אז ניסיתי את התהליך (בכל מקרה התכוונתי לרכוש) ואכן קיבלתי החזר מלא (המוצר מעולה).
לאחר מכן חיפשתי סוללה ניידת לסלולארי, אותו כנ"ל.
אני יודע שבאופן רשמי, אמאזון מנסה להלחם בתופעה,
ברור לי שכלפי חוץ חשוב להם ליצור את הרושם שהביקורות הנכתבות באתר הן אובייקטיביות,
ולכן הסנקציות כלפי המוכרים הנוקטים בתעלולים מסוג זה, קשות.
אבל לפחות במוצרים שאני נתקלתי בהם, מדובר במוכרים שיש להם מוצרים רבים,
שהמוצר המדובר קיבל את ההמלצה של אמאזון (אני מניח שגם זה כולל תשלום), שיש להם המלצות רבות וכו',
לא איזה מוכר דרג ג' שמנסה את מזלו בדרך לא דרך.
אם כך, כיצד יתכן שהמודעות והפרסומות המזמינות את הלקוחות לקבל מוצרים חינם תמורת ביקורת חיובית,
מתפרסמות באופן חופשי, בלי ניסיון בכלל להסוות את הנושא, שאמור להיות אסור (לפי חוקי מדינת אמאזון)?
מזמן שמעתי על התרגיל שמוכרים באמאזון נותנים מוצרים חינם תמורת ביקורת חיובית, לא ממש עניין אותי,
במקרה הייתי צריך לרכוש מעמד סלולארי לרכב עשיתי מספר חיפושים,
ולמרבה הפלא (NOT) פתאום הופיעה הודעה ממומנת בפייסבוק של מעמד כזה, עם טעינה אלחוטית,
ומבינים מניסוח ההודעה שמדובר במוצר חינם (תשלום והחזר מלא לאחר כתיבת הביקורת).
קראתי על המוצר, נראה בדיוק מה שחיפשתי, אז ניסיתי את התהליך (בכל מקרה התכוונתי לרכוש) ואכן קיבלתי החזר מלא (המוצר מעולה).
לאחר מכן חיפשתי סוללה ניידת לסלולארי, אותו כנ"ל.
אני יודע שבאופן רשמי, אמאזון מנסה להלחם בתופעה,
ברור לי שכלפי חוץ חשוב להם ליצור את הרושם שהביקורות הנכתבות באתר הן אובייקטיביות,
ולכן הסנקציות כלפי המוכרים הנוקטים בתעלולים מסוג זה, קשות.
אבל לפחות במוצרים שאני נתקלתי בהם, מדובר במוכרים שיש להם מוצרים רבים,
שהמוצר המדובר קיבל את ההמלצה של אמאזון (אני מניח שגם זה כולל תשלום), שיש להם המלצות רבות וכו',
לא איזה מוכר דרג ג' שמנסה את מזלו בדרך לא דרך.
אם כך, כיצד יתכן שהמודעות והפרסומות המזמינות את הלקוחות לקבל מוצרים חינם תמורת ביקורת חיובית,
מתפרסמות באופן חופשי, בלי ניסיון בכלל להסוות את הנושא, שאמור להיות אסור (לפי חוקי מדינת אמאזון)?