אמאזון

Fellowship

New member
אמאזון

מזמן שמעתי על התרגיל שמוכרים באמאזון נותנים מוצרים חינם תמורת ביקורת חיובית, לא ממש עניין אותי,
במקרה הייתי צריך לרכוש מעמד סלולארי לרכב עשיתי מספר חיפושים,
ולמרבה הפלא (NOT) פתאום הופיעה הודעה ממומנת בפייסבוק של מעמד כזה, עם טעינה אלחוטית,
ומבינים מניסוח ההודעה שמדובר במוצר חינם (תשלום והחזר מלא לאחר כתיבת הביקורת).
קראתי על המוצר, נראה בדיוק מה שחיפשתי, אז ניסיתי את התהליך (בכל מקרה התכוונתי לרכוש) ואכן קיבלתי החזר מלא (המוצר מעולה).
לאחר מכן חיפשתי סוללה ניידת לסלולארי, אותו כנ"ל.

אני יודע שבאופן רשמי, אמאזון מנסה להלחם בתופעה,
ברור לי שכלפי חוץ חשוב להם ליצור את הרושם שהביקורות הנכתבות באתר הן אובייקטיביות,
ולכן הסנקציות כלפי המוכרים הנוקטים בתעלולים מסוג זה, קשות.
אבל לפחות במוצרים שאני נתקלתי בהם, מדובר במוכרים שיש להם מוצרים רבים,
שהמוצר המדובר קיבל את ההמלצה של אמאזון (אני מניח שגם זה כולל תשלום), שיש להם המלצות רבות וכו',
לא איזה מוכר דרג ג' שמנסה את מזלו בדרך לא דרך.

אם כך, כיצד יתכן שהמודעות והפרסומות המזמינות את הלקוחות לקבל מוצרים חינם תמורת ביקורת חיובית,
מתפרסמות באופן חופשי, בלי ניסיון בכלל להסוות את הנושא, שאמור להיות אסור (לפי חוקי מדינת אמאזון)?

vinney

Well-known member
אמאזון סוגרת חשבונות בגלל זה

גם למוכרים וגם לרוכשים. אני יודע בוודאות על אנשים שזה קרה להם, ועל מוכרים שנעלמו כלא היו אחרי כמה (עשרות...) תרגילים כאלה.
&nbsp
זה שהם קונים פרסומות בפייסבוק זאת חוצפה ממדרגה ראשונה, אני מכיר את זה מכל מיני רשתות חברתיות של העמיתים הסינים שלי.

Fellowship

New member
להבנתי, סוגרים חשבונות למוכרים, אבל לרוכשים מקסימום מבטלים

את האפשרות להשאיר פידבקים.
אתה מכיר מישהו שסגרו לו חשבון כרוכש, בגלל הנ"ל?

גם אני שמעתי על כל מיני קבוצות ברשתות החברתיות, גם של סינים וגם של ישראלים,
זה מילא, מעולם לא הצטרפתי, אבל נראה לי ממש בוטה כל הפרסומות בפייסבוק.
ומאז שעשיתי זאת עם המוצר הנ"ל, הפיד שלי בפייסבוק מוצף בעוד עשרות מוצרים עם הצעה זהה

CANADA101010

New member
RETURN SHIPMENTS TO AMAZON FILLED WITH DIRT

באם המוצרים מעולים ורוצים "לדחוף" ללא שקר לדעתי יש כאן צד חיובי
אם באמאזון עסקינן יש את המחזירים:
כבר לא ידידותית: אמזון חוסמת לקוחות שעושים לה כאב ראש
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001237602
וה"חזירים"
https://www.newsweek.com/22-year-ol...out-370k-return-shipments-filled-dirt-1452452
22YEAR-OLD ALLEGEDLY SCAMMED AMAZON OUT OF $370K WITH RETURN SHIPMENTS FILLED WITH DIRT

danakama10

New member
אני דווקא מבינה את המחזירים

אני קונה כבדה באמזון, ובשנים האחרונות, כשיש יותר ויותר מוכרים שקונים אשפה בסין ומוכרים אותה בלוקשים שונים ומשונים, קורה לעיתים די קרובות שאני מקבלת מוצר מזעזע, שונה לחלוטין מהתיאור והתמונה באתר. בגלל אנשים שמשתפים פעולה עם מוכרים כאלו, כמו פלושיפ, גם על חוות הדעת אי אפשר כבר להסתמך.
אני מבינה שאמזון מנסה להלחם ברמאויות, ואני מקווה שהם בודקים את המוצרים שחוזרים אליהם ורואים בעצמם באיזו סחורה מדובר.

vinney

Well-known member
הם לא בודקים כלום, זה לא שווה את הזמן של העובד

תקראי את הכתבות על זה ששלח להם חזרה חבילות מלאות חול. פתחו אחת, במקרה, אחרי הרבה חודשים שהיא כבר שכבה במחסן.
&nbsp
ההתעסקות במוצר שעלוה 10 דולר שהם מקבלים עליו עמלה של במקרה הטוב 50 סנט תעלה להם 10 דקות זמן עובד - בשכר מינימום של 15 דולר לשעה זה 2.5 דולר.
&nbsp
ההחזרים האלה נמכרים כנראה בסיטונאות לפי משקל לממחזרים שמוכרים אותם מחדש בעליבאבא.

למעלה