אמא'לה! אני תכף אזרחית!

אמא'לה! אני תכף אזרחית!

כן, אני יודעת שיש כבר אחד שמפחד מהאזרחות ולא רוצה להשתחרר...אבל ההודעה שלי קצת שונה

אני דווקא מחכה לאזרחות בקוצר רוח, אוהבת שינויים והתחלות חדשות, אבל באמת שגם לי יש חששות ושאלות..

אני כבר מחפשת עבודה, ומצאתי מלא עבודות המתאימות לתפקיד שלי בצבא (מנהלת רשת)
אני יודעת שארצה לנוח בזמן החפש"ש אבל להתחיל לעבוד מיד אחרי שאשתחרר.
אני רוצה וצריכה כסף כדי שאוכל להתקיים(אתם יודעים...צרכים של בנות חח..)

אני לא יודעת אם כדאי לי לשלוח עכשיו קורות חיים כשיש לי עוד 3 חודשים בצבא.
אני יודעת שארצה להמשיך בתחום ההייטק, מחשבים וכו'..אז עבודה בתחום הזה תיהיה טובה בשבילי..

לגבי טיול בחו"ל אחרי הצבא יש עוד זמן..לפחות שנה..אז כרגע זה לא הדאגות שלי..

בכל מקרה..אם יש לכם טיפים לאזרחית לעתיד - אשמח לקרוא.
אתם מציעים שכבר מעכשיו אשלח קורות חיים למרות שיש לי עוד זמן?
מה אתם עשיתם אחרי הצבא? התחלתם ישר לעבוד או שלקחתם את החיים באיזי?

the dark knife

New member
קודם כל מזל טוב!

האאאא בגדול תמשיכי לחשוב על מה את הולכת לעשות אחרי הצבא, ולעתיד..
לגבי הקורות חיים 3 חודשים זה באמת מוקדם מידי.. חודש וחצי כך.. לפני.
אם את כן חושבת על עבודה מועדפת, אז לנו (לבנים לפחות) עדיף תחנת דלק טובה (שיבואו אלייה הרבה כיי..) אז מקבלים מספיק משמרות כדי לסיים את המועדפת בחצי שנה.
בשבילך, גם מלון יהיה מצוין כי סביר להניח שתקבלי תפקיד טוב (פחות פיזי) אבל עוד הפעם צריך למצוא מלון שיביא לך הרבה משמרות.
בדיעבד אפשר ( תלוי כמה את רוצה לעבוד ) לשלב מועדפת (לעבוד פחות משמרות כמובן ) ואז עוד עבודה.. סביר להניח בית קפה ( אם את טיפוס חבורתי ) זה יהיה מצוין הרבה טיפים + שני עבודות ..הרבה כסף.
תראי סביר להניח שגם העבודות שאת מחפשת בתחום שלך זה שכר מינימום או יותר אבל מי שרוצה כסף עבודה מועדפת + עוד עבודה זה הרבה כסף.
המשפט שרשמתי בתחילת ההודעה, אני מתכוון שכל הכבוד שאת חושבת על העתיד אבל תחשבי באמת אם את רוצה לעבוד בעבודות כאלה..כמה כסף זה יביא לך.. ונלך יותר רחוק, שתקימי משפחה כמה זמן כבר יהיה לך להנות ולהיות בחברתם.. (זה אולי נשמע מצחיק העצה הזו, אבל הזמן טס ועדיף לתכנן דברים כי אז יותר מרוצים, אבל לשמור אל ספונטניות! )
טיול לחול באמת יש לך אבל עדיין תחשבי אל מתי את רוצה להתחיל ללמוד ועל-פי זה לתכנן את שאר הדברים.
אולי זה נשמע קצת מורכב העצות האלו.. אבל זה לא, וכרן הרמז הוא שתדאגי להנות! תהני מאפשרויות שפתוחות בפנייך כאזרחית :)
שבוע טוב .

h a j b i

New member
דווקא יש מצב שהניסיון שלה בצבא יכול לאפשר

שכר יותר טוב ממינימום ומה שבטוח בעבודה יותר קלה ומהנה ושתיתן לה ניסיון יותר רלוונטי בעתיד מאשר לדקלם משפטים טפשיים לנהגים מתוך חשש שזה לקוח סמוי או לנסות לשכנע את מנהל התחנה שהטמבל רצה 95 ברכב עם מנוע דיזל (סיפור אמיתי).

בנוגע למועדפת, לא עסקה כל כך טובה לדעתי (לפחות מהניסיון שלי). השכר לרוב הוא מינימום (כי אנשים מוכנים בגלל המענק) והיחס הוא על הפנים (כי לא תעזוב לפני שתשלים את החצי השנה)

כרגע אני לא חושבת על מועדפת

אני לא אעבוד בתחנות דלק כי אני שונאת את הריח.. אבל אולי על בית מלון אחשוב.
בכל אופן, אני יודעת מחברה שלי שאולי עדיף לעבוד בתפקיד הצבאי מאשר מועדפת כי זה משתלם יותר.

ברור שאהנה ויש לי עוד הרבה זמן בחיים, תוך כדי אני רוצה להתנדב איפה שהוא בחו"ל..וכנראה גם בארץ במשהו (תנו לחיות לחיות, משהו של ילדים אוטיסטים וכו'..לא יודעת עדיין)
יש לי עוד זמן והכל פתוח בפניי..

h a j b i

New member
החישוב פשוט

המענק הוא בערך 9,000 ש"ח וצריך לעבוד חצי שנה במשרה מלאה.
כלומר זו תוספת של כ- 1,500 ש"ח למשכורת. בהנחה שרוב העבודות המועדפות הן בשכר מינימום שהוא כ- 4,500 ש"ח. מספיק שתמצאי עבודה ב- 6,000 ש"ח כדי להפוך את הנושא ללא משתלם בעליל עבורך.
אם נוסיף שיקולים נוספים כמו עבודה נוחה \ קלה יותר וצבירת ניסיון מקצועי אז גם עבודה בפחות כסף תשתלם יותר.

עזבי אותך, תשאירי את המועדפות למי שזה הכי טוב שהוא יכול למצוא (או למקומבנים שמצליחים לעבוד במשהו יותר טוב ולקבל על זה מועדפת).
זה בסדר, גם אני הלכתי על מועדפת בתקופה מסויימת, אמנם עבדתי בלילה כדי לקבל שכר ראוי (25 אחוז תוספת) ואף עבדתי חצי משרה ושילבתי עם משהו מתגמל ומעניין יותר אלב התפקחתי תוך 3 חודשים וויתרתי על ה"תענוג".

נ.ב
אם את רוצה להתייעץ או לשמוע חוות דעת, את יודעת איפה למצוא אותי

einat162

New member

במיוחד לגבי :
" אני מתכוון שכל הכבוד שאת חושבת על העתיד אבל תחשבי באמת אם את רוצה לעבוד בעבודות כאלה..כמה כסף זה יביא לך.. ונלך יותר רחוק, שתקימי משפחה כמה זמן כבר יהיה לך להנות ולהיות בחברתם..."

AS00AS

New member
מזל טוב!

אני התחלתי לעבוד עוד בתוך החפש"ש חיפשתי עבודה שאני גם נהנה בה, וגם לומד,
אחרי חיפוש מאוד קצר מצאתי (אבטחת טיולים),
אני מציע מכל הלב שהעבודה הראשונה תהיה עבודה שהיה לך שם כייף,
כי אחרי זה יהיו לך מספיק שנים שבם תצטרכי לעבוד לא תמיד בעבודה שאת נהנית בה

raptor89

New member
קודם כל מזל טוב

דבר שני, תציבי קבועי זמן בהם את מתכננת שדברים יקרו ועל פיהם תכנני מה את עושה.
לדוגמה - נגיד ואת רוצה טיול עוד שנה. תעריכי את העלות שלו, תביני כמה חסר לך ותחליטי אם מספיקה לך עבודה אחת או שאת צריכה להתאמץ יותר.

בנוסף, אני מסכים עם חג'בי שאת בהחלט יכולה למצוא עבודה בשכר שהוא יותר ממינימום עם ההכשרה שלך. אני גם מסכים איתו שהיחס במועדפת הוא על הפנים. אבל זאת לא בהכרח סיבה לפסול את האופציה. לפעמים האינטרס הכלכלי מנצח ובמקרה הזה עבודה בשכר מינימום+מענק לוקח עבודה בשכר מעל למינימום... (שוב, תלוי במה תמצאי).
כמובן שכל מה שאמרתי הוא פועל יוצא של תכנון לעתיד, אבל יחד עם זאת - תני לעצמך גם טיפה זמן להנות מסוף הצבא.
אני אודיע לך איך ההרגשה בעוד 32 יום

snappa

New member
אחרי הצבא...

גם אני הייתי מנהלת רשת בצבא והשתחררתי לפני שנתיים.
יש באמת הרבה הצעות עבודה לניהול רשת-אבל צר לי לאכזב אותך-לא כולם ייקחו אותך אחרי ניסיון של שנתיים בצבא. אני אישית הייתי בכמה ראיונות עבודה והבנתי שזה לא בשבילי. את באמת רוצה שאנשים יצעקו שהמדפסת לא עובדת להם (כי היא לא מחוברת למחשב או לחשמל) או כשנופלת הרשת?? זה לא כמו בצבא שאת יכולה "להפיל" את זה על הטכנאים עם ההכשרה ההרבה יותר מעמיקה בנושא הזה.
אם את רוצה עזרה בחיפוש עבודה בהייטק תבדקי עם "דיאלוג"-חברת השמה להייטק. הם טובים. שלחי להם את הקורות חיים שלך והם יימצאו לך משהו.
בכנס משתחררים יש הרבה מאוד חברות שצריכות אנשי מחשבים שמבינים דבר או שניים ברשתות-חפשי אותם שם. תמצאי שם גם את מכללת hacker-u הם מתמחים בהייטק, משהו כזה, והם מתחייבים למצוא לך עבודה אחרי סיום ההכשרה. גם להם יש אתר, תבדקי קצת את המצב שם.

ואם כבר.. בחפשש התחלתי את הפסיכומטרי ואז השתחררתי, סיימתי עם הפסיכומטרי, הייתי קצת בבית (חיפשתי עבודה וכאלה.. לא הלך =\) ובסוף החלטתי, בצער רב, לעבוד חצי דקה מהבית-במפעל בקיבוץ שלי. זה יותר טוב מכלום-אנשים מצחיקים, אחלה חבר'ה, אנשים שמבינים אותך גם ברגעים הכי קשים (קיץ-מתים מחום שאין דברים כאלה; או בחורף-מתים מקור ונצמדים למכונות כי 200 מעלות זה בהחלט מחמם).. מה צריך יותר מזה??
גם בדקתי על מכללות, אוניברסיטאות, מסלולי לימוד, דברים שמעניינים אותי, חשבתי על לחזור לרקוד ואז החלטתי שאני קודם עושה דיאטה (שמאוד מאוד הצליחה!!), בקיצור-בדקתי הכל!! בסופו של דבר נרשמתי לאוניברסיטת ת"א, מתחילה ללמוד באוקטובר :)
עצה שלי-קחי את הזמן, זה סוג של חופש גדול. מצד שני, תסתכלי על ההמשך ותבררי איך את רואה את העתיד שלך. תשקיעי בעצמך!!!
בהצלחה בהמשך :)

michal6135655

New member
אזרחית בקרוב

אני חושבת שהראייה שלך מדהימה. אני התחלתי לעבוד ביום אחרי שהייתי בבקו"ם. אחרי שנה נסעתי לטייל בסבבה כי חסכתי כסף.
לרכוש מקצוע בהייטק יהיה תמיד טוב כי המקצועות הללו יהיו בדרישה למשך כל החיים שלנו, מה יהיה אחרי? לא יודעת.
לא יודעת מה בדיוק עשית בצבא וכמה מקצוע ניהול רשתות בצבא מקביל לזה שבחברות הייטק. אולם בוודאות זה יעזור לך למצוא עבודה וייתן לך יתרון על פני
אחרים שאין להם כל ניסיון. יחד עם זאת, ברוב המקצועות בתחום זה דורשים ממועמדים הכשרה פורמלית כלשהי, עם הסמכה של מייקרוסופט וכאלה.
אני לא בטוחה שחברות יסתכלו עכשיו בקורות חיים שלך אם יש עוד שלושה חודשים עד שתתפני. אבל אם תחליטי לשלוח, ממליצה לך, לצרף מכתב מקדים
שייראה שאת בוגרת ורצינית בכוונותייך לעבוד ולהתמקצע מיד עם סיום השירות, וכן לציין מידע אודות ההכשרה שעברת בצבא ואודות התפקיד שמילאת.
אני עובדת בהאקריו ואכן אנחנו מציעים הכשרה ברמה הכי גבוהה וגם מתחייבים למצוא לך עבודה. אם תבחרי לבוא ללמוד בקורס שלנו עם סיום השירות זה לא
צריך להפריע לך לעבוד כי הקורסים שלנו נועדו לאנשים עובדים והם מתקיימים בשעות נוחות ולא בכל יום בשבוע.
לאחר שתסיימי את הקורס בהצלחה תוכלי ליסוע לחו"ל וכשתשובי (אם לא יעברו שנים :+) עדיין תהיי זכאית להשמה שלנו. רק צריך לתאם זאת מראש.
אשמח לתת לך מידע נוסף, וגם המלצות בלי קשר לאם את מעוניינת להירשם ללימודים אצלינו.
בברכת הצלחה,
מיכל
[email protected]

Purple Mushroom

New member
מזל טוב !

עוד 3 חודשים? זה הרבה זמן. גם אח שלי היה מנהל רשת, אני לא יודע אם לקח את החיים באיזי, או ישר המשיך את קריירת ההיי טק שלו.

אני כן לקחתי את החיים שלי באיזי, אחרי 3 חודשים בצבא, ופטור, אשפוז יום, אבחון קודם, לקח לי כחודשיים, להיכנס למסגרת חדשה, שהיתה המשך למה שעשיתי, (או לא עשיתי) בצבא, המסגרת בצבא. (אשפוז מלא בתל השומר, וסיפוח לר"מ 2 ).
אבל המקרה שלי מאוד קיצוני, ולא נורמלי.
אני מייעץ לך לקחת קצת זמן עם עצמך, לפני המסגרת או המסגרות הבאות. צריך לזוז, ביי.
נ.ב: אם תשתחררי אחרי ה21 לספטמבר, 2012, אז החיים בעולם גם יראו אחרת.
מהפכה של אהבה
וכאלו, יהיו שיחות היום. כנראה גם בטלויזיה, וברשת :) בהצלחה, להתראות וביי. :)
אלון
=] .

mad alot

New member
אם היית מנהלת רשת בצבא

זה מה שאת צריכה לחפש באזרחות
זה עבודה יותר כיפית עם יותר תנאים ויותר משתלמת מעבודה מועדפת.
זה נסיון אם את רוצה להמשיך עם זה אחר כך בתחום.

באמת שאין לך מה להלחץ.

Purple Mushroom

New member

עכשיו נשאר רק להיות אוהבת נאהבת ומאושרת, ובריאה פיסית ונפשית, לאורך כמה שיותר עשרות שנים. ולזה אנחנו יכולים לדאוג גם..
.
(איפה השרשור של אוברי דה גריי, ? ולמה הוא לא איתנו במהפכה
...

הטיפ הכי גדול....

לבוא למפגשי פורום ולראות אותי יותר
כשתהיי אזרחית לא יהיה לך עוד תירוצים...

טיפ נוסף, לקחת את האזרחות בקלות ולא בבהלה ולחץ כמו שאני לקחתי אותה...בהתחלה תעבדי בשביל הכסף כשתחשבי טוב טוב טוב מה את רוצה להיות כשתהיי "גדולה" (צריך באמת לחשוב על זה!) אז תתחילי לברר לגבי לימודים וכאלה..

בהצלחה! ואני תמיד פה בשבילך

Kagg6

New member
מזל טוב!

אחח.. לא אשכח את יום השיחרור שלי, איזה יום מיוחד הוא היה...

תנוחי איזה שבוע בבית לפני שתיכנסי למגעל העבודה.
ועוד המלצה, תלמדי ממני, תחסכי כסף, תסגרי על מה שאת רוצה ללמוד, טוסי לחול ותחזרי מוכנה כבר ללימודים..

אין לך מה לשלוח קו"ח מעכשיו

אם נותרו לך 3 חודשים לשחרור.
חודש לפני לדעתי זה סבבה.

הייתי אומרת לך להעביר לי את הקו"ח שלך, אבל עוד 3 חודשים אני לא בטוחה שזה עדיין יהיה רלוונטי. אבל אם את רוצה, את מוזמנת לשלוח בכל מקרה.

the mush

New member
יש לי חברה שגם הייתה מנהלת רשת,

ומצאה עבודה תוך שנייה בתחום, ועבודות ט-ובות.
אז מהבחינה הזאת אני יכולה להגיד לך- תהיי רגועה(;

למעלה