אמאלה עיזרו לי

אמאלה עיזרו לי

זה לא קשור לסוד אבל בבקשה עזרו לי כי לא יודעת מה לעשות יש את האתר הזה http://www.real-wishes.com/ וביקשי כמה משאלות אחת מהן היתה למצוא אהבה אמיתית והיה רשום לא לספר לאף אחד על המשאלה. בטעות דיברתי עם בן אדם אחד ואמרתי שאני מאמינה באהבה ומאמינה שאני עוד אמצא אהבה אמיתית . רשום שם שאם מדברים על זה עם הבן אדם אז אנרגית המשאלה נשברת וזה יכול למנוע מהמשאלה להתגשם. הקטע הזה ממש פחיד תעזרו לי : (

אווו... זה כתוב באינטרנט, אז זה בטח נכון ../images/Emo8.gif

את יודעת מי עומד מאחורי האתר הזה? גם אני לא. אז למה, לעזאזל, את חושבת שאתר האינטרנט הזה יכול להגשים את המשאלות שלך? אני אגיד לך מה הדבר הכי מעניין פה: שאותו "מגשים משאלות" השתיל פרסומות של גוגל באתר שלו. אני תוהה איך זה שמכשף כזה עוצמתי, שיכול להגשים כל משאלה, זקוק אתר עם פרסומות בשביל לפרנס את עצמו? לא נראה לך קצת מוזר? בקיצור, אין לך מה לפחד שמא "הקסם נשבר" כי באתר הזה מעולם לא היה שום "קסם" מלכתחילה. ואני מציע שבפעם הבאה שאת רוצה לבקש משאלה, בקשי אותה ישירות ממי שמנהל את היקום הזה, ולא מאיזה מכשף-לדברי-עצמו.

חח

בתכלס אתה צודק!!! אבל יש פה אבל...יש המון אנשים שהמשאלות שלהם התגשמו אז זה מפחיד שמא זה אמיתי.

ברור שהן התגשמו! למה בדיוק ציפית?

זה חוק המשיכה בפעולה. בעצם האמונה שלהם בטקס שמציע האתר, הם יוצרים בעצמם את הכוח שמגשים את המשאלות שלהם. זה א"ב של "הסוד". אין פה שום דבר מפתיע, ובוודאי שאין פה שום דבר "מפחיד"? כמובן שבמציאות העסק הרבה יותר מסובך מזה. לא תמיד מספיק "להאמין". אבל האמונה והלך המחשבה מהווים חלק כל-כך חשוב בהגשמת הדברים שאנחנו רוצים, עד שלפעמים הסוויץ' המחשבתי הזה *כן* מספיק. אמנם לא תמיד, אבל זה קורה לעיתים קרובות מספיק בשביל ליצור "סיפורי הצלחה" גם לשיטות הכי מופרכות שאפשר להעלות על הדעת.

אבל

האם בזערת חוק המשיכה אני יכולה לרפא קרוב משפחה? נכון שלא? אז איך יש שם סיפורים שדברים כאלו קרו?

ומי אמר לך שכל ה"סיפורים" האלה הם אמת?

ואני חוזר ושואל: אם האתר הזה באמת עובד, אז למה מי שפתח אותו זקוק לפרסומות של גוגל ולתרומות כדי להתפרנס? ועם יד על הלב, את לא חושבת שעצם הרעיון הזה של "אתר שמגשים משאלות" הוא רעיון מופרך עד כדי גיחוך? אילו האמונה בכוחו של אתר היתה מחזקת אותך באופן כלשהו, ניחא. אבל למה, לעזאזל, את מתעקשת להאמין במשהו שהוא גם מופרך וגם גורם לך להרגיש רע? את מזוכיסטית או משהו כזה?

GMjoy

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי לרשום-הקדמת אותי../images/Emo13.gif

כותבים באתר על הגשמת מטרות, ואנשים מאמינים בלוא העוצמה בכך - לא פלא שזה מתגשם! גור, למה אמונה לא מספיקה? אני חושב שאמונה מספיקה מאוד אפילו... אם זה שוב נוגע לפעולות, אז זה מראש פסול מצידי, כי אני כבר מזמן שחררתי את המחשבה המדכאה על פעולות. אם לא זו הייתה כוונתך, אז כמובן שאמונה מספיקה, כמו שאמרת, ליצור "סיפורי הצלחה" גם לשיטות הכי מופרכות שאפשר להעלות על הדעת.

גם ההיסטוריה וגם ההיגיון מוכיחים שזה לא מספיק

ההיסטוריה מלאה בדוגמאות של אנשים ש"האמינו" ונפלו ישר על הפרצוף. פתאום נזכרתי בסיפור על המשוגע ההוא, שהחליט להפגין את אמונתו באלוהים על-ידי כך שייכנס לכלוב של אריה בגן חיות. הוא האמין שאלוהים יגן עליו, האידיוט. אלוהים, מצידו, כנראה חשב שלטמבל כזה לא מגיעה הגנה, אז האריה טרף אותו חי. עד כמה שזה יישמע לך מוזר, מדובר בסיפור אמיתי. זה היה בעיתונים. ומוסר ההשכל של הסיפור הזה, הוא שאמונה לבדה לא מספיקה כדי להבטיח הצלחה. ואני בטוח שאם תחשוב על זה טיפה, תמצא דוגמאות קצת פחות הזויות לאנשים שהאמינו ובכל זאת נכשלו. ואפילו לא צריך דוגמאות קונקרטיות. אני יכול להוכיח לך, בכוח ההגיון לבדו, שאמונה לבדה לא יכולה להבטיח הצלחה. תחשוב על שני ספורטאים, שכל אחד מהם מאמין שהוא יהיה האלוף. אחד מהם יצטרך לנצח את השני, נכון? הרי לא יכולים להיות שני אלופים בו זמנית. אז לא. אמונה לבדה זה לא מספיק. זה עוזר, ללא ספק, אבל לא תמיד זה מספיק (למעשה, בדרך-כלל זה ממש לא מספיק)

GMjoy

New member
../images/Emo6.gif סיפור חמוד-לא שמעתי עליו.

גור היקר, אולי לא הבנת את הכוונה, אז אני אסביר: נגיד שאדם רוצה למצוא עבודה טובה, אבל כרגע הוא מובטל, ויושב בבית. אדם עם ביטחון עצמי יהיה בטוח שהמצב עומד להשתנות, והוא מוצא עבודה טי-טאק. הוא מאמין בזה, ובאופן טבעי משחק עם הדמיון על העבודה החדשה שלו ! ברגע זה, התת-מודע קיבל את הרעיון, וכוח המשיכה נכנס לפעולה !! פתאום האדם הזה רואה מודעות בעיתון או שומע מאנשים ברחוב, סתם בתור לאוטובוס על עבודה מעניינת שדורשת עובדים. משפחה, חברים, כל האפשרויות נכונות !
ודברים "דוחפים" אותו ככה להגשים את המטרה הזאת ! זה נקרא: חזון/מטרה + אמונה + פעולה = הגשמה ! ללא אמצעים וללא אמונה, אפשר להמשיך לשבת בבית ולראות טלויזיה =] צריך להיות סבלניים, וכמובן להאמין ! אני מכיר מישהו בן 47, זמר, הוא לגמרי מובטל, אין לו עבודה, אין לו משפחה, ואמא שלו זקנה ומאוד חולה . הוא מחפש נואשות עבודה, אבל גיליתי למה הוא לא מוצא אף פעם. בשיחה איתו בבית קפה, הוא אמר שהוא הצליח לעורר התעניינות עם אישה שמקושרת עם צביקה הדר. הוא אמר שהיא מסדרת להם פגישה עוד שבוע. באותה נשימה הוא אמר: טוב, אתה הרי יודע, לא בטוח יצא מזה משהו, אבל נראה... וזהו ! לא צריך יותר מזה ! גור, (איך אני אוהב את השם שלך
) אתה יודע מה קרה ביום הפגישה? הוא בדיוק נכנס לאוטו לכיוון הפגישה, ונשלח לו SMS שהפגישה מתבטלת מסיבות שונות. מאז הם לא נפגשו עוד. וככה זה בכל דבר אצלו ! עבודות מתנ"ס, הרצאות, הופעות - כלום לא הולך !! הוא לא מאמין, ואפילו ציני בקשר לכל עבודה אפשרית. נו...אז בן אדם כזה יצליח? בחיים לא -הוא כבר בן 47 ולא הצליח. חבל.

חזון + אמונה + פעולה = 3 דברים ולא אחד ../images/Emo13.gif

אתה טוען שהכל, בעצם, נובע מהאמונה, אבל זה לא מדוייק. אמונה, לבדה, לא בהכרח נותנת לך את המוטיבציה הדרושה כדי לפעול. ברור שבלי אמונה לא תהיה גם מוטיבציה, אבל ההפך לא תמיד נכון. ואם החזון עצמו פגום (למשל, אם הוא לא ממוקד מספיק) אז כל האמונה בעולם לא תהפוך אותו למציאות. והאמת היא, שגם אם יש לך את כל שלושת הדברים שאמרת, עדיין אין ערובה להצלחה. האמת היא, ששום דבר לא יתן לך ערובה מוחלטת להצלחה. והחוכמה היא להבין שהתפקיד שלנו בחיים הוא לא לחפש ערובה להצלחה, אלא לעשות כמיטב יכולתנו. התפקיד שלנו הוא להשתמש בכל הכלים שעומדים לרשותנו, כולל "הסוד", כדי להביא את סיכויי הגשמת החזון שלנו למקסימום. וגם אם נכשלנו, אז לפחות אנחנו יודעים שבאמת עשינו כמיטב יכולתנו. אתה מבין, להיכשל זה לא סוף העולם. הדבר הנורא באמת זה להרים ידיים מראש, ואז כשאתה מגיע לגיל 90, להסתכל אחורה ולתהות "מה היה אילו...?".

GMjoy

New member
גור היקר

אני לא מסכים עם דעתך בכלל... לדעתי, אתה קוטל לגמרי את היסוד לסוד (חח חרוז), ולבסיס חשוב ביצירה שלנו, ולכן אני נמנע מלהסכים עם זה. בגלל חוסר אמונה (קודם כל) באפשרות להשיג משהו מהחזון, אני "נשברתי לייאוש" לפני שבוע. אני פונה לעבר הלא רחוק שלי, ומגלה המון הגשמות נהדרות-קטנות וגדולות למינהם, ופשוט מלאי השראה אצלי ! אני יכול להגיד לעצמי שהגמתי מטרות מדהימות שבאו מתוך אמונה חזקה ! אמונה ששברה את השיאים בשבילי ! הצהרה אחת קטנה (לא מזמן), הביאה לי כרטיס טיסה לשבועיים בברלין, וחוויה בלתי נשכחת ! הכל קרה בהצהרה אחת, כשראיתי בעיתון טיסה של להקה אחת לצרפת, ואמרתי לעצמי: "ספטמבר הזה-אני בחו"ל". ללא הגדרות לאן ואיפה, ואם כן, ואם לא, הצהרתי, ולאחר שבוע טלפון קבע לי תאריך מדוייק לשבועיים בברלין, ללא כל התחייבות כספית מצידי. אז כן - אני מסוגל, ויש לי המון דוגמאות לכך. אמונה לבדה, נותנת לי אפשרות להשיג השראה (בדמיון) שזה בכלל אפשרי לי- ושאני לא מתאמץ להשיג את זה ללא הנאה. אחרי זה המוטיבציה מניעה אותי קדימה - לעבר היעד המתאים. אז אני יכול להגיד בבטחה לעצמי: אמונה - זה המפתח שלי להגשמה!

GMjoy

New member
היה אפילו משהו קטן לפני הטיסה

שרציתי שישאלו אותי לאחר הטיסה, ולהפתעתי הרבה, נמצא האדם שבא ושאל אותי בספונטניות משהו שרציתי חחחחחח סתם ככה, וכזה אפקט !

אני לא קוטל, אלא רק מעמיד דברים בפורפורציה

אתה טוען שאמונה, לבדה, מספיקה בכל המקרים. אני טוען שהעסק קצת יותר מורכב מזה. ובאמת, לא צריך יותר ממבט חטוף בעולם סביבנו כדי להבין שהעסק לא כל-כך פשוט כמו שאתה חושב. אתה באמת מאמין שהבעיה של הרעבים באפריקה זה אמונה? ומה עם שישה מיליון הנרצחים בשואה? ומה אם כל הממציאים והוגי הדיעות שהאמינו באמונה שלמה בחזון שלהם, ובכל זאת נכשלו בהגשמתו (ויש כאלה)? האמונה גם לא עזרה לאידיוט ההוא שנכנס לכלוב האריה. ואם תסתכל על שני שמחטאים שמאמינים באמונה שלמה שהם ראויים להיות אלופי עולם בשחמט, מובטח לך - לוגית - שאחד מהם (לפחות) לא יהיה האלוף. כמובן שגם לא חסרות דוגמאות למקרים שבהם האמונה לבדה יוצרת ניסים ונפלאות. אתה עצמך נתת כמה דוגמאות כאלה, ואין לי שום ויכוח איתך על העובדה שלפעמים זה אכן קורה בצורה הזאת. אבל הדגש פה הוא על "לפעמים". השאלה מתי כן ומתי לא, זה כבר שאלה מעניינת בפני עצמה.

GMjoy

New member
טוב, תשמע, כל אחד באמונתו יחיה../images/Emo13.gif

כל אחד בעלת דעות ואמונות משלו, ולכן אין מה להתווכח. אני מסתכל על חצי הכוס המלאה, מאמין, והולך עפ"י הרמזים והסימנים שמובילים אותי. גור, אתה ואני וגם שאר האנשים, מאמינים הרי שיש כוח גדול וחכם מאיתנו, אז מי אנחנו לדון על למה יצא כך וכך? אני חי בעיר סמוכה לעזה, שמופגזת שנה 8 עוד מעט, וראיתי איך בייתי מתהפך ברגע שהתפוצץ קסאם אצלנו.. ואני חי במתקפות יום ביומו...כמו שאר התושבים. אני לא יכול לדעת למה זה קורה, ואני יותר לא שואל, כי אני מבין שהמלחמה הזאת נועדה לקרות-והנה אנחנו נמצאים בה! אני פחות מתעסק למה לאחרים ככה והשאר ככה, אני יכול לדאוג שאצלי יהיה טוב-טוב מאוד ! ושיהיה שלום !

ע ו פ ר ה

New member
קראתי את השאלה ואת השרשור

ואני חושבת שיש פה אנשים נפלאים בפורום הזה. קיבלת תשובות נפלאות. מעבר לכך, כשמישהו אומר שהוא מגשים משאלות ודורש לא לדבר על זה עם אף אחד, אותי זה מכווץ. אם הוא פוחד, זה לא יכול לעבוד...... סתם מחשבה שצצה לה פתאום. באהבה עופרה

תודה על התשובות הנהדרות

האדם הזה התכוון שלא הוא מגשים את המשאלה אלא היא מתגשמת על ידי כווח ה8 שזה בעצם להכנס לעמוד המשאלה שלי 8 ימים ברצף וככה המשאלה תתגשם..יש עוד דברים שניתן לעשות בשביל לחזק את המשאלה כמו לשלוח מייל ל8 אנשים נגיד או לתרום 8 משהו כמו דולרים או יורו. ועוד דברים שצריך לעשות

תגידי, לבן-אדם הזה יש בעלות על המספר 8? ../images/Emo2.gif

גם אם נניח שיש כזה דבר "כוח ה-8", אז למה לתרום את 8 הדולרים דווקא לברנש הזה? למה להיכנס 8 פעמים דווקא לאתר שלו? למה לשלוח 8 מיילים שפמפמים דווקא אותו? מה, הוא מחזיק את טבור היקום על המחשב שלו? או אולי בכיס שלו, ליד המקום שבו הוא מחזיק את הארנק? כמה פתי אפשר להיות? אני מציע לך לתרום את 8 הדולרים שלך לעניים, או לאגודה למלחמה בסרטן, או למטרה ראוייה אחרת. תכנסי 8 ימים ברצף (ועדיף יותר) לאתר כמו http://www.thehungersite.org/שנותן את רווחי הפרסומות שלו לילדים הרעבים בעולם. ותשלחי 8 מיילים עם מילה טובה לאנשים היקרים לך. אם כבר 8, אז לפחות תשקיעי את המשאבים שלך במשהו ראוי, ולא במימון ופרסום שרלטן שמנצל את התמימות של אנשים אחרים כדי לעשות קופה.

למעלה