אמאלה שלי

ענתי44

New member
אמאלה שלי ../images/Emo24.gif../images/Emo65.gif

אני שומעת מהחדר השני את נשימתך המתוקה, נושמת ברוגע.את ישנה עכשיו. על מה את חולמת אמאלה? האם את מבינה את החלום? ומה הפחיד אותך בשבת אחר הצהריים כשישנת והתעוררת בבהלה?" אמרת לי כשחיבקתי אותך שחלמת שענתי נעלמה.אוי אמאלה את עדיין אינך בטוחה שרק אלוהים יכול לקחת אותי ממך.אלוהים והאלצהיימר. והיום יש לך יום הולדת. את מבינה מה זה? מה אומר לך גיל 75? כי לפעמים את בת 73 ולפעמים את חושבת שאת בת 39. האם את יודעת כמה אנחנו אוהבים אותך?עד כמה אני אוהבת אותך? כמה מתאים לך השיר של ארקדי דוכין. מי אוהב אותך יותר ממני? מי מצחיק אותך כשאת עצובה? עד מתי תהיי שלי? ולמה? למה את שותקת!??? למה זה כל כך עליך.לו היית בריאה היינו עושים לך מסיבה גדולה, והיו באים כל אלו שברחו ממך כמו ממגפה כשחלית. היית וודאי מבשלת לכל אורחי המסיבה וכולם היו מלקקים את האצבעות. ואת ואני? היית מקבלת ממני זר של צבעונים וזרשל ברכות שהיו מעלות דמעות בעיניך כשהיית קוראת. היינו מתלבשות יפה והולכות לארוחה במסעדה ולהצגה ביידיש למרות שאני לא מבינה מילה.עכשיו את ממש לא מצליחה להתמודד עם מסיבה גדולה ועם שעה וחצי של הצגה.גם לא להבין את מה שאני כותבת לך. בבוקר אני אתן לך 75 נשיקות וחיבוקים. זה הכי ישמח אותך. ולי זה ישבור את הלב. מזל טוב אמא יקרה שלי. מה אני יכולה לאחל לך? בריאות ואריכות ימים??????? זיקנה טובה??? אני יכולה לאחל לך, שברגעי הדעת שלך תתמקדי שאנו אוהבים אותך ולא בכאב על בגידת גופך בך.שיהיו לך מעט רגעי משבר אם אפשר בכלל לא. שחיך יהיו שזורים בהרבה אהבה, שתהיי תמיד מוקפת בהמון המון אהבה, ושקט והרמוניה וביטחון. שיהיו לך המון רגעים שלווים ומתוקים.שתמשיכי ליהנות בבית אביב, ובבית. וכן אמאלה שלי המון בריאות.אוהבת. הבת שלך.

ענתי44

New member
../images/Emo10.gif איזה חרא של בוקר

אמש. אמא ישבה לידי, רגועה.ואני דיברתי בנעימים עם ידידי הטוב. ואז חברה התקשרה לספר שהיא עברה תאונת דרכים.מכאן כל מגדל הקלפים התמוטט. הייתי ערה עד אחרי שלוש בלילה כדי לבדוק שהיא בסדר.בארבע וחצי התעוררתי מרעש איום ברחוב. בהתחלה חשבתי שאמא נפלה אבל היא ישנה בשלווה.ואז בשש כשהשעון צילצל קמתי הפוכה. ניסיתי להיות לבבית לאמא. הרי זה בוקר יום הולדתה. היא קמה יבשה. הגענו בשלום לשירותים. עם המון כיף, ואז כאילו ציירתי ציור יפה בצבעי פסטל ונשפך צבע שחור שהעכיר את השלווה של ציורי. אמא עשתה בשירותים צרכיה. חלק מהם. אז החל מאבק. כשאני צריכה להוציא ממנה את השאר, לתפוס אותה שלא תיפול ולנקות אותה. כמובן שאמא החלה להשתולל וזה נגמר בסוף בנפילה מכוונת שלה על הריצפה ומריחת הריצפה. ועד אז זה היה קרב חסר סיכוי. ושוב נפלתי למלכודת הישנה והתפרצתי עליה וניבלתי את פי. ובכיתי ואיימתי עליה שיגרשו אותנו מבית אביב, ושאני אשלח אותה לבית אבות. וכשזה רק החריף את תגובתה, אלא מה חשבתי לעצמי, פשוט הכיתי את עצמי תוך שאני בוכה שנמאס לי ושאני רוצה למות.כל הראש כואב לי מהמכות.אמא מהריצפה הרקה הושיטה לי ידיים, לא שארים אותה אלא לחבק ןלנחם אותי.ואני מאז שבע בבוקר לא מפסיקה לבכות. איזה אדם מגעיל אני. אז מה? הייתי מתקשרת להסעה שלא יבואו, ונותנת לה לפי הקצב שלה. נותנת לה להפיל עצמה ארצה ולהרגע ואז בחיבוק ובחמלה לנקותה ולתת לה ארוחת בוקר באווירה רגועה.אז מה אז הייתי מממנת מונית ספיישל למרכז היום.הרי אני לא ממהרת לעבודה. רק לחדר הכושר.נכון, הייתי חנוקה משהייה של 48 שעות כשנפש חיה לא פתחה את הדלת. ולמרות שאמא היתה רגועה, זה קשה. אז עוד שעה אחת לא היתה מזיקה. והמחשבה שהיא הושיטה לי ידיים מנחמות לא מרפה ממני.

zs1957

New member
מזל טוב ליום ההולדת של אמא

הרבה בריאות ואושר מהרגעים שניתן להינות. אל תייסרי את עמצך שאת בת לא טובה. תני לה להתגלגל ולהשתולל ואז לאחר שתרגע תנקי אותה והכל יסתדר. זה סוג של פריקת כעסים,לפעמים אפילו רצון לתשומת לב. תזרמי אתה אל תלכי נגדה כי אחרת שתיכן תטבענה. אמא שלך יודעת שאת מיוחדת והכל בשבילה בחיים את בת מסורה ואוהבת ויש לאמא מזל שיש לה בת כמוך. יום הולדת שמח. אני מקווה שיחגגו לה בבית אביב יום הולדת שמח והיא תחזור מאושרת וגם את. שבוע טוב, זהבה שחם.

ענתי44

New member
היה עצוב../images/Emo213.gif../images/Emo77.gif../images/Emo151.gif

אחי לא הגיע. אז נסעתי לבדי למרכז היום.אמא היתה במקלחת, וכשראתה אותי כל כך שמחה.הצוות הנפלא חתך והגיש את העוגה שהבאתי עם התה. ואמא אכלה ולא הצליחה להבין שזו עוגת יום הולדתה. החברות שלה, בירכו אותה. רובן דוברות רוסית אז דיברו אליה ביידיש.ואז הם ביצעו שיעור נגינה שהוקדש לאמא. כל אחת החזיקה כלי אחר, תוף מצלתיים, וביחד עם המוסיקה בדיסק ולפי ניצוחה המסור של המדריכה, הצליחו להפיק צלילים של הנאה.ואז שמו שירים והביאו את אמא עם הכסא גלגלים באמצע ורקדו מסביבה, כמו שחברותיה של הכלה רוקדות לפניה ביום חופתה.אמא היתה המומה ובעיקר חיפשה את המבט שלי.ואז בהקלה היא חזרה לשיגרה המבורכת של בית אביב, אפילו שחיבקה אותי חזק כדי שאשאר עוד. יצאתי החוצה ומעיין דמעותי נפרץ. הלכתי ברחוב ובכיתי. היה לי עצוב בלב. ואז בין כל שיפעת הפריחה הזהובהשל האביב, ראיתי עץ אחד עומד בשלכת. עליו שעוד ותרו בצבעים שונים של שינוי מצהבהב עד חום אדמה.לא יודעת למה העץ לא פורח אלא בשלכת, אולי הוא ממין שפריחתו שונה, אולי התבלבל, אבל ליטפתי את גזעו השחוח, ידי מוללה עלה צהוב, וחשבתי לי שכאלה החיים שלנו, באמצע האביב והליבלוב וההתחדשות יכול להיות גם קצת שלכת.בתוך כל האושר יכול להיות קצת עצוב. אבל העיקר שיגיע זמנו וגם העץ העצוב ישוב ללבלב ולהניב פירות. משם הלכתי לקנות לאושר, אחייני, מתנת יום הולדת. כי מחר הוא בן שנה. והוא תמצית האופטימיות ומקור האושר. יום מלבב ושמח בלב לכולנו.

zs1957

New member
הייתה שמחה עם כל העצב

העיקר שאמא נהנתה ולא חשוב ,שהיא לא זכרה .נגנו לה ,חברותיה שרו לה ברכו אותה והיא הבינה שהשמחה האת שלה ,למרות שהיא לא יודעת להביע זאת במילים. החיים שלנו הם כמו של העץ בשלכת פעם פורחים ופעם כמלים . מזל טוב ליום הולדתו של אחיינך בן השנה. הוא האושר של המשפחה. שיהיו הרבה שמחות וימים מאושרים. נשיקה וחיבוק גדול לאמא ליום הולדתה ממני ומדני.וגם לאחיין המתוק שלך. זהבה שחם.

ענתי44

New member
ובכל זאת היה נעים

אמא קיבלה הרבה טלפונים, למשל אחותה או הנכדה החיילת. ואחר הצהרים הגיעה גיסתי עם אושר. אושר ישב בעגלה שלו וליטף את היד של סבתא במשך דקות ארוכות והעיניים שלה זרחו. היא קיבלה מתנה תמונה שלו וממש צחקה אליה. ובערב הגיעה חברה שלי עם אמא שלה שהיא חברה של אמא וחברה נוספת. אמא לא ממש זכרה שכל הטררם בסיבה קשור ליום הולדת או בת כמה היא אבל נהנתה מכל רגע של תשומת לב.זללה עוגות הקשיבה מהצד לשיחה הקולחת ונהנתה.

למעלה