אמא אובחנה כחולה במחלה- מה עושים???

ksamila15

New member
אמא אובחנה כחולה במחלה- מה עושים???

אמא לא מזמן אובחנה כחולה במחלה- מה עושים??? עכשיו שאנחנו מבינים שזו המחלה הצלחנו להבין שכל התופעות שהיו במהלך השנה וחצי האחרונות כנראה קשורות למחלה ואנחנו מחפשים דרכים להתמודד עימה. אני ממש לא יודעת איך? אמא כל הזמן מאשימה אותי שאני גונבת לה דברים מהבית, ושאני אצא מהבית ולעיתים היא אף מגיעה למצב שהיא מנערת כשאומרים לה שלא לקחנו לה דברים היא חושבת שאני משקרים לה- ומשום מה זה תמיד קשור אליי... כשנעלם משהו רק אני מואשמת למרות שיש עוד 5 אחים ועוד 2 אחיות אשמח לתגובה, עזרה, תמיכה תודה מראש, כ.ס.

אסתרס

New member
צריך לתת טיפול

אבחנה זה הצעד החשוב הראשון, האם לא קבלתם מיד טיפול? כל התופעות שתארת כולנו עברנו במידה זו או אחרת של חריפות. לתופעות האלה יש טיפול, ועל תיקחי את ההתנהגות כלפיך באופן אישי, זו לא אמא שלך שמאשימה אותך זהמחלה מדברת מגרונה!!! אני יודעת זה קשה לקבל ,ולכן צריך במקביל לטיפול התרופתי לאמא- ללכת בעצמך לקבוצת תמיכה.אני הלכתי במשך שנתיים לקבוצה ברשלצ וקבלתי שם תמיכה מהמנחה ומהחברים. באתר העמותה שלנו יש קישור לקבוצות תמיכה, תבחרי קבוצה הקרובה לעיר מגוריך ותראי שתתברכי, שנה טובה.

ענתי44

New member
ksamila15 ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כולנו פה מברכים חדשים בתחושה מעורבת, מחד צער שעוד מישהו חלה ומאידך ברכה על הצטרפות לפורום התמיכה. ראשית יש כבר אישור מה יש לאמא. לא חשדות, חששות אלא ידיעה ברורה. השלב הראשון להכיר את האוייב. לשבת ולקרוא פה בפורום את הקישורים והמידע מהו אלצהיימר וההשלכות שלו, יש גם חוברות הדרכה של העמותה וגם ספרים מצויינים. ואם יש שאלות - אנחנו כאן! דבר שני נערכים לבאות. במקרה שלכם אני ממליצה שתשתפי את כל האחים והאחיות שלך במידע על המחלה ותחליטו ביניכם איך מחלקים את העבודה. כי זה לא קל ורק הולך ומחמיר. צריך לבדוק בניירות של ההורים לראות האם יש לה ביטוח סיעודי או מקורות פיננסים. דבר שני עם המסמך המעיד על האלצהיימר אתם פונים לביטוח לאומי לקבלת חוק סיעוד . כלומר אחרי ביקור אצל אמא נקבעים לה שעות הזכאות. מקסימאלי 15.5 שעות שבועיות ואם מדובר בניצולת שואה אז עוד כעשר שעות. השירותים לה אתם זכאים זה או מרכז יום, או עובדת כל יום לכמה שעות, או הבאת עובדת זרה. ניתן גם לקבל טיטולים תמורת הורדת שעות או התקנת כפתור מצוקה. דבר נוסף שאתם חייבחם דחוף זה התחלת מינוי אפוטרופסות לאמא. זה נעשה בבית משפט לעינייני משפחה ולוקח זמן. יש אפוטרופסות כללית שמי שבית משפט מינה הוא מחליט על הכל, ויש אפשרות רק בנושאים רפואיים. בקשר להאשמות המשפילות האלו, אל תקחי את זה אישית זה חלק מהמחלה. פשוט לא להתעמת איתה ולנשות לעבור נושא ולעניין אותה במשהו חדש. אצל אמא שלי עזר דיבור על הנכדים או מוסיקה. כשהיא לא זוכרת איפה שמה משהו היא מבוהלת והיא מפרשת את זה כאילו מישהו גנב לה. יתכן במצבים מסויימים, לדבר עם הרופא המטפל שיתן תרופת הרגעה. בקיצור חמדתי יש לפניך ולפני אחיך עבודה רבה. מה שבטוח שאסור בשום פנים ואופן להשאיר אותה לבד. היא חייבת השגחה של 24 שעות . אם יש לך שאלות, או סתם את רוצה קצת לשפוך את הלב ולקבל תמיכה אנחנו פה!!! איתך.

שריוש2

New member
שלום!

ברוכה הבאה! רק חבל שבנסיבות הכואבות האלו.. סבתו חולה במחלה והתופעות שאת מתארת, מוכרות לי מאוד. ממש בתחילת המחלה אצל סבתא, הינא גם היתה מאשימה אותנו בגניבות. זה הגיע לשיא כאשר יום כיפור אחד אחד אני ואמי החלטנו להעביר הביתה תכשיטים שלי שסבתא שמרה לי בארון אצלה. כשמצאנו אותם אחרי חיפושים, סבתא פתאום התחילה לצעוק על אמי שהיא מחטטת לה בארון וגונבת לה, מה שבכלל לא היה נכון. בסוף, אמי ישבה בחדר אחד, וסבתי בחדר אחר כולה בוכייה, מבינה שמשהו לא בסדר קורה אבל לא מצליחה להבין מה. ואני, בין שני החדרים מנסה לגשר ביניהן שישלימו. יושבת עם סבתא ומנסה שעה לשכנע אותה ואח"כ עם אמא אך שום דבר לא עוזר. לבסוף, סבתי "השתכנעה" או יותר נכון זכרונה חזר אליה, והיא הבינה שבעצם זאת ביתה, ואמרה שבכלל חשבה שהיא מישהי אחרת. היא גם כל הזמן חשבה שאנו משקרים לה. שאנו אומרים לה שזה ביתה, והיא חושבת שלא. או לא מאמינה שאני נכדתה ושאמי אמי, וביתה. אשמח לשלוח לך מידע על המחלה במסר אישי. שנה טובה ומבורכת!

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורוםksamila15

שלום רב, כל מה שאת מתארת מאד אופייני לחולי אלצהיימר. יש לקחת את אמא לנוירוולוג טוב באחד ממרפאות הזיכרון שיאבחן אותה ויתן לה תרופות. במקביל להתחיל את התהליך של הבאת עובד זר. כמו כן יש לתת הוראה בבנק שלא יתנו לה לעשות פעולת לבד גם אם יש לך יפוי כוח. הטוב ביותר זה אפוטרופסות ואז רק את מנהלת את החשבון. אשמח לסייע בכל עת שנה טובה, זהבה שחם

ronnyw

New member
שלום לKsamila 15

ברוכה (אם כי מרוחמת...) המצטרפת... לכל חדש אני נוהגת להציע תמיד שני דברים: -לעבור על המסרים בפורום הזה לאחור למשך כמה חודשים, ולקבל במרוכז את כל היביטי המחלה. - לקרוא ספרים וקישורים מהאתר של הימותה (או המלצות אישיות אם תבקשי). אחרי שקראתי את המסר שלך, הרהרתי לעצמי, למי מכל הטיפים שמתגלגלים בפורום הייתי נותנת עדיפות ראשונה. כאילו - אם היו אומרים לי לתת עצה אחת בלבד מנסיוני (בן 6 שנים), במה הייתי בוחרת. האם לתקוף אדמיניסטרטיבית? (ביטוח לאומי, אפוטרופסות)? האם לקבל הקלה פסיכולוגית (זה לא הוא, זו לא אני, זו המחלה) האם להערך בבית (נעילה דלתות, צמיד עם שם, מציאת סידור מוסדי) האם להקים חזית משפחתית (לערב את כל בני המשפחה, לחלק תפקידים - זה על הכספים, זה על המוסדות, זו על מציאת עובדים וכו'). אז זה מה שנראה לי: הכי הכי חשוב - "דע את האויב". למדו על המחלה, על ההתנהגויות האופיניות, על איך רצוי לכם להגיב על מנת למנוע עימותים (למשל - אף פעם, אבל אף פעם, לא להתווכח ולא לנסות להוכיח לחולה שהוא טועה, גם אם טוען שחייזרים נכנסו דרך החלון) ולמה לצפות. כל יתר הנושאים נמצאים בשלב שני. שם הם כולם באותה חשיבות...

למעלה