אמא אומרת שאורז מלא זה סתם לא טעים

rastotman

New member
אמא אומרת שאורז מלא זה סתם לא טעים

מה שאומר שכשהיא מכינה את זה זה יוצא סתם לא טעים- יש מתכונים?
.
 

aradori

New member
תשובה:

אמא לא אשמה - יש לאורז מלא, כמעט תמיד, מן ריח לא ברור כזה - ולפחות לטעמי - הלבן יותר טעים... אבל לא להתייאש! יש סיבה ל"כמעט תמיד" שכתבתי... יש את האורז הבסמטי של הרדוף - לדעתי זה אורז מלא (ובטח גם אורגני) והוא טעים מאוד (לא רק שאין לו את הטעם המוזר של אורז מלא רגיל - יש לו את ניחוח השקדים המשובח שיש לאורז בסמטי
ימ ימ...) - מומלץ...
 
תמיד אפשר...

לתבל את האורז בכל מיני צורות ושהוא יצא ממש מוצלח. מה אתם אומרים על לפתוח שירשור מתכונים של מוצרים בסיסיים? כל מיני דרכים מוצלחות לתבל אורז, כל מיני דרכים מוצלחות להכין סלטים (כולל כל מיני סלטים שלרוב אנשים נוטים לקנות...)
 

Michelle1

New member
אפשר למשל

לטגן בצל חתוך לקוביות דקות וקטנות בשמן זית, להוסיף פנימה את האורז המלא (אחרי שנשטף מתחת מים קרים וסונן) לטגן קמעה ביחד עוד כדקה, להוסיף פנימה קטניות מונבטות (אחרי שהורתחו כחצי שעה לבד כדי שיתרככו יותר) להוסיף מים רותחים שיכסו הכל. להוסיף מלח, ואיזו קובית "תיבולית" לפי טעמך. לכסות ולתת להתאדות מעל אש נמוכה כעשרים דקות. אחר כך להוסיף פנימה אפונה ירוקה (סנפרוסט) לעוד דקה שתיים. מי שאינו טבעוני יכול בשלב זה גם לטרוף פנימה ביצה - לא חובה כמובן- יוצא מעולה גם בלי. תגיש לאמא ונראה מה היא תגיד. אזהרה- כדאי להכין כמות גדולה, כי קשה להפסיק אחרי כמה ביסים
חוצמזה שזה גם בריא, כי שילוב האורז עם הקטניות הוא השילוב המנצח (חלבון מלא). ועוד משהו שעושה את האורז ממש מענין : להשתמש בתערובת אורזים מלאים כולל אורז בר בפנים. יאממי.
 
אם אנחנו רוצים מתכונים בריאים...

כדאי להוריד את עניין המלח והתיבולית מהמתכון הנ"ל. אפשר להחליף בתבלינים טריים במקום התיבולית, ורוטב סויה במקום המלח.
 

Neta558

New member
מלח-רוטב סויה...?

מה ההבדל מבחינה תזונתית? רוטב סויה מכיל מלח במילא...
 
רוטב סויה?

מופק מפולי סויה בלבד, ומרביתם לא מכילים מלח. שניה, תני לי לוודא את זה... הוממ בדקתי את כל רטבי הסויה שיש לי בבית, אכן כולם מכילים מלח, אבל זהו תרכיב התונה בעל המשקל הכי נמוך מכל השאר. ורמת הנתרן ברוטב סויה היא 4.9 (כלומר, הרבה הרבה פחות ממלח...)
 

lilithmm

New member
לא להקשות את החיים!

בתיבוליון אין msg, אז בעצם מבחינתך גם לא לאכול מקופסאות שימורים... מספיק שלא אוכלים מוצרי חלב ביצים ובשר, גם צריך להעמיד עוד דרישות, לא לאכול דברים שמכילים מעכבי חימצון...לא נסחפת
 
הגזמתי?

אני חושב שאם כבר אנחנו מנהלים תזונה בריאה, (וטבעוני חייב לנהל תזונה בריאה - אחרת הוא עושה הרבה יותר נזק למאבק מתועלת) אז כדאי ללכת עם זה כמה שיותר. כמובן שלא הכל אפשרי, גם אני חוטא בירקות שלא מגודלים בחלקאות אורגנית ובמוצרים שמכילים מעכבי חימצון ואפילו לא מעט. אבל אני שואף בתקווה כאשר אני אנהל את משק הבית שלי בעצמי, להוריד את כל הרעלנים האלו מהתזונה שלי... הזמן שאני אוציא על לנהל תזונה שכזאת יתבטא גם בכסף שייחסך (תזונה טבעונית שבה אתה קונה את חומרי הגלם ומייצר לעצמך דברים היא זולה בהרבה) ויותר חשוב בבריאות המוצלחת יותר שאני אזכה לה (שזה שוב לחסוך כסף על הוצאות רפואיות)
 

tali_le

New member
אבל יש גבול לכל תעלול

כמה אפשר להתעסק באוכל? זה אוכל, מזון - לא מהות הקיום וההתעסקות האובססיבית הזאת בבריאות שבתזונה ובמציאת משהו טבעי, אורגני, לא מעובד מכל דבר עולה לי אישית, בכאב ראש רציני טלי
 

Neta558

New member
וגם חתול בכובע

נו באמת... הרי אלון לא יושב וחושב כל הזמן מה הוא יאכל, מה יש בזה, האם יש בזה מספיק חלבונים, מה אחוז השומן...בהההה. זה הכל דיונים שאנחנו עושים כאן, מטבע הדברים... כשאתה מרגיל עצמך לתזונה מסויימת, אתה לא צריך כל יום לחשוב מחדש על התזונה שלך. גם מישהו שמחליט להכנס לכושר, מתעסק בהתחלה הרבה בענין. כשהוא נכנס לשגרת אימונים, הוא מקיים אותה, והעיסוק המחשבתי בענין אינו תופס את כל ימי חייו. אני לא חושבת שזה אובססיבי בכלל להתעסק בענין, ואף אחד לא טען שזו מהות הקיום, בטח לא אני. (ואני גם לא נבהלת מכאב הראש שלך
)
 

דורון ק

New member
מה!?

אלון רשם "אם רוצים מתכונים בריאים"-זה לא משפט שלילי ולא מקשה על כלום! דרך אגב סביר להניח שבתיבוליון אכן יש MSG,חוץ מזה לא קראתי שאלון רשם משהו על "מעכבי חימצון" או "MSG". ההמלצה להחליף את המלח ברוטב סויה ואת התיבולית בתבלינים טבעיים היא חיובית ולא תשפיע על הטעם בצורה שלילית ואני לא רואה בהערה הזאת כל פסול-להיפך
. אז קצת פרופורציה. כמו כן לא מובן לי המשפט "מספיק שלא אוכלים מוצרי חלב ביצים ובשר"!? דרך אגב אלון תסתכל מה עושים עם הבצל במתכון הזה...
.
 

haleth

New member
מה??! אורז מלא זה נורא טעים!..

תנסו את "מלא פרסי" של סוגת. מאז שגיליתי אותו שכחתי מהאורז הלבן... יש המון צורות להכין אורז, מלא או ריק. אבל אם אתם רוצים משהו טעים וניחוחי - לטגן בצל עד להשחמה, להוסיף אגוזים, שקדים וכאלה, קצוצים דק, להוסיף פירות יבשים קצוצים אף הם (משמשים, צימוקים, מה שבא), להוסיף מעט מים לריכוך ולבשל עוד מעט. לתבל בקינמון ומעט מאוד מלח (מי שזה לא מספיק מתוק לו, יכול להוסיף גם סוכר חום) ולזרות על האורז. אלוהים, זה טעים. וכשאני מוציאה את זה מהמיקרו בעבודה, כולם מתכנסים סביבי, מרחרחים, מבקשים מתכון ומלמלים בינם לבין עצמם שאולי טבעונות זה לא כזה גרוע!
 
אני מכורה לאורז מלא,סתם ככה

בלי כלום...סתם לבשל ולאכול... אבל הכי טעים,אפילו יותר מאורז מלא-זה אורז בר!!!! אין עליו.זה האורז עם הקליפה השחורה ,רק שהוא בלתי מקולף. תנסו ותראו,זה כל כך טעים!!! טלטול
 
למעלה