בלי קשר לכלום
זה אכן מדהים אותי כל פעם מחדש, שזה בא כאילו בלי קשר לכלום. זה רק מראה לך שקורה משהו בפנים שלא רואים אותו מבחוץ ומידי פעם יוצאות המסקנות. כאילו היתה שם איזה ישיבת מנהלים בפנים בלי לספר לך ופתאום יוצא מישהו מהחדר ומכריז על ההחלטה. הילדים עוברים תהליך ארוך ולא פשוט של נסיון ליישב את הקונפליקט הזה שיש להם בפנים שהם עצמם לא תמיד יודעים להגדיר אותו. מה שחשוב ביותר הוא הנסיון ליצור משהו ברור ויציב לאורך זמן. משהו ש"יעשה להם שכל" וירגיש נכון. כאילו הם יושבים על איזה כסא שיש בו איזה משהו לא נוח וקשה להגדיר את זה אז מנסים כל מיני תנוחות וכל פעם שמגיעים לאיזה תנוחה שנראית בסדר, מכריזים לעצמם קודם ולפעמים גם החוצה "הנה, מצאתי את הדרך הנכונה והנוחה לשבת על הכסא הזה".
נכון להיום הדרך שנבחרה היא "להרוג" את אוקראינה ואז הכל יהיה בסדר. זה הפתרון של היום. אני מבטיח לך שבהמשך יהיו נסיונות אחרים ליישב את זה. זה תהליך והוא לא קצר ולא פשוט. ילדים רוצים שחור לבן ברור. החיים הם מלא גוונים של אפור ולוקח להם זמן לגדול ולהבין את זה, ולפעמים עוד יותר לגדול עם ה"דבר" הזה.
זה שלא דיברת איתה כבר שנה על זה ובכל זאת זה עלה ממנה רק מראה שגם אם מדברים או לא מדברים העיבוד מתרחש. רמת המודעות של ההורים המאמצים היום והנכונות לעמוד מול השיחות האלה ואפילו לעודד אותן מאד עוזרת למאומצים עצמם בעיבוד הזה. המאומצים של פעם עשו את זה לגמרי לבד והמסקנות לא תמיד עזרו לנו.
דבר נוסף שחשוב שתביני, היא לא שבורה. היא מתמודדת ומסתגלת ומנסה למצוא דרכים ליישב משהו שקשה מאד ליישב אותו.
לגבי התגובה שלך, הפתרון הראשון והעיקרי בכל התהליך הזה הוא תמיכה והכלה וחיזוק העובדה שיש לפחות אלמנט אחד בכל ערימת הקוביות הזו שהיא מנסה לבנות ממנה משהו, שהוא יציב, ברור ובלתי משתנה. יש עוגן שלא יזוז.
לגבי מה הלאה, מכאן אני מדבר כאבא, לא אבא מאמץ, רק אבא "רגיל". הייתי נותן לזה לשבת זמן מה ולהיות (אפילו שבועות) אבל רושם את זה בצד ולא שוכח מזה. אחרי זמן מה הייתי מחכה לאיזה טריגר קטן או הזדמנות ובודק אם אוקראינה עדיין "מתה". יכול להיות שהייתי עושה קצת מראה אחרי זמן מה ומכריז על משהו בעבר שלי שהוא "מת", אבל באופן מגוחך לגמרי שיביא בוודאות לתגובה ממנה ש"מה פתאום" ואז לבדוק למה צריך להרוג את אוקראינה. ההכחשה היא מנגנון טבעי ובריא שקיים אצלנו מסיבות טובות. יחד עם זה, הוא מיועד להיות פתרון זמני ולא קבוע אחרת יש לזה השלכות. מצד שני, הכחשה לדעתי יותר טובה מהדחקה לזמן מה, כי הכחשה אפשר להזים די בקלות כי היא מבטלת מציאות שאי אפשר לבטל אותה. אני גם חושב שאחרי זמן מה שיחות יזומות שלך אחרי שיתופים שלה יראו לה שהיא לא לבד בתהליך הזה ושגם את חושבת על זה ועוזרת לה.
שתי נקודות אחרונות שעלו לי בקריאה של מה שכתבת:
1. "אל תספרו לאף אחד שאימצתם אותי" - פה הייתי מברר למה, האם זה סוד, האם לא לספר כי זה לא קרה והכי חשוב לוודא שאין פה אלמנט של בושה.
2. כל השפה שלה והטון המשתמע מאיך שכתבת את זה אומר באופן ברור שזה נסיון לצאת מפוזיציה של חוסר אונים מוחלט שהיה בתחילת החיים ולתפוס שליטה מלאה על כל מה שקורה. היא החליטה שאוקראינה מתה, היא החליטה שאתם ההורים שלה, היא נותנת הוראות לא לספר ואוסרת לדבר איתה על זה. המעבר הזה מתחושת חוסר שליטה לשליטה מלאה על כל מה שקשור בעניין הזה.
וכל זה, בעולמו של המאומץ, הם דברים נורמליים לחלוטין, דבר שבשגרה. כמו שאמרתי פעם במקום אחר, מאומצים הם ילדים מאד עסוקים