אמא או אימא?

gilsasson

New member
אמא או אימא?

בבי"ס בכתה א' לפני 17 שנים למדו לכתוב אמא. עכשיו בכל מקום כמעט זה אימא. עם י' או בלי י'?

or99

New member
עם י'.

עפ"י האקדמיה תנועת i נכתבת בי' בד"כ, גם אם בכתיב מנוקד היא בחיריק חסר. (וראה כאן לחריגים, שאאל"ט אימא הוא לא אחד מהם). אגב, זה לא חדש. כך גם בכ"י קאופמן של המשנה.

אסופית02

New member
דווקא כן מדובר ביוצא דופן

אין כותבים יו"ד לציון תנועת I במילים שאין I בצורתן היסודית. אם-אמא כמו: לב-לבו חץ-חצים

or99

New member
את בטוחה?

כלומר, זה כתוב אצלך בפירוש? כי המעבר אֵם --> אִמָּא לא נעשה בעברית אלא בארמית, ואולי זה לא נחשב...

אסופית02

New member
זאת מילה עברית

אולי מקורה בארמית/באכדית/באוגריתית, אבל היא מילה עברית. בעברית צורת היסוד של אמא היא אם. וכן, אני בטוחה (בדקתי ליתר ביטחון בכללי הכתיב חסר הניקוד של האקדמיה שמביאה את הדוג' אִמָּהּ, ובחוברת הניקוד האקדמית שלי שמביאה את הדוג': אֵם-אִמִּי).

mochama deaf

New member
אמי

באמת בלי י"וד, אבל לא דין זה כדין אימא. באמת קצת מסובך, הרי אימא יש רק אחת.

mochama deaf

New member
הצורה היסודית היא לא אם

אלא אימא. כשאומרים הצורה היסודית מתכוונים לצורנים בעברית. ואימא היא סך הכול המילה הארמית לאם.

or99

New member
../images/Emo45.gif המילה אימא...

הגיעה לעברית "קומפלט" מהארמית ולא נראה לי שמתחשבים בצורות היסוד שלה שם. בנוסף לכך עפ"י המילון של word יש לכתוב אימא, ו- wordית ואקדמית הן שפות קרובות... נתקשר לקו החם ונברר.
(אם הם עובדים בחוה"מ..)

mochama deaf

New member
אני בטוח בכך במאת האחוזים

אבל תמיד אפשר להרים טלפון לאקדמיה. אנשים נחמדים.

dorgad

New member
בכתיב חסר ניקוד - אימא

אמי, כי היא האם שלי (אכן, כמו לבי הוא הלב שלי), אימא ברבים - אימהות, דור

gilsasson

New member
למה בכתיב חסר ניקוד זה ככה?

בכתיב עם ניקוד המילה תשתנה??? נראה לי מגוחך! אגב - למה לא לכתוב אמהות?? מה רע?

dorgad

New member
גילששון, הפתעה: יש כללים שונים

לכתיב מנוקד ולכתיב חסר ניקוד. דוגמה קטנה (וסליחה שאני לא טורחת לנקד ממש): בכתיב מנוקד - הגיון, בכתיב חסר-ניקוד - היגיון. מגוחך? מטרת הכללים לכתיב חסר ניקוד היא להקל על הקורא. הכללים מוזרים? אולי, אבל כך נקבע. ועוד דבר מוזר: יש מילים שכתיבתן זהה בכתיב מנוקד ובכתיב לא מנוקד. למשל: דמיון נכתב כך בשני המקרים. פירוט הכללים תוכל למצוא באתר של האקדמיה ללשון עברית. הנמקות? מודה שאני לא בקיאה מספיק כדי לפרטן. דור

למעלה