אמא, אל תדאגי, יהיה בסדר

אמא, אל תדאגי, יהיה בסדר

כמה פעמים הייתי אומר את זה לאמא שלי ולא ראיתי אף פעם שזה עזר. זאת אומרת, זה כן עזר לי להביע את אי שביעות רצוני מכך שהיא דואגת אך לא עזר לה להפסיק לדאוג. זה היה קורה הרבה כשהייתי חייל, למשל כשאמא הייתה אומרת בטלפון: "תזהר" או "תשמור על עצמך". רק לאחרונה התחלתי לנסות ולהבין את האמת מאחורי המשפט השגרתי הזה, "אמא, אל תדאגי, יהיה בסדר". מה שאני מפרש מטון דיבורה של אימי הוא שהיא מוטרדת וחסרת אונים לגבי הבאות. חוסר האונים יוצר אצלי חמלה ומיד אני מנסה להרגיעה כי אני רוצה להגן עליה. הנה הבן, החייל הגיבור, יוצא למערכה לגונן על משפחתו, ובמיוחד על אימו המפגינה חולשה. אני מתמלא גאווה. "אמא, אל תדאגי, יהיה בסדר" אני מבטיח לה בטון רך מלא חמלה, טון המנסה להשרות שלווה. מה שלאמיתו של דבר אני מתכוון הוא: "אמא, אני מגן עליך", או ליתר דיוק: "אמא, הייתי רוצה שלא תרגישי מודאגת וחסרת מנוחה בגללי אלא להיפך, מלאת שלווה ובטחון בזכותי, בזכות מי שאני". לפעמים נדמה לי שאמא תמיד דואגת, ושוב ושוב היא "מנדנדת". אני מפרש את טון דיבורה כאי אמון ביכולתי להסתדר ואני מרגיש עלבון כי יש לי צורך שיבטחו בי. העלבון מביא לכעס ואי שביעות רצון מכך שאמא דואגת לי. מה אני ילד קטן? ואז אני מטיח "אוי אמא, אל תדאגי, יהיה בסדר" בטון מתקיף משהו, שלא לאמר מאיים. אתם מבינים את האבסורד? אני מוציא אותה לא בסדר מכך שעולה בה רגש דאגה. מה שלאמיתו של דבר אני מתכוון הוא: "אמא, הייתי רוצה שתסמכי עלי". הדאגה היא רגש, לרוב רגש הנובע מחוסר וודאות לגבי העתיד. הצורך בוודאות הוא גם צורך בבטחון וצורך חזק בשליטה. אין לנו שליטה על מה שיקרה ומכאן נובעת הדאגה. הדרך היחידה להסיר דאגה מליבנו היא לחכות עד שהעתיד יהפוך לעבר, אך בינתים, אם אנחנו רוצים להשקיט קצת את עצמינו, אפשר לנסות ולהאיר את כל הנקודות שאינן ברורות, כדי לחזק את הצד שלגביו יש לנו וודאות כלשהי. בפעם הבאה שאשים לב לכך שמישהו דואג לי, אנסה לתקשר איתו על כך. ואל תדאגו, יהיה בסדר
מחשבה אחרת

l שי l

New member
אני מצאתי את עצמי מתפוצץ מכעס

כשהיתה עולה הבעת דאגה מצד אמא שלי אני חושב שזה גם קשור לאופן שבו הבעת הדאגה הזו עולה "זה לא בסדר שאתה רוכב על אופנוע" או "אני לא מבינה מה עובר לך בראש... בגילך?" כשבעלה,(אבא שלי) עד לא מזמן עשה את אותו הדבר אז ניסיתי את אסטרטגית ה"אני רוצה שתסמכי עליי" ואת "תקשיבי אמא, אני מבין את הדאגה שלך אבל אני יודע מה אני עושה" ואז שברתי את הרגל ושכבתי לבד באמצע השומקום עם רגל שבורה שעתיים תמימות ממתין לאיזה רכב שיעבור בסביבה שיעזור לי להתניע את האופנוע כדי לחזור הביתה בעצמי כל הזמן הזה היה לי טלפון ביד ולא השתמשתי בו, כדי לבקש שיבואו לחלץ אותי (כי אמרתי שיסמכו עליי). אחרי שעבר מישהו והתניע לי כי לא יכולתי עם הרגל השבורה רכבתי הביתה מרחק עשרה קילומטרים בערך כל זה כדי לא לשבור את ה"תסמכי עליי" (או לחילופין "תסמוך עליי" שמכוון לאבא שלי) לקח לי זמן מה להבין את מה שהיה שם. לכן, הבקשה שיסמכו עליי לא טובה לי, כי היא יוצרת סטנדרד עבורי, אני צריך להציג מסכת של שלמות עבור מישהו כדי שיסמוך עלי וזה קשה

אונסן

New member
תסמכו עלי

אני מזדהה מאוד עם הצורך שיסמכו עלי, שמתחברת מבחינתי לצורך במרחב, מרחב מחשבה, מרחב בחירה, ואפילו מרחב טעייה.. זה אומר שאני חושבת (או לא חושבת לפעמים) לפני שאני בוחרת בדברים ואני לוקחת אחריות על הבחירות שלי ועל התוצאות האפשריות שלהן. מבחינתי זה אומר שאני יכולה גם לשבור את הרגל כתוצאה מהבחירה, או במקרה היותר רלוונטי לי, להיות עם מינוס היסטרי בבנק, או לא לסיים את התואר ושאר ירקות. אבל לקחתי את זה בחשבון ואני אמשיך להתמודד עם התוצאות הללו בדרכי שלי. זה בסדר לי להנות מהבחירות של י, גם כשהתוצאות אינן ברורות ו"בטוחות" . אבל מה זה בעצם "בטוחות" בכלל? ומה זה בעצם לטעות"? יש דבר כזה בכלל? לא בטוחה. והשימוש בתפיסה של "לטעות" לא עונה על הצרכים שלי בהבנה, בביטחון בעצמי, בבחירה, במרחב בחירה, באי- וודאות ברמה כלשהיא, בהפתעה, בזרימה ועוד. אני מעדיפה אם כך לפרוט את הבקשה " תסמכו עלי" למשהו יותר ברור שמכיל בתוכו את האפשרות שהתוצאות מהם חוששים אכןיקרו ובכל זאת אני עדיין בוחרת לפעול בדרך מסויימת. איך כל זה נשמע לך? אתה מתחבר לכיוון?

gl33

New member
הי כולם, כותבת חדשה פה,

מנצלת הודעתך כי היא כל כך יפה - בזיהוי הרגש אצל שניכם.

למעלה