"אמא, אקדח יותר חזק מטיל?"

מיטללל

New member
"אמא, אקדח יותר חזק מטיל?"

"לא" "ואמא, מה עושים עם אקדח?" "יורים באנשים רעים" "ולמה יש לו אקדח?" "כי הוא חייל" "ואמא, למה היא חיילת ואין לה אין אקדח?" "כי לחיילות אין אקדחים". "למה?" מעבר לעובדה שלא כיף להיות חייל ונשק זה סתם עוד משהו לאבד... אני בצבא כבר מלאן זמן. ועדיין לא פיצחתי את החידה למה? למה לחייל יש נשק? (במידה והוא לא בשעות הפנאי שלו ברחבי עזה..)

מיטללל

New member
מתי אתה מתגייס

(לא ייאמן!
בפעם האחרונה שבדקתי היית בי"א.)

קטרפי

New member
מיטלוש, זאת לא השאלה ../images/Emo110.gif

השאלה היא מתי התגייסתי, מחר זה בדיוק חודשיים

De-Panther

New member
את לא מעודכנת בכלום|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

בזמן האחרון
אם כבר עוף אז למה שאני לא אתרום קצת??
שנים... אבל שנים!! וואוו

Piren

New member
כבר נשאל פה .. לא?

אבל בכל מקרה.. אותם סיבות שנתתי פעם קודמת.. חייל, וחיילת .. תפקידם (גם הג'ובניקים) הוא להגן על כלל אזרחי ישראל... לכל חייל\ת צריך להיות נשק, לא משנה איזה תפקיד הוא או היא. (הסיבה אגב שאין לכולם נשק היא שפשוט אין מספיק) עצוב.. שאת מתייחסת לנשק כאל "עוד משהו שאפשר לאבד".. מה שמראה כמה טיפה הפנמת את העובדה שאת חיילת, או מסוגלת להעריך את המשמעות של הנשק. אני מקווה בשבילך שלא יצא לך היום לעמוד מול בן אדם שיחזיק נשק טעון וכיוון עלייך, כי באותו הרגע פתאום הנשק ישנה צורה מ"משהו שאפשר לאבד" לטיפה יותר משמעותי. אגב.. יצאו לי שתי הזדמנויות שונות להשתמש בנשק שלי מחוץ לשירות הפעיל (בשני המקרים לא יריתי בסופו של דבר) ...

TheWhiteTigris

New member
אולי בגלל

שההתייחסות הכללית היא, שחיילים צריכים להסתובב עם נשק למקרה שמחבל יהיה באיזורם הם יסתערו עליו. "ולמה שחיילות לא יעשו זאת?" הפמיניסטיות בוודאי ישאלו. כי עם כל הכבוד, לא מצפים מבחורה (שאינה קרבית אלא סתם ג'ובניקית) להסתער על מחבל, בעוד שבן, כל תפקיד שיעשה, אמור לעשות זאת. נו, זה ידוע שדמם של בנים פחות חשוב מבנות (ובלי צביעות. כשחיילים נהרגים זה עצוב, כשחיילות נהרגות זה שערורייה והמולה. בלאגן שלם). (בתקווה שההודעה אכן תשאר בשרשור המתאים לה ולא "תקפוץ מיוזמתה" לשרשור אחר)

הייתי מספרת לך ..

על חיילת מגב שירתה במחבל בירושלים בדרכה הבייתה עם הנשק האישי שלה, והייתי אומרת לך שהיא לא איזשהי יחידת סגולה.. אבל אין לי כוח להתווכח על זה..

TheWhiteTigris

New member
ממתי

לוחמי מג"ב הם ג'ובניקים משועממים?... אני בכוונה כתבתי ג'ובניקים...

כנראה שיש לזה הגיון.

קודם כל, הסיבה שלא כל חיילי צה"ל מסתובבים עם נשק שהם יוצאים הבייתה הוא ממש לא בגלל חוסר בנשקים...כאילו, זאת לא הסיבה. חייל שיש לו הכשרה מתאימה(בעיקר, קרבי) צריך לצאת הבייתה עם נשק. כי נשק בשביל חייל קרבי הוא הרבה יותר מחתיכת מתכת. הוא צמוד אליך, תמיד. ולמה זה טוב? כי זה גורם מרתיע. כי זה נותן תחושת ביטחון מסביב. אדם שהולך בתחנה מרכזית בת"א ורואה הרבה חיילים מסביב עם נשק מרגיש יותר בטוח. וזה לא משנה אם הוא יודע שבכלל כולם ג'ובניקים שבטעות קחיבלו נשק ליומיים. הוא יחשוב באותו רגע, שאם יהיה פה איזה ארוע אז לפחות יש חיילים. זה מרגיע באיזשהו אופן. מה גם, שכבר היו פיגועים שנמנעו בגלל שהמחבל ראה חייל חמוש ופחד לנסות להכנס פנימה, כי אם הוא מת הוא רוצה לפוצץ איזה 10 אנשים...להרוג חייל אחד זה 'לא משהו' בשבילו. וכן, בגלל חיילים חמושים כבר היו מחבלים שהתחרטו. למה לא כל אחד חייב נשק? **בגלל שלג'ובניקים אין את ההכשרה המתאימה להתעסק עם נשק. לא יודעים לפעמים פעולות הכי פשוטות כמו פריקה או תפעול פשוט. בטח שלא במקרה הצורך, אם יהיה כזה. **הם לא מרגישים את אותה אחריות לנשק כמו שיש לקרביים. וזה מוכח סטטיסטית שרוב גניבות/איבוד הנשקים/תחמושת(מחסניות) שקרה לחיילים בחופשות הבייתה - היה לג'ובניקים. למה? כי לוחם זה אחד ש'מחובר' לנשק האישי שלו, זה אחד שלא מפריע לו לא להוריד את הנשק מעליו בדרך הבייתה גם אם הוא ישן באוטובוס או ברכבת. נשק עליו, מחסנית צמודה לנשק. לעומת זאת הרבה ג'ובניקים שמקללים את הקצין שהכריח אותם לקחת נשק לפעמים נכנסים לרכבת, אומרים 'על הזין שלי' זורקים את השנק ליד הרגל ונרדמים. וכבר היו מספיק מקרים שלחיילים גנבו נשק, פשוט ככה. **כי בטוח בגלל זה יעלו מקרי השימוש הלא חוקי בנשק צה"לי. תחשבו שלכל ג'ובניק שיוצא יומיות יהיה נשק אישי בבית עם מחסנית. קודם כל זה יכול להביא לזה שאחד מהם יהיה מספיק פסיכי יום אחד שהוא יוצא על מישהו את הנשק, כי ההוא עיצבן אותו. או יותר מזה, אולי יגנבו בפריצות בלילה למישהו את הנשק...הרי תחשבו שפתאום לכמה עשרות אלפי אנשים בישראל יהיה 16M מתחת למיטה - כל לילה! פורץ נכנס...ויש סיכוי אפילו סביר שהוא ימצא שם נשק, ששווה מספיק כסף. והוא יכול לעשות עם אותו נשק שימוש פושע. **כי זה לטחון את הנשקים. במקום שאותם נשקים יעמדו איפשהו בנשקיה נקיים, שמורים ומטופלים - הם כל היום יהיה בנסיעות, זרוקים איפשהו, מתחת למיטה/בארון וכו'...הליכלוך שכל נשק כזה יצבור זה פשוט יגמור את הנשקים, וחבל. **כי זה לקדר חיילים שלא צריכים את זה ולא אוהבים את זה. למה שמישהו שירה 10-15 כדורים בכל חייו ילך עם נשק של 3 ק"ג מתכת? לא צריכה להיות סיבה. זה לא שהוא משרת באמצע איו"ש וחייב את זה. *אולי כי אין מספיק נשקים. או יותר נכון, אין מספיק נשקים טובים. תארו לעצמכם שפתאום כמה אלפי ג'ובניקיות יצטרכו מקוצרים/מנוסרים בגלל שהחליטו שיש חוק שכולם עם נשק, ומה לעשות הם מטר50 - מגיע להן נשק קצר. אז בום, הלכו כמה אלפי מקוצרים הקצאות למי שלא צריך את זה. קיצור נתתי פה את הסיבות המרכזיות לדעתי. יצא קצת ארוך....אבל פוף.

מיטללל

New member
לא הבנת אותי

השאלה שלי לא הייתה למה צריך שיהיו רובים לחיילי א"י. או למה לא מכריחים את כלל ג'ובניקי הארץ לשאת כאלה. התשובות לכך היו מודעות לי. השאלה שלי הייתה בעצם מחולקת לשתיים:
למה לבנים ובנות, ששניבם ג'ובניקים, ובתפקיד דומה/זהה, תמצא שלבנים יש ולבנות אין?
למה בנים נהנים לשאת נשק? א-ש-כ-ר-ה מתמכרים אליו. לא הצלחתי להבין את זה עד עכשיו!

Piren

New member
כי...

(לדעתי לפחות) למה לבנים ובנות, ששניבם ג'ובניקים, ובתפקיד דומה/זהה, תמצא שלבנים יש ולבנות אין: -הבנות יתלוננו יותר שהן לא רוצות את הנשק וימצאו תירוצים לא לקחת אחד, כמו כן עקב השרשה תרבותית של האמונה כי בנות פחות מסוגלות להשתמש בנשק מאשר בנים, גם הקצינים\ות עצמם\ן יבחרו לא לתת נשקים לבנות. למה בנים נהנים לשאת נשק? א-ש-כ-ר-ה מתמכרים אליו. לא הצלחתי להבין את זה עד עכשיו! -- בנים בטבעם יותר לוחמניים ונשק נותן לנו את האופציה לצאת "גברים". רוב הבנות, לא כך, ויותר גרוע - חושבות שנשק יבטל את נשיותן ולכן לא רוצות לקחת אחד. דברי עם בחורות שמשרתות כלוחמות, ראי כיצד הן מתייחסות לנשק. מהיכרות שלי עם כאלו, הן שמות את הנשק באותה חשיבות בדיוק כמו הבנים. אם את באמת רוצה תשובות לשאלות שלך, תשאלי את עצמך.. למה את לא רוצה נשק? למה לדעתך בנות ג'ובניקיות מקבלות נשקים פחות מבנים?

קטרפי

New member
בנים נהנים לשאת נשק../images/Emo35.gif../images/Emo110.gif

ממש לא
אני כעיקרון שונא את זה, יש לי פחד רציני מנשק (פציפיזם והכול) אבל גם כול הפייטרים שהיו איתי בטירונות כול הזמן אמרו איזה באסה זה לצאת עם נשק הביתה, לא לעזוב אותו לרגע ולהיתקע איתו במעברים ברכבת. ואם כמו שאת אומרת אנשים באמת מתמכרים אליו, אז גם אני באמת שלא מצליח להבין את זה

Piren

New member
לא ממש..

**בגלל שלג'ובניקים אין את ההכשרה המתאימה להתעסק עם נשק. לא יודעים לפעמים פעולות הכי פשוטות כמו פריקה או תפעול פשוט. בטח שלא במקרה הצורך, אם יהיה כזה. - כל חייל, כולל גובניקים עברו הסמכה בסיסית בשימוש בנשק וצריכים לדעת כיצד להשתמש בו... אם לכל חיל יוצמד נשק, ויעבור מטווח ותירגול כל 4 חודשים כמו שצריך.. גם הגובניק הכי גדול בעולם יהיה מסוגל להשתמש בנשק כמו שצריך במקרה הצורך... עם כל הכבוד להסמכת רובאי 07\09 וכו' .. לא צריך לדעת לעשות פעולות חוליה בשביל לשחרר כדור לעבר מחבל.. **הם לא מרגישים את אותה אחריות לנשק כמו שיש לקרביים. וזה מוכח סטטיסטית שרוב גניבות/איבוד הנשקים/תחמושת(מחסניות) שקרה לחיילים בחופשות הבייתה - היה לג'ובניקים. למה? כי לוחם זה אחד ש'מחובר' לנשק האישי שלו, זה אחד שלא מפריע לו לא להוריד את הנשק מעליו בדרך הבייתה גם אם הוא ישן באוטובוס או ברכבת. נשק עליו, מחסנית צמודה לנשק. לעומת זאת הרבה ג'ובניקים שמקללים את הקצין שהכריח אותם לקחת נשק לפעמים נכנסים לרכבת, אומרים 'על הזין שלי' זורקים את השנק ליד הרגל ונרדמים. וכבר היו מספיק מקרים שלחיילים גנבו נשק, פשוט ככה. -- מוכח סטטיסטית? אתה מוכן להראות לי איפה כתוב שמירב האיבודים נעשו על ידי ג'ובניקים? ומנסיון שלי.. דווקא הלוחמים הם אלו ששומרים על הנשק לא כמו שצריך .. לא מספיק פעמים היו לי הזדמנויות להרים A3 משופצר עם כוונת טלסקופית בזמן שהצנחן\גולני\גבעתון הדביל נימנם לו במדי ב' בלי חולצה ברכבת .. מחסנית צמודה לנשק? הטעות הכי גדולה .. ממתי אמרו לך ללכת עם מחסנית צמודה? גומיות\תפסי מחסנית אלו הפשע הכי גדול של לוחמים.. שצריכים לדעת שכל עוד הם לא מתחננים ללכת עם הנשק אחוז בידם.. זוהי טעות ענקית .. ואף פעם לא ראיתי אותם אוחזים בידית אחיזה. יותר הגיוני סטטיסיתית אגב שמירב הגנבות הם מלוחמים.. עקב העובדה שישנם יותר לוחמים עם נשק מאשר ג'ובניקים עם נשק. **כי בטוח בגלל זה יעלו מקרי השימוש הלא חוקי בנשק צה"לי. -זה בכלל הצחיק אותי.. תקרא קצת יותר עיתונים.. כל המקרים של שימוש לא חוקי בנשק הם של לוחמים בלבד, בגלל הבטחון יתר שלהם. רק לוחמים מתלהבים בתמונות שלהם עם טריג'יקונים, מקלעים וכו'ף לא ג'ובניקים. תקרא בעיתונים על כל מקרי התקיפה שיש בזמן האחרון שבו חיילים לקחו את הנשק וירו במאבטחים וכו'.. לוחמים בלבד. **כי זה לטחון את הנשקים. במקום שאותם נשקים יעמדו איפשהו בנשקיה נקיים, שמורים ומטופלים - הם כל היום יהיה בנסיעות, זרוקים איפשהו, מתחת למיטה/בארון וכו'...הליכלוך שכל נשק כזה יצבור זה פשוט יגמור את הנשקים, וחבל. -- זה נשק. אם אתה תעמוד בקניון ומחבל יכנס וישחרר מחסניות לעבר כולם.. אתה מעדיף שלכל החיילים יהיו נשקים, או שהנשקים ישתמרו להם כמו בגטים במאפיה במחסן נשקים? תסגרו את חיל השיריון וחיל האוויר.. סתם מבזבזים כושר קרבי של המיכשור שלהם.. סתם נזק.. שימו הכל במחסן ותחכו למלחמה.. בינתיים תתאמנו על איזה טנק\מטוס אחד או שניים.. למה להרוס את כולם? **כי זה לקדר חיילים שלא צריכים את זה ולא אוהבים את זה. למה שמישהו שירה 10-15 כדורים בכל חייו ילך עם נשק של 3 ק"ג מתכת? -- כי הוא חייל, ברוכים הבאים לצבא מותק. *אולי כי אין מספיק נשקים. או יותר נכון, אין מספיק נשקים טובים. תארו לעצמכם שפתאום כמה אלפי ג'ובניקיות יצטרכו מקוצרים/מנוסרים בגלל שהחליטו שיש חוק שכולם עם נשק, ומה לעשות הם מטר50 - מגיע להן נשק קצר. אז בום, הלכו כמה אלפי מקוצרים הקצאות למי שלא צריך את זה. -- זאת הסיבה היחידה שתופסת... אין מספיק נשקים. אגב, ג'ובניקים מעולם לא הוענקו M16 מקוצרים.. רק לוחמות או תומכות לחימה.. כל השאר מסתפקות בעוזי... לדעתי גם עם ההוצאה של הגליל מן השירות והכניסה של התבור ביחידות לוחמות.. לא מעט נשקים קצרים (הגליל והמקוצר\מנוסר) התפנו לאנשים הנמוכים. 4473373 .. אני מתגעגע אלייך

liontamer

New member
לי גם יש שאלה

למה בנאדם שהסמ"רים שלו הפוכים כבר צריך להסתובב עם מטאטא באורך של מטר כשהנכדים שלו מסתובבים סביבו עם מנוסררים וכאלה? ויש רקע ירוק ויש ת.ל. למה??!!?!? לאון אז מה אם ארוך נראה עליי כמו מקוצר

moshiko201

New member
דעה שלי..

דבר ראשון לחייל צריך להיות נשק כי קודם כל הוא מטרה בולטת שהוא מחוץ לבסיס לגורמים עוינים וגם כדי להרגיל את החייל לנשק כדי של יגיע לבסיס ופתאום "יזכר" שיש לו נשק איפה שהוא בנשקייה. חוצמזה זה נשק משרה תחושה של ביטחון.. שאני בלי הנשק שלי אני מרגיש ריקנות כלשהי..כאילו משהו חסר.. ולשאלה של לאון למה הסמר"ים עם ארוך והנכדים עם מנוסרים.. השאלה היא מה אותו סמ"ר עושה.. גם אני הייתי נותן למי שעושה טירונות בצנחנים מקוצר ולא לטבח הפזמני"ק שמחכה ליום ראשון לעוף הבייתה ועוד חודש לחבשש.. אתם לא חושבים ככה?

liontamer

New member
גבר גבר

כנראה שלא כל כך הבנת את השאלה על כל פרטיה כי כתבתי שיש רקע ירוק ויש ת.ל. דהיינו יש למעלה משני מחזורים במבצעית ויש תעודת לוחם.... לאון השומר אחי אנוכי?

למעלה