אמא בארה"ב הורשעה בהריגת בתה המאומצת מאתיופיה

אמא בארה"ב הורשעה בהריגת בתה המאומצת מאתיופיה

עצוב וקורע לב. מעלה שאלות קשות היכן רשויות הרווחה.
http://www.haaretz.co.il/news/world/america/1.2116766
(לא יודעת איך מצרפים קישור כמו שצריך...)
ושוב עולות השאלות הישנות לגבי מבחני המסוגלות ההורית טרום האימוצים
 

אבי351

New member
מזעזע ממש ואמא כאן בארץ רצחה את שני ילדייה

לאן הגענו.....
 

Daria34

New member
כול מה שמעניין את סוכניות האימוץ זה כסף!

רוב ההורים באים עם כוונות טובות,אבל אין להם שום הכנה ומודעות בלגדל ילד
פגוע.
 

fannyd

New member
רק סוכנויות האימוץ?

מה עם אנשי מקצוע שמנפקים אישורי מסוגלות הורית? מה עם הקהילה בה האנשים האלה חיים?
 

Daria34

New member
את מתכוונת גם לאנשי מקצוע כמו רופאים למשל

נכון? סוכנויות האימוץ לפעמיים הם המעסיקים של אותם מנפיקי אישורי המוסגלות הורית
וכך גם כול השאר.
 

fannyd

New member
רופאים, פסיכולוגים ועו"סים

שבשוק הפרטי מוכנים להתגמש תמורת בצע כסף. לא בהכרח קשורים לסוכנויות אימוץ.
 

yola4

New member
ההודעה אכן קשה! אבל..

עם החדשות המזעזעות שיש כאן בארץ ובעולם זה לצערנו קורה גם עם ילדים ביולוגים ולאו דווקא מאומצים..
 

נתנאלה2

New member
בדיוק!!!! אבל אבל אבל ....

ודווקא אתמול רצחה אם את שני ילדיה
כמו בחיים,
הכל קשור להכל,
החוטים נרקמים ונארגים אחד בשני
לעיתים נוצר פלונטר, שאין יודעת הנפש כיצד להתיר.
ואין כאן קשר ללבן או שחור, כי למעט אלו הצבעים, השאר מאוד צבעוניים
ואין כאן קשר למאומץ או ביולוגי, כי בסופו של דבר, הם אמא ובן או בן
או שתי וערב,
ואין זה משנה אם הריקמה נקנתה בחנות הרחם, או אצל סוחר חליפין בירושליים/רחובות.
 

China8

New member
דברים שכותב גיא מרוז על הרצח

של הילדים בירושלים, חלק מזה גם רלוונטי לדיון פה:
״בוקר טוב חברים, עוד מעט נתחיל אבל הרשו לי להביא בפניכם את מה שאני מפרסם במעריב הבוקר בעניין רצח הילדים בירושלים. לא, כפי שתראו מייד אין לי גרם אחד של רחמים כלפי הרוצחת הזו. מתנצל על אריכות הדברים.

כמעט בשלום עבר לו יום הכיפורים. ילדה אחת בת חמש הופקרה וטבעה במקווה אחרי שאחיה הגדול (בן השש או משהו ) לא שמר עליה כמו שצריך כשההורים היו עסוקים בסליחות מול הקדוש ברוך הוא, ילדה אחת נפצעה באופן בינוני בחיפה וזהו. כל השאר זניח, קל, יום כיפורים של זהב.
אבל האל שברומים, (כך מן הסתם יאמינו חלק מהעם) לא ייתן לנו לצלוח את הימים הנוראים באופן פשוט ולכן קיבלנו בונוס לקראת שלומית וסוכת השלום שלה- אמא (מסורה לפי הדיווחים) רצחה את שני ילדיה (אותם מאוד אהבה ודאגה להם לפי פרסומים זרים) ניסתה להתאבד (חבל שלא התאבדה קודם ואז ביצעה את זממה) וכרגע מנסים כולם להבין איך אמא... במו ידיה... וכל הבולשיט המתייסר הזה.
לא, אין לי אפילו גרם סימפטיה לאמא הזו. חבל שהרשו לה להיות אמא, חבל שאין איזה מבחן, בוחן פתע, בדיקה בעל פה לאנשים שמגדלים אנשים אחרים.
בודקים אותנו כל הזמן. מס הכנסה כל שנה, משרד הבריאות בודק איך אנחנו רואים מרחוק, העירייה באה פעמיים ביום לבדוק שאנחנו לא חונים על אדום לבן אבל איזה מין הורים אנחנו- זה בינינו לבין הילדים. לפעמים הם חוטפים מכות רצח, לפעמים הם מטולטלים עד מוות ולפעמים הם נדקרים/נשרפים/נחנקים או מוטבעים באמבטיה- תלוי במצב רוחו של האם/האב המשוגע התורן.
בתי עסק והורים משוגעים- זה צו ההפקרות במדינת ישראל. אפשר לפתוח עסק או לעשות ילד ורישיון- את זה כבר נעשה תוך כדי. אם זה ילד אז כמובן שלא צריך רישיון- צריך רק שהשכנים לא ישמעו את החבטות במקרה של חבטות או את העשן במקרה של שריפת הילד על בסיס התנהגות מציקה לאמא או לאבא.
ואז, ממש כמו בבדיחה המטומטמת מילדותנו, על היתום שרצח את הוריו ומבקש רחמים- הם נקרעים הרוצחים בבכי בבית המשפט ומספרים כמה קשה להם עכשיו השכול.
אני לא בטוח שיש מספיק אנשים שבדקו מה הייתה עושה הרתעה לרצח הבא בתוך המשפחה. אני לא בטוח שהאמא, האבא או הבן היו ממהרים לרצוח אם בישראל היה עונש מוות לאנשים שקורעים שני ילדים בסכין כי הם באו להם לא טוב בבוקר.
כל כך הרבה אנשים בישראל, בעולם מנסים לעשות ילד ולא מצליחים (עבדכם הנאמן הוא נכון לימים אלה אחד כזה) והנה באה מישהי וגומרת על שני ילדים בסכין.
כל כך הרבה אנשים רוצים לאמץ ילד בישראל- אבל הם צריכים לעבור אין ספור מבחנים, לעמוד בקריטריונים להיות הטרוסקסואליים, ללא עבר פלילי, ללא דופי ללא ציקלומט בזמן שרוצחים מתועבים מקבלים רשות לקיים יחסים בכלא ולהביא עוד ילדים לעולם. באמת מה שלום הילד של יגאל עמיר? הוא התחסן כבר לפוליו או שהחיידקים נגעלים ולא מתקרבים לטעות הזו שנולדה בחטא?
אבל נחזור למנוחים המרכזיים: וגם על האבא של שני הרצוחים הטריים מספרים כמה היה קשור לילדים וראה אותם באופן סדיר. לא אכנס לזה כי עוד אין לי מספיק פרטים אבל גם מזה קצת נמאס לי- מהאבות שלא היו בסביבה דווקא כשאולי כל כך היה צריך אותם.
כמעט עבר בשלום יום הכיפורים, למרות החום הגדול, למרות ארבעים שנה למחדל ההוא- זה עבר כמעט בשקט עד שבאה ההיא עם הסכין הגדול וטבחה בבני ביתה.
רק רע אני מאחל לה, עד ליום מותה אם תחיה ואולי עדיף שלא.״
 

KallaGLP

New member
אבל...

אנשים שמוציאים רשיון נהיגה עדיין עושים עבירות תנועה ותאונות. אנשים שקיבלו רשיון לעסוק ברפואה לפעמים מתרשלים או מועלים בתפקידם ואף גרוע מכך. וכך גם שוטרים וכו' וכו'. גם אילו ניתן היה להכריח אנשים להוציא רישיון להורות, זה לא היה מונע מקרים כאלה. אולי מצמצם, אך גם זה לא בטוח. אנשים, כמו הטבע עצמו, זה לא גורם שתמיד ניתן לחזות את התנהגותו או לשלוט בה. ולמצוא את האיזון הנכון בין לא לפרק משפחה בלי סיבה ממש טובה לבין לעשות זאת בדיוק בזמן לפני שקורה משהו ממש רע זה קשה ביותר עד בלתי אפשרי. אנשים ומקרים כאלה היו תמיד, ישנם וכנראה ימשיכו להיות ולקרות גם בעתיד. מקרים כאלה יקרו להורים ביולוגיים ולהורים מאמצים, כי גם אלה וגם אלה שייכים למין האנושי, שלצד הטוב שבו תמיד יש בו גם הרבה רע. מסכימה עם יתר הדברים שהוא כתב, בייחוד לכל מה שנוגע לזכויות יתר של רוצחים ודומיהם, ובכלל לעונשים המגוחכים במערכת המשפט שלנו.
ואחרי כל הדברים האלה, לסיכום - דעתי היא שמעבר ללקרוא ולצקצק ולהצטער, בדומה לכל הציבור בעצם, אין שום קשר בין אימוץ או הורות הכליים, הנורמטיביים לכל המקרים האלה. מדובר באנשים פסיכופתים או חסרי רגשות, יש כאלה בקרב הורים, כאלה שאינם הורים, אפילו בקרב ילדים ובני נוער. אין לדעתי, לאנשים נורמטיביים, גם כאלה שהם הורים מאמצים או ביולוגיים, מה לעשות עם המידע הזה מעבר למה שכתבתי. אין איזה לקח שאפשר ללמוד מזה באשר להיותנו הורים מאמצים או הורים בכלל. זה אולי כואב וקשה, אבל לדעתי פשוט ככה זה. מדובר עולם אחר, זר ולא מובן, שאין ולא יכול להיות לנו שום קשר אליו. ואולי טוב שכך.
 

Daria34

New member
את מאוד טועה עם הסיכום של דברייך.

לא צריך להיות פסיכופט כדי להגיע למצב שאתה רוצח. מספיק להיות בדיכאון שזה יוביל לכך.
ויש הרבה מה ללמוד ממקרים שכאלה לחברה עצמה.
אנשים "נורמיטייבים" הפשעים הכי גדולים שהתבצעו בחברה נעשו על ידי כביכול נורמיטייבים.
האם הזו לא הייתה פסיכופטיית זה בטוח.
 

Daria34

New member
היא נכנסה למצב פסכוטי זה בטוח.

והמציאות מראה שזה יכול לקרות לכול אחד.
דוגמא, בארה"ב רק לאחרונה הורשע פסכיאטר לשעבר ברצח 12חילים ונידון
למאסר עולם.
האם שרצחה את בנותיה בארץ על ידי זה שהטביעה אותן שוחררה לחופשי
אחרי טיפול ממושך בה.
לא חסרים דוגמאות רבות אחרות. רוב הרוצחים לא
פסכופטים.
 

Daria34

New member
אפילו רוב הרוצחים הסדרתיים הם אינם

פסיכופטים. זו אבחנה די נדירה.
 

KallaGLP

New member
אם לקבל את מה שאת אומרת

אז הכאוס מוחלט לגמרי וכל אדם נורמלי יכול מחר להפוך לרוצח. אם בכל אחד מאיתנו יושב רוצח פוטנציאלי, שרק מחכה לאיזה צירוף נסיבות כדי לפרוץ החוצה, הרי שאין בכלל אחריות אישית לשום מעשה. על אחת כמה וכמה, ניסיון להילחם בזה או למנוע את זה הוא קרב אבוד מראש.
 

Daria34

New member
את כתבת ״מדובר באנשים פסיכופתים

או חסרי רגשות״ וובעצם כול מה שכתבת בחלק השני של התגובה
שלך לצייינה זריקת אמירות סתמיות לגמרי.
כן, במצבים מסוימים בכול אחד מאיתנו קיים הפוטנציאל הזה.
להפהך המודעות למצבים הללו היא חשובה מאוד כדי לנסות
למנוע חלק מהם.
המלצה, תקראי על ״ילדים חיילים״ בזמן החופשי שלך.
 

KallaGLP

New member
ואגב, כנראה שהיא הייתה בדיכאון עמוק

וזה לחלוטין לא סותר.
 

fannyd

New member


"שהחיידקים נגעלים ולא מתקרבים לטעות הזו שנולדה בחטא". חשה הסתייגות גדולה מאד מהשתלחות חסרת רסן הזאת כלפי הילד.
לא ראוי היה לשחרר לדפוס.
 
למעלה