אמא במצב על הפנים...

האניבי1

New member
אמא במצב על הפנים...

אין לי למי לספר את הכובד הזה שעל ליבי, אז אשתף אתכם כדי לא להישאר עם זה לבד. אבא שלי היה אתמול בביקור השבועי אצל אמא שלי בבית האבות ואמר שמצבה מתדרדר. שכמעט רוב הביקור כשעתיים וחצי היא ישנה עם פה פתוח, וכמעט היה בלתי אפשרי להעיר אותה, וגם כשהצליח לא הגיבה אליו אלא המשיכה לבהות, ואז נרדמה שוב. כמה שזה מכאיב לדעת ולראות מה נהייה ממנה...ישר מחשבות- האם מסממים אותה בתרופות ?האם זה טוב לה לישון ? האם רע לה לישון ? אין לי מושג, ולאף אחד אין. חשבתי ללכת לבקר אותה בפורים, אך נראה לי שאדחה זאת לפסח, כי תמיד אני צריכה כמה ימים כדי להתאושש מהביקורים אצלה, ואחרי פורים אני מיד צריכה לחזור לעבודה. אבא שלי אומר שלא נראה לו שהביקורים כלל משפיעים עליה באיזה שהוא אופן. המוח שלה אכול לגמרי. מצד אחד כ"כ קשה לי ללכת לבקר אותה ולראות מה נהייה ממנה- גוף קטן, שבור, בוהה, מנותק מהעולם ולא מגיב לכלום מלבד לכפית האוכל המוגשת לפיה. לראות אותה כך זה פשוט בלתי נסבל עבורי. מצד שני אני מפחדת שכהיא כבר לא תהייה, אני אתחרט על כך. אני אוכלת את עצמי ללא הרף בהקשר נושא זה. וגם ברגע זה, מטפטפת דמעות על המקלדת... וממשיכה לאכול את עצמי.

נגעת לליבי

האניבי 1 יקרה , נגעת לליבי במה שכתבת , עכשיו רק חזרנו מבני ברק , בתי ואני , היא רק בת 22 ובעלי חולה כבר 2.5 שנים. אחד הדברים החשובים שאמרה דפנה גולן שמש בהרצאה ב"עזר מציון", לא להרגיש רגשות אשם. אין לנו יכולת לשנות בהרבה את מהלך המחלה. לצערנו , במצב של אמא שלך , אולי היא בכלל לא מודעת לכך שאת באה , כך שמבחינתה אין כל נזק. אני מבינה אותך מאד שהרי הכאב הגדול שלך נובע גם מהמצב אליו הגיעה וגם החשש מהפרידה. בחורה יקרה , אם באמת את כל כך סובלת מכל ביקור כזה , אז אולי עדיף שתדחי אותו לאחרי פורים , כדי שלפחות תוכלי קצת לשמוח בחג עם משפחתך. חשוב מאד לתת המון תמיכה לאבא כי לו זה קשה מאד והוא ממשיך לבקר אותה. אסור לך להרגיש כל הזמן "אכולה" בגלל שלא באת אליה , זה לא ירפא אותה בכל מקרה , זו רק ההרגשה שלך. את חייבת להמשיך בחיים שלך עם בן זוגך והילדה הקטנה שלך ואם את תהיי במועקה ועצב , זה ישפיע גם עליהם ואת זה אמא שלך בטח לא היתה רוצה. תנסי לחשוב מה היא היתה רוצה עבורך , בטח שלא תהיי עצובה ומדוכאת. אני בטוחה לפי האהבה הגדולה שלך אליה שהיא היתה רוצה שתמשיכי בחייך כי היא בעצם מקבלת את הטיפול הראוי. אני מקווה שקצת עזרתי לך , אכתוב עוד מעט קצת רשמים מהערב שהיה בבני ברק. חיבוק ענק ממני ואולי תמצאי גם מישהי בגילך בפורום , לילה טוב, טובה

האניבי1

New member
הי לך

תודה טובה על המילים החמות. אימי התחילה להיות חולה כשאני הייתי בת 27, אני חושבת על ביתך שהתחילה לאבד את אביה כבר בגיל 20... בטח כ"כ קשה... היא נתמכת באיזה שהוא אופן מעזרה מקצועית ?

האניבי יקרה

בתי הגדולה בת 27 , נשואה פלוס ילד ואני בטוחה שגם לה קשה המצב למרות שהיא לא גרה איתנו. שאר הילדים צעירים ממנה ובאמת אבא שלהם התחיל להיות חולה כבר לפני יותר מ 5 שנים. זה התחיל בדכאון ושכחה , אך כל עוד הוא עבד ונהג ברכב , החיים התנהלו פחות או יותר כסדם. אך ברגע שכבר אובחן וגם הפסיק לעבוד , זה קשה יותר לכולם. גם היכולת פוחתת וזה בולט בשבתות כשהולכים איתו לבית הכנסת ובקידוש בשבת. הבנים למדו לעזור לו במה שאפשר ובמה שהוא רוצה והבת בבית למדה לעזור לו כשאני לא נמצאת. בתי הצעירה מאד רוצה קבוצת תמיכה אך לא מצאנו עדיין קבוצה לבנים/בנות של חולים צעירים גילאי 20-30. הלואי שהיינו יכולים למצוא מספיק צעירים כאלה דרך הפורום ואז פונים לעמותה או דרך משרד הבריאות ומקימים עבורכם קבוצה כזו. אני חושבת שזה חשוב מאד , גם להתמודד עם ההורה החולה וגם עם החרדות לגבי העתיד שלו ושל ההורה הבריא וגם הפחד מתורשה. האניבי יקרה , תשתדלי להמשיך בחיים שלך , להשקיע במשפחה הצעירה שלך וגם לבקר ולעזור להורים , אך בלי נקיפות מצפון. גם אני למדתי שאם יש משהו שאני רוצה לצאת בערב והוא נשאר לבד , אין ברירה והוא ממילא הולך לישון מוקדם. אני חייבת גם לעשות דברים עבור עצמי כדי שאני לא אשבר. שולחת לך המון חיבוקים , אני בטוחה שאת חזקה ותצליחי לנווט את חייך נכון, יום טוב, טובה

אוי....

מה יהיה עלינו? אמא שלך חיה בעולם משלה ושום דבר לא כואב לה שם, האמיני לי. אבל מה יהיה עם הכאב שלך? מתי תקבלי את המצב כמו שהוא, מתוך השלמה וידיעה שאין לך כבר אמא, זה רק הגוף שנשאר להעיד על התפארת שהיתה. היא כבר לא נמצאת, ככל שתעכלי את זה יותר מהר תוכלי לעשות את הדברים הנכונים ביתר קלות. האם קל להבין את זה? ממש לא. שבעה מדורי גיהנום עוברים לשם כך. אבל האין זה עדיף על המצב הנוכחי?

למעלה