אמא בפחדים

2ר2ורה

New member
אמא בפחדים

שלום לכולם!
יש לי ילדה מקסימה, בת 5 וחצי כשהיתה בת שנה וקצת התגרשתי מאביה לאחר שניסיתי במלוא עוזי להגיע לשלום בית אבל הנישואים היו כושלים מהיסוד ובסוף ויתרתי על המלחמה הזו.
אביה נישא בשנית ולו 3 ילדים מנישואיו החדשים. היא פוגשת את אביה אחת לשבועיים בלבד לסוף שבוע.
אני נישאתי בשנית כרגע בהריון.
בעבר היו המון מלחמות בסיגנון ״למי יש גדול יותר״ ביני לבין אביה ובשנה שנתיים האחרונות הצלחתי להבין שאין טעם בכך והחלטתי פשוט לא להיגרר למלחמות האלה כי בסופו של דבר הנפגעת העיקרית זו הבת שלי וזו לא המטרה.
בשנה הקודמת זיהינו קושי בגן וגם בבית והחלטתי בעצת הגננת לפנות לאיבחון מקיף, אז היינו בהתפתחות הילד, בבדיקת שמיעה, ראיה ומעבדת שינה - ברוך השם התשובות לא הראו על בעיה התפתחותית או שכלית- הובהר לי שמדובר בבעיות רגשיות- מובן מאליו כתוצאה מהרקע!
הילדה מאוד בוגרת, עצמאית, אוהבת ללמוד, חברותית מאוד, נקיה ומאורגנת.
לעיתים די קרובות נוטה להשתמש באלימות כלפי חבריה בגן ולנהוג בשתלטנות ובחוסר התחשבות למרות שבשיחות שאני מנהלת איתה ברור לה שזה לא הפיתרון למצב עדיין במצב בעייתי התסריט האיום הזה חוזר על עצמו ושוב היא מכה ילדים.
לי כואב שהילדה במצוקה ברגעים האלו ושהיא בוחרת להשתמש באלימות כי היא הרי מבינה שזו לא הדרך,
אני מוזמנת מחר לשיחה אצל מנהלת החטיבה הצעירה כי גם השנה שוב לצערי הילדה מתמודדת עם בעיות רגשיות וזה גורם לאותם אירועים קשים.
בשיחה הטלפונית שנערכה מולה היא די ציירה תמונה של טיפול פסיכולוגי ושל טיפול תרופתי שיכול לפתור לדעתה את המצב.
אני נגד תהליך כזה וגם קשה לי להאמין בהצלחה שלו.
אני חושבת שניתן להגיע פיתרון גם בדרך של שיתוף פעולה מוסכם ביני לבין הצוות בגן.
האם אני טועה?
האם אני יכולה להחליט שלא לקבל את דבריה?
אילו השלכות יכולות להיות לחוסר הסכמה שלי לטיפול?
מהניסיון שלכם או מהיכרות שלכם במיקרים דומים האם היא צודקת?

TikvaBonneh

New member
היא הילדה שלך, לא של הגננת!

ואת זו שתחליט כיצד לטפל בה.
את מכירה אותה הכי טוב.
מניסיוני, את רוב בעיות ההתנהגות של הילדים ניתן לפתור בעזרת התנהלות נכונה של המבוגרים האחראים, שמנציחים בתגובותיהם הלא מתאימות את ההתנהגות הבעייתית.
אני מציעה שתפני למנתחת התנהגות מוסמכת שתצפה בילדה בגן, ותדריך את הצוות.
אחר כך, אם לילדה יש עדיין קשיים רגשיים, יש טיפולים רגשיים כמו תראפיה באומנות, תראפיה בתנועה, רכיבה טיפולית, טיפול במים, שיכולים לעזור לה בטווח הרחוק.

גלמיש1

New member
אני מסכימה. אבל לפעמים אחרי הכל טיפול תרופתי יכול להציל חיים

לפעמים במתן תרופה אפשר לעזור מיידית למשהו שאולי יהיה ניתן לעזור לו במשך שנים של טיפולים למיניהם, אם בכלל.
ריטלין למשל לפעמים מציל אנשים מהדרדרות מתמשכת וכואבת.
למה את נגד טיפול פסיכלוגי? למה לא לעזור לילדה כשקשה לה?
ברור בעליל שהבת שלך מתמודדת עם קשיים שגם מבוגר לא יכול להם. החיים שלה מאד קשים כרגע, והאופן שבו היא מתמודדת עם זה רק הופ]ך אותם לקשים יותר (כמו שקורה הרבה פעמים).
היא זקוקה לעזרה! ואת מסרבת לתת לה אותה. לא פסיכולוג ולא תרופות, אז מה כן? לכעוס על הגננת?
ברור שהבעיות לא מתחילות מהגן - אלא מסביבת החיים שלה.
ברור שאת וגם הגן מנסים לפתור את זה כבר זמן רב, וללא הצלחה.
ברור שכרגע אין מנגנון שיכול להתמודד עם זה.
אז כן - לדבר עם הגננת ולגבש אסטרטגיה זה תמיד טוב. אבל אולי לא מספיק בשלב זה.
אני הייתי הולכת (בשמחה) לייעוץ עם פסיכולוג ילדים, שיוכל לעזור לילדה להתמודד יותר טוב, ויוכל לייעץ לך איך לעזור לה, ויוכל גם לייעץ לגננות איך להתמודד.
כולם רק ירוויחו.
טיפול אצל פסיכולוג לא חייב להיות ענין מתמשך של 3 שנים. זה יכול להיות ייעוץ נקודתי. זה יכול להיות טיפול למשך תקופה מוגדרת, כמה שבועות.
הרתיעה שלך מזה היא בעיה שלך - לא של הילדה. ולדעתי את צריכה להתגבר על הרתיעה ולעשות כל מה שצריך למען הילדה.
&nbsp
גילוי נאות - אני הלכתי לייעוץ אצל פסיכולוגית אם 2 מבנותי כשהיה להן קשה. פפעם בגלל שהיו קשיים חברתיים גדולים בבית ספר (דוקא לבת הנ"טית שלי) ופעם כששהיתה תקופה קשה בבית. הפסיכולוגית הזאת הצילה לי את המשפחה.
&nbsp

TikvaBonneh

New member
טוב מאוד שהלכת לקבל הדרכה

אנחנו לא יכולות לפתור לבד את כל הקשיים. חשוב לדעת לקבל עזרה מקצועית.

2ר2ורה

New member
אני מתנגדת לצורה הזו של הטיפול

מהסיבה שאני לא מאמינה בדרך הזו!
אני בעצמי התמודדתי עם קשיים ריגשיים בילדות כתוצאה מזה שגדלתי ללא אבא כי הוא נפטר... השנים עברו ולמדתי להתמודד אבל נזקקתי לבגרות והבנה ולתובנות הללו הצלחתי להגיע בגיל חטיבת הביניים, ביוסודי זה היה נורא!
אמא שלי לא חשבה כמוני והאמינה תמיד שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור... תרשי לי להגיד לך שזו היתה שטות גמורה! היא טירטרה אותי מפסיכולוגים ליועצת בית הספר שחפרו לי בנשמה והציקו לי יותר כל הבחישה הזו בנפש הציקה לי ומשש לא הביאה איזה שיפור התנהגותי . עד שלא בגרתי והבנתי לבד את מהות החיים לא הצלחתי להשתנות בכלל.
אני לא מונעת מהבת שלי טיפול וגם לא מתעלמת מהמצב אם כך היו הדברים לא הייתי מעלה את הנושא כאן ומנסה לקבל כילים לפיתרון.
אני מודעת לעומס שהיא חובה אני מודעת למצוקה ולקושי שלה להתמודד ואני מחפשת דרכים אחרות לעזור...

TikvaBonneh

New member
כמה שאני מבינה אותך

בת כמה היית כשאבא נפטר?
אצלי זה קרה יום אחרי יום הולדת חמש.
אני מרגישה שהאמהות שלנו העבירו אחריות לפסיכולוגים וליועצת ביי"ס כי לא באמת יכלו להיות שם בשבילנו.
את חייבת את שיתןף הפעולה של הגן.
למרבה הצער, שום דבר שאת תעשי בבית לא ישנה את ההתנהגות של הילדה בגן, אלא אם הצוות בגן ישתף איתך פעולה ויסכים לקבל הדרכה מקצועית.
בעצם מה שהצוות אומר לך כרגע זה "הילדה לא בסדר, קחי אותה לתיקון"

2ר2ורה

New member
בדיוק ככה אני מרגישה

הייתי בת שנה כשאבי נפטר , ילדות בחסך של אב , כאב שתמיד משטלת מבפנים גורם לקינאה עצומה באחרים שלא חווים את האובדן, כל אירוע משמעותי כמו חג או עליה לכיתה א׳ גיוס לצבא חתונה וכו׳ זה מתפרץ...בכי מטורף דמעות שזולגות מעצמן, כל הזמן שאלות של למה זה קרה לי? למה לא היתה לי הזכות להכיר אותו? למה לא היתה לי הזכות לחבק אדם ולקרוא לו אבא? חיפוש דמות אב מתמיד בבן זוג בבוס בעבודה ובכלל כמעט בכל גבר שנתקלים בו! פחד איום מהמחלה הנוראה הזו שתוקפת את כל הטובים... בגרות מוקדמת איבוד הילדות חויות קשות של חרדה...

TikvaBonneh

New member
נשארו לך תמונות איתו?

הנה שיר שכתבתי בעקבות התמונה שיש לנו יחד:

אבא

כשהייתי ילדה חלמתי שאבא יכול לחזור.
שפיה באה ונותנת לי משאלה, ואני מבקשת שתחזיר את אבא.
מה חשבתי שיקרה אם אבא יחזור?
שכל הילדים ידעו שיש לי אבא, ולא יגידו "איפה אבא שלך? תגידי לנו, איפה אבא שלך?"
ואמא – אולי היא תחזור להיות כמו שהייתה פעם.
לא זוכרת איך היא הייתה פעם.
אולי היא הייתה מחבקת אותי ומנשקת אותי.
אולי היינו מחייכות.
יש לי תמונה. אני יושבת על בירכיו של אבא ומחייכת.
אין לי תמונת ילדות אחרת שבה אני מחייכת.
אם אבא יחזור, אני אחייך.

גלמיש1

New member
וואו. קורע לב. עצוב שיש ילדים שגדלים בתוך עצב.

שמחה שיש לך היום משפחה גדולה וחמה.

2ר2ורה

New member
מזדהה

כל מילה דמעה ...
כאילו כתבת מתוך גרוני!
חויות זהות ומזויעות
יש לי גם תמונה כזו מיום הולדת שנה שלי תינוקת מחויכת על בירכיו עם אבטיח ביד
חודשיים לאחר מכן הוא נפטר... כבר בתמונה רואים איך המחלה אוכלת אותו
כמה צנום הוא היה שם חסר כוח האור היחיד שבתמונה היה במבטו אליי ... עצוב!

גלמיש1

New member
בגלל שהיה לך בילדותך נסיון לא מוצלח עם פסיכולוגים

את לא מאמינה בדרך הטיפול הזאת? אז אם היה לך נסיון רע מהילדות עם רופאים, אז כשבתך תהיה חולה לא תקחי אותה לרופא או לבית חולים?
&nbsp
אותי רופאים פספסו ביג טיים כשהייתי נערה וסבלתי קשות (ענין לגמרי טפשי - אי סבילות לחלב) עברתי בדיקות איומות, הרופאים שלא מצאו כלום אמרו להורי שאני סתם עושה הצגות...לא רוצה ללכת לבית ספר...פסיכוסומטית...וכו. שנים! רק בגלל שלא עלה בדעתם לבדוק סבילות לחלב. הם לא היו מספיק מודעים לנושא ולא התיחסו ממש ברצינות לנערה מתבגרת וה"הצגות" שלה.
אז מה? עכשיו לשארית חיי וחיי ילדי לא אאמין ברופאים?
כמובן שכשילדי חולים אני רצה איתם לרופא. וכמובן שכיום אני יודעת לברר ולמצוא רופא טוב ומתאים. ויודעת לדאוג שיתיחס אלינו ברצינות. ותמיד עם היד על הדופק שלא יתפספסו דברים.
&nbsp
כמו בכל תחום יש אנשי מקצוע טובים ויש לא. וגם אצל הטובים, יש הצלחות ויש כשלונות. ככה זה, אף פעם אין 100%.
ובכל זאת למרות שיש מוסכניקים מחורבנים או רמאים לא יעלה בדעתך לתקן את המכונית שלך בעצמך. ובגגלל שיש רופאי שיניים גרועים, לא תעשי לבת שלך סתימה לבד. כנ"ל לגבי כל תחום אחר. רק לגבי הבריאות הנפשית שלך בתך, הדבר אולי הכי חשוב בעולם, את מוכנה ללכת לכל מיני "טיפולים" שאינך יודעת מה מידת האפקטיביות שלהם ובלבד שלא להעזר בפסיכולוגיה?
&nbsp
לדעתי זה שיקול לא נכון.
החשבונות שלך עם הפסיכולוגים של פעם הם החשבונות שלך, לא של בתך. ואם היא צריכה עזרה - זה הדבר היחידי שצריך לעמוד כנגד עינייך.
&nbsp
לדעתי.
&nbsp
ושלא תהיה אי הבנה, טיפולים אלטרנטיביים יכולים להיות מצויינים, אם נופלים על המטפל הנכון. בדיוק כמו עם פסיכולוגים. היו לבתי מטפלים שהיו בזבוז של כסף. והיו כאלה שווים זהב.
גם פסיכולוגים - יש כאלה ויש כאלה. אבל כשמגיעים לאחד/ת טוב זה יכול להציל חיים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

TikvaBonneh

New member
אני חושבת שהייתה כאן אי הבנה

אף אחד כאן לא המליץ לה ללכת לכל מיני "טיפולים" לא אפקטיביים. זה מאוד אפקטיבי להדריך את הצוות, וזה מה שהמלצתי לה.

גלמיש1

New member
לא אמרתי שזה מה שהמלצת לה. וגם לא אמרתי שלא אפקטיביים

להיפך. גם אנחנו נעזרנו ברכיבה טיפולית וריפוי בעיסוק וכו. וזה היה טוב ומחזק. אבל זה לא במקום טיפול רגשי רציני ולא במקום ייעוץ של פסיכולוג שמעבר לטיפול בילדה יכול לייעץ לבית הספר איך לעזור לה. וכמובן לייעץ לאמא.
זה כמו ששיננית זה עוזר וחשוב אבל לא בא במקום רופא שיניים.
&nbsp
לדעתי כשילד מגיע למצב מצוקה שכזה, צריך לשים הכל בצד ולעזור לו ככל שניתן.
ואם רוצים אין הרבה אמון בפסיכולוגים , אז כדאי להיות בטוחים שהפסיכולוג שהולכים אליו הוא/היא מצויין. איך? הולכים אליו פעם פעמיים בעצמך ורואים עם מי יש לך עסק. כך אני עשיתי לפני שלקחתי את בתי לפסיכולוגית. גם ידעתי בדיוק כמה היא טובה, וגם יכולתי לקבל ממנה הדרכה מועילה מאד לגבי ההתנהלות עם הילדה.
אחר כך היא גם שוחחה עם צוות בית הספר כדי להדריך אותם.

TikvaBonneh

New member
אפקטיביות

אני לא יודעת בת כמה הייתה הבת שלך, אם היא הייתה בגיל גן, אז מה שהיה כאן אפקטיבי במיוחד ונתן תוצאות מועילות הוא ההדרכה שאת והצוות קיבלתם.
הדרכה כזו לא חייבת להינתן דווקא ע"י פסיכולוגית.

גלמיש1

New member
היו כל מיני לאורך השנים. בגן היא לא קיבלה שום עזרה

לצערי הרב. היו לה תקופות קשות בגן. גם לשניה שלי. הפסיכולוגית של הגן היתה חסרת תועלת לחלוטין, וגם חסרת נוכחות (הבטיחה שתבוא לתצפית במשך חודשים ולא הגיעה). את הפסיכולוגית המשובחת שלנו מצאנו רק לאחר מכן. והיא הועילה בכל מובן, הן בהדרכה שלנו, הן הדרכה למורים בבי"ס והן ישירות עם הילדה, היא הוציאה ממנה, או אפשרה לה להוציא, תובנות וחוכמה לא ידענו שיש בה. הכל היה במשחק ובהנאה והילדה שיתפה פעולה ברצון.
&nbsp
כמובן ששיתוף פעולה עם המורים/גננות/צוות ביה"ס זה אלמנט חשוב מאד. אבל לפעמים כדי להשיג את זה, ואת ההתיחסות הרצינית, צריך סמכות חיצונית שתסביר ותדריך. נכון שלכאורה זה תפקידן של היועצות, אבל ....יועצות בי"ס הן בד"כ מורות לשעבר ואין להן הכשרה מספיקה ולא הבנה מספיקה. הרבה פעמים הן ממש חסרות תועלת.

2ר2ורה

New member
יכול להיות שאת צודקת

ולי עדיין קשה להאמין בדרך הזו...
ביום שישי הייתי בשיחה עם הגננת ומנהלת החטיבה שם נאמר ע״י הגננת כי למרות הקשיים והתפרצויות הזעם של הילדה בגן ניכר שיפור מתמיד , מה גם שאל לנו להתעלם מהעובדה שזו תחילת שנה- משמע תקופת הסתגלות כלומר ניתן עדיין לעשות לילדה ״ הנחות״ בתיוג מיותר של ילדה עם בעיות! הגענו כרגע לסיכום שננהל שיתוף פעולה וקשר רציף ומתמיד במחברת קשר. שלא נעביר מידע בסגנון דעה או גישה ליד הילדה על מנת שהיא תחשוב שהגישה זהה בבית ובגן ואולי כך תצליח לעמוד בציפיות שנדרשות ממנה. בכל אופן תודה על תגובתך

SMADAR55

New member
מנהלת החט"צ אינה יכולה לכפות טיפול תרופתי או טיפול

פסיכולוגי.
הדבר היחידי שהיא יכולה לעשות הוא להפעיל לחץ על כך . כמו כן, במידה ובעיית האלימות תחריף בצורה ניכרת יתכן שתמליץ על העברת הילדה לכתה מקדמת (כיתה של חינוך מיוחד בבית ספר רגיל).
מה שחשוב הוא להתרכז בילדה. במידה ואכן יש בעיות רגשיות ברור שהיא צריכה סיוע וחשוב לבדוק איך ניתן לעשות זאת. אפשר להתייעץ עם הגן או בשפ"ח או או לבחור באופן פרטי- התייעצות והדרכה עם פסיכולוג, טיפול רגשי כלשהו (באמנות, מוזיקה, רכיבה על סוסים וכדומה).

אולי טיפול תרופתי יעזור ואולי לא. לא מדובר כאן על בעיית קשב וריכוז. בנושא טיפול תרופתי במקרה זה כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר ילדים.

2ר2ורה

New member
תודה על תגובתך

כרגע לאחר פגישה עם המנהלת הגענו להסכמה של ניהול שיתוף פעולה ותקשורת רציפה יום יומית לפחות עד חודש לאחר החגים כדי לבחון מצב בשיגרה ולא בזמן הסתגלות שרוב הסיכויים שכרגע משפיע לרעה

למעלה