אמא, המורה אמרה שצריך לקנות....

*קסנדרה

New member
אמא, המורה אמרה שצריך לקנות....

אני חייבת לציין שזה נכתב לפני.... נו תקראו במאמר ותיווכחו. אבל אקטואלי גם היום, ובכלל לא מצחיק. אמא, המורה אמרה שצריך לקנות… שנת הלימודים תש"ס התחילה בשעה טובה, אנחנו ההורים נכנסנו ל"כוננות ספיגה": אמא, המורה אמרה שצריך לקנות…". הרי כבר קנינו הכל. קלמר עם אחת מדמויות ה"לוני טונס", עטיפות עם דמות התינוק "אווגה צ´אקה", ילקוט "עמיד" בגשם, צבעים בלתי רעילים, מחק ריחני וטעים, תיק לאוכל "סטייל" ארה"ב ועוד כל מיני חידושי אופנה, שבאו לעזרת תעשיית ההון על גב ההורים, שגם כך קורסים תחת כובד ההוצאות ההכרחיות:, אגרת חינוך שתופחת משנה לשנה, תוספת תשלום ל"שירותי בריאות", "שירותי אבטחה", אגרת ספרי לימוד, העשרה, תלבושת אחידה ומי יודע מה עוד מחכה לנו בהמשך? והנה מגיע הילד היקר לנו מכל, תרתי משמע, ואומר: "אבל המורה אמרה". אז מה אם המורה אמרה, ומה איתנו ההורים? אין לנו רשות לומר משהו? יומיים לאחר פתיחת שנת הלימודים מתקיימת אסיפת הורים. קיבלנו את הבמה על מנת לומר את דברינו. אבל כהרף עין אני מבחינה בשכנים ממול ובבת של החברים של ההורים שלי וממש לא נעים להתחיל להתווכח על "כמה שקלים". מה יגידו? שאני "מסכנה" או חלילה "קמצנית". בראש חפוי משהו אני מרימה את היד יחד עם כל ההורים, לאות הסכמה, ובחיוך נבוך אני מהנהנת לאמא היושבת לצדי בבחינת "לא נורא". בתוך תוכי אני רוצה לזעוק "למה?", אבל ממש לא נעים, אח"כ יעליבו את הילד בכיתה. מסתיימת אסיפת ההורים, נבחר וועד הורים, נפלו כמה החלטות ש"יעלו לנו כסף" ואנו הולכים איש איש לדרכו. בפתח הכיתה ניגשת לפתע אמא שהרהיבה עוז ואומרת בקול רם לעבר קבוצת אמהות מתגודדות: "אתן ממש לא בסדר!" כל המבטים המשתאים הופנו לכיוונה. מה לא בסדר? העניין מתחיל להתחוור מיד: "אנחנו שותקים וזה עולה לנו כסף רב, אנחנו לא יכולים להמשיך ולשתוק, חייבים לעשות משהו..", פסקה האם הצעירה נחרצות. ומיד החל בליל מילים לצאת מכל פה ומכל כוון. לכל אחת מאיתנו היה מה לומר והרבה. פתאום אין בושה, או הסתייגות מלהביע את אשר לוחץ על הלב והכיס. מה קרה אם כן? אנחנו ההורים מוכנים להושיט יד לכיס ולהוציא את כספנו ובד בבד לשים את היד השנייה על הפה, ובלבד שנשמור על "נורמות חברתיות" שאינן מובנות לאף אחד, אבל בכל זאת אנחנו כפופים להן. האם לא הגיע הזמן ל"פרוץ" את אותם מחסומים?! הבת של החברים של ההורים שלי נוסעת לחו"ל – פעמיים בשנה, השכנה נוסעת ברכב אמריקאי ושוכרת פיליפינית והן לא התביישו להתווכח על כך ש"אגרת החינוך" מאוד יקרה, בלי שום פרופורציה למה שהילדים מקבלים בתמורה. למה הדברים נאמרים מחוץ לכיתה ולא בנוכחות המורה? האם ה"נורמות החברתיות" הן אלו האשמות העיקריות להתנהגותנו. אתם וודאי מכירים את התופעה – "למה לכולם יש?" ולאחר הקנייה מתבררת האמת: "כולם" אמרו להורים את אותה הסיסמא ואת אותו המשפט, והלחץ החברתי עשה את שלו. המורים הם גם הורים. בואו נעמוד יחד על דעתנו ונכתיב "נורמות חברתיות" חדשות. נכתיב לילדינו מתי וכמה אנו מוכנים לשלם עבור חינוכם. הורים זכרו !!! "כולם", זה רק הבן היחיד שלכם. קסנדרה

אמיר.

New member
המורה לא מרשה לקנות....

מחברות צבעוניות ועטיפות משוגעות... אצלנו ההוראות ברורות: מחברות חומות ועטיפות שקופות. (המורים מחלקים עטיפות ניר לבנות לצביעה אישית על ידי התלמידים). לדעתי - ככה זה צריך להיות כהוראה של משרד החינוך !!! יצירתיות ? בבקשה - כל ילד על מעטפתו. ---------- והוצאות אחרות - אצלנו בישיבות מורים תמיד עלו הנושאים האלו. ´אי אפשר לבקש שוב מההורים כסף´. ´אולי נמצא חסות לחוברת - זה יקר מדי´. וכו´. לדעתי זו שאלה של חינוך של ההורים והמורים.

anat30g

New member
כתוב - אז מה?

על דף רשימת הספרים לשנה הבאה היה כתוב מחברות חומות... מעטפות שקופות...מדבקות פשוטות... בתחלס - פוקימונים, טוויטי, ברבי ושות´ מככבים מכל זויות אפשרית. אגב, אצלינו העטיפות נייר למחברות נגמרות בכיתה ב´ וחבל - זה יופי של רעיון לעטוף איתן מחברות - הדפים שהילדים מקבלים אינם לבנים - אלא בשלל צבעים - ז"א מחברת קריאה צהובה - כי יש דף צהוב שעליו יש את אותיות הא´-ב´ שהילדים צריכים לצבוע... מחברת חשבון - בתכלת - מחברת חגים ורודה... עם ציור של תפוח ושופר לצביעה בבית... חבל שהבן שלי בכיתה ג´ כבר לא מקבל - היום הוא חזר מבית הספר בדרישה לקנות לו גם עטיפות של פוקימון - כי "לכולם" יש. ענת

העייפה

New member
האם זה בושה להודות שאין??

מה לעשות, אנחנו חיים בתקופות קשות ובכל זאת הורים מתביישים להגיד שאין להם, למה? הרי ידוע וברור שלא קוטפים את הכסף מהעצים, יש משפחות שלא עומדות בהוצאות חודשיות נמצאות בגרעון תמידי, אנשים בארץ מפוטרים על ימין ועל שמאל, אבל כשזה מגיע לאסיפת הורים כולם מליונרים? ולשאלת השאלות: איזה מסר אנחנו מעבירים לילדים? שצריך להוציא אוכל מהפה כדי לעמוד בסטנדרטים חיצוניים? שצריך להקריב כדי להיות חלק מה"נורמה"? איפה החינוך לעצמאות ואינידבידואליות? גשי למורה/ועד הורים ותסבירי חד משמעית שלגבי המשפחה שלך, הסכום שנקבע גבוה מדי, אני לא זוכרת איפה זה כתוב אבל אסור להכריח הורה לשלם ועד הורים אם אין ביכולתו, ואם מישהו יעיז להגיד לך "אז הילד שלך לא יקבל..." תזכירי לו שיותר חשוב שלילד יהי סנדוויץ לבית הספר, מיטה לישון בה, מחברות ועפרונות בילקוט מאשר עוד דף צביעה שסופק על ידי בית הספר כדי להעסיק אותו כשהמורה בודקת מבחנים. בתקופה הכלכלית הקשה שאנו חיים בה עלייך להתגאות שאת עושה חשבון לכמה שקלים ולא מתנהגת כאילו "אין מחר". שלך העייפה (מאוד)

anat30g

New member
זה לא בעיה של כסף

ב"ה - זאת לא בעיה של כסף - זאת בעיה ערכית. ומה שהרגיז אותי - זה שאם כתוב משהו ברשימת הספרים - אף אחד לא יעז להביא ספר שאיננו ברשימת הספרים כי הוא יותר פופולרי בהעדפות הקריאה של ילדיהם - אבל בעניין "פעוט" כמו עטיפות ומדבקות - למה לא... פה אפשר להתפרע... אז הורה שהלך לפי הרשימה וקנה מה שכתוב - הילד שלו "חנון" ולא מעודכן פופולרית וזה שלא - אצלו השמחה חוגגת...

ציפי ג

New member
גם אצלנו ההוראה מאוד חד משמעית

וילד שהביא פוקימון למינהם, נלקחה ממנו המחברת, והוא קיבל חומה. אפילו יומנים ,הם יומנים מזמן ביה"ס שלנו, כזה עם שישה ימים, שכל יום מחולק ל123456, ולמטה מקום להערות המורה. בחנות, כשקניתי את המחברות, אמרו שרק בבי"ס של הדתיים הילדים קונים כאלה מחברות. באמת קסנדרה צודקת. אין להורים אלא להלין על עצמם. מי שלא קם ומוחה, עושה עוול לכולם. אני זוכרת שבגן רצו הורים מסוימים לשלוח את הילדים לעשרה חוגי העשרה. אני סירבתי. מספיק אחד. לא צריך גם ליטוף וגם מדעי וגם תאטרון יוצר וכו´. עשו הצבעה, בעקבות דברי, וראו זה פלא, הילדים על דעת הרוב הלכו רק לחוג העשרה אחד.

למעלה