אמא התקשרה אלי ואמרה שהאקסית מתה. מזה אומר ? מלחיץ קצת.

1. גיל - 34
2. מין - זכר
3. מצב משפחתי - רווק בזוגיות חצי שנה
4. מצב תעסוקתי - בעל עסקפרילנסר לצילום
5. מה עבר עליכם בתקופה האחרונה.מחשבות, תהיות, מעשים יוצאי דופן מהימים האחרונים. - מאוד רודף אחרי האושר. לאחרונה התחלתי קצת לשחרר
אני במקום יותר טוב בחיים שלי מאשר שנה שעברה שהייתי עם האקסית.
6. מה יחסכם אל הדמויות אשר הופיעו בחלומכם. - האקסית. נפרדנו לא בטוב היו מלא ריבים במהלך השנים שהיינו ביחד (לפחות 4-5 שנים בקשר היינו)

החלום: הייתי עם בת הזוג שלי הנוכחית במיטה באיזה בית לא מוכר. ואז אמא שלי התקשרה ב-22:00 בלילה ואמרה שהאקסית שלי נפטרה. מהחלום הבנתי שמדובר בהתאבדות
אבל נכנסתי אליה ולאחיות שלה לפייסבוק ולא היה שום זכר למקרה כזה. ובסוף זה לא היה נכון
וחלמתי גם באותו לילה שאני יושב בבית עם משפחה של האקסית ואנחנו מתעלמים כזה אחד מהשני. בסוף היא הייתה בחיים.
מזה אומר ? מלחיץ קצת חח

אלישבע777

Well-known member
הפרוש שלי לחלומך:

החלום מראה על הניתוק הגמור שלך מהאקסית. אתה עם החברה החדשה, במקום טוב בחיים וגם בחלום ( במיטה!) הבית לא מוכר כי זה הבית החדש שלכם, לא זה עם האקסית. הבית עדיין אינו מוכר כי הוא בתהליך בניה, התהוות, הוא חדש עדיין.

עד כאן החלום די בנאלי. מכאן יש התפתחות: אימא התקשרה בעשר בלילה ובישרה לה שהאקסית נפטרה. אתה מבין שזו התאבדות. יש בחלום שלוש נשים, אבל רק אימא עושה משהו. למה אימא ? כי הודעה מאימא היא תמיד נכונה ותמיד חשובה. החלום אומר לך – שנפרדת סופית מהאקסית והיא כבר ממש לא בחייך ולא תחזור לחייך.

למה חשבת בחלום שזו התאבדות? יש כמה אפשרויות שונות לבחירה:

א. היא אשמה במותה, לא אתה ולא הזוגיות שלכם. אתה פטור מרגשי אשמה
ב. היא התאבדה, כי היא אומללה על כך שאתה במקום טוב ולה לא.
ג. החלום מראה שיש לך רגשות אשם בפרידה ביניכם.

המשך החלום - לדעתי הוא חלום חדש בפני עצמו המתקן את בשורת החלום הקודם! בחלק הזה אתה די בקור רוח ( ללא סערת נפש, רק סקרנות) - מחפש מידע על המאורע בפיסבוק ומגלה שזה לא נכון. החלום כאן מנחם אותך... אם קודם חשבת שאתה אשם במותה באיזו שהיא דרך, אז זה לא נכון. היא בכלל לא מתה. זה מראה שההודעה של אימא לא היתה נכונה. והשאלה – למה? איך זה יכול להיות? כאן חסר לי רקע על הקשר ביניכם או גם בינה לבין האקסית שלך. מאחר שאין לי רקע – אתה תוכל לחשוב, למה אימא בישרה לך בשורת שווא? מה אימא מסמלת כאן? אם תגיע למסקנה אשמח אם תשתף אותנו בפורום. אם תרצה להוסיף רקע, אנסה לראות מה אימא מסמלת בעניין.

החלום הנוסף, שבו אתה יושב עם האקסית החיה ונושמת בבית המשפחה שלך, שמן הסתם הוא כן מוכר לך ואתם מתעלמים זה מזה.
החלום מחזק את הרעיון של ניתוק גמור ממנה, בלי רגשות אשם. אתם לא רבים, היא חיה, ואין בעיה בכלל. אתם גמרתם את הקשר עוד לפני הפרידה הסופית. גם בחלק הזה אין רגשות. יש איזו שהיא מציאות שהיא אולי אינה טובה אבל גם אינה רעה!

מה שמעניין שבסוף החלום אתה ספק רציני ספק מתלוצץ: "מלחיץ קצת חחח"

בחלום היית די שווה נפש. רק כשהתעוררת ממנו, החלום נראה מלחיץ ! לחלום על מי שמת כשהוא חי, זה כמעט כמו קללה... יש איזו אמונה סמויה, שאם חולמים על מישהו משהו רע, זה יכול להתגשם. ובכן – הסר ספק מליבך. חלומות אינם מתגשמים כל כך מהר. הם אומרים בשפת סתרים או שפת תמונות, את מה שאנו חושבים. במקרה זה - המוות מסמל ניתוק, אבל לא מוות של ממש, מה גם שהמוות לא התרחש והניתוק כן. בזכות הניתוק ( "המוות" - אתה במקום אחר עכשו, פחות מוכר ( בחלום - זה הבית) ויותר טוב!

אשמח לחוות דעת על החלום. מה מתאים לך ומה לא. אולי יש לך מה להוסיף? אם הפרוש לא התאים, אולי עכשו תוכל לכתוב פרוש אחר מתאים יותר, ואשמח אם תשתף אותנו בפורום.

הפרוש שלי לחלומך:

החלום מראה על הניתוק הגמור שלך מהאקסית. אתה עם החברה החדשה, במקום טוב בחיים וגם בחלום ( במיטה!) הבית לא מוכר כי זה הבית החדש שלכם, לא זה עם האקסית. הבית עדיין אינו מוכר כי הוא בתהליך בניה, התהוות, הוא חדש עדיין.

עד כאן החלום די בנאלי. מכאן יש התפתחות: אימא התקשרה בעשר בלילה ובישרה לה שהאקסית נפטרה. אתה מבין שזו התאבדות. יש בחלום שלוש נשים, אבל רק אימא עושה משהו. למה אימא ? כי הודעה מאימא היא תמיד נכונה ותמיד חשובה. החלום אומר לך – שנפרדת סופית מהאקסית והיא כבר ממש לא בחייך ולא תחזור לחייך.

למה חשבת בחלום שזו התאבדות? יש כמה אפשרויות שונות לבחירה:

א. היא אשמה במותה, לא אתה ולא הזוגיות שלכם. אתה פטור מרגשי אשמה
ב. היא התאבדה, כי היא אומללה על כך שאתה במקום טוב ולה לא.
ג. החלום מראה שיש לך רגשות אשם בפרידה ביניכם.

המשך החלום - לדעתי הוא חלום חדש בפני עצמו המתקן את בשורת החלום הקודם! בחלק הזה אתה די בקור רוח ( ללא סערת נפש, רק סקרנות) - מחפש מידע על המאורע בפיסבוק ומגלה שזה לא נכון. החלום כאן מנחם אותך... אם קודם חשבת שאתה אשם במותה באיזו שהיא דרך, אז זה לא נכון. היא בכלל לא מתה. זה מראה שההודעה של אימא לא היתה נכונה. והשאלה – למה? איך זה יכול להיות? כאן חסר לי רקע על הקשר ביניכם או גם בינה לבין האקסית שלך. מאחר שאין לי רקע – אתה תוכל לחשוב, למה אימא בישרה לך בשורת שווא? מה אימא מסמלת כאן? אם תגיע למסקנה אשמח אם תשתף אותנו בפורום. אם תרצה להוסיף רקע, אנסה לראות מה אימא מסמלת בעניין.

החלום הנוסף, שבו אתה יושב עם האקסית החיה ונושמת בבית המשפחה שלך, שמן הסתם הוא כן מוכר לך ואתם מתעלמים זה מזה.
החלום מחזק את הרעיון של ניתוק גמור ממנה, בלי רגשות אשם. אתם לא רבים, היא חיה, ואין בעיה בכלל. אתם גמרתם את הקשר עוד לפני הפרידה הסופית. גם בחלק הזה אין רגשות. יש איזו שהיא מציאות שהיא אולי אינה טובה אבל גם אינה רעה!

מה שמעניין שבסוף החלום אתה ספק רציני ספק מתלוצץ: "מלחיץ קצת חחח"

בחלום היית די שווה נפש. רק כשהתעוררת ממנו, החלום נראה מלחיץ ! לחלום על מי שמת כשהוא חי, זה כמעט כמו קללה... יש איזו אמונה סמויה, שאם חולמים על מישהו משהו רע, זה יכול להתגשם. ובכן – הסר ספק מליבך. חלומות אינם מתגשמים כל כך מהר. הם אומרים בשפת סתרים או שפת תמונות, את מה שאנו חושבים. במקרה זה - המוות מסמל ניתוק, אבל לא מוות של ממש, מה גם שהמוות לא התרחש והניתוק כן. בזכות הניתוק ( "המוות" - אתה במקום אחר עכשו, פחות מוכר ( בחלום - זה הבית) ויותר טוב!

אשמח לחוות דעת על החלום. מה מתאים לך ומה לא. אולי יש לך מה להוסיף? אם הפרוש לא התאים, אולי עכשו תוכל לכתוב פרוש אחר מתאים יותר, ואשמח אם תשתף אותנו בפורום.
קודם כל המון המון תודה על ההשקעה בתגובה מעריך מאוד!
אני מאוד מתחבר למה שרשמת.
בקשר לסעיפים שרשמת למה חשבתי שזו התאבדות
המצב בחיים האמיתים הוא:
שהיא תמיד מתקרבנת,ומאשימה את כולם ועברה חיים לא קלים ולא תמיד הבנתי אותה. ותמיד היינו רבים והיום שאני מסתכל על זה מהצד אני אומר חבל על הזמן שלי ושלה על כל הריבים והחוסר התאמה או הבנה בין אחד לשני.

הקשר עם אמא שלי הוא טוב. עם האקסית הקשר פחות טוב. סיימנו לא בטוב
התנתקנו ממש אחד מהשני. למרות שהרבה לפני הפרידה הרשמית כבר נפרדנו

יוצא לי לחשוב עליה לאחרונה וגם לחלום עליה. לא כי התגעגעתי אלא כי חושב שכל אחד הביא את ה"שיט" שלו מהחיים שלו ואף פעם לא הייתה הבנה והלכנו בתחושה לא טוב מהקשר
אבל זה כבר עבר. והמשכתי הלאה ובטח שגם היא המשיכה
כמובן שלא נחזור. (למרות שלמדתי בחיים לעולם לא להגיד לעולם : ) )

אלישבע777

Well-known member
תודה, שמחתי לשמוע שהפרוש היה מתאים!

היא מתקרבנת ובגלל זה חלמת על התאבדות. ולכן היא העלתה את עצמה קורבן. מאידך אפילו בחלום – מוות כזה הוא דבר נורא וגם בחלום פועלת "צנזורה" (!) בסוף התגלה לך שזה לא קרה כלל (בחלום). אימא התקשרה כדי להודיע לך הודעה מרגיעה... היא אשמה במצבה והיא גם יצאה מחייה
( בכך גם מחייך) אבל הצנזורה, טיפלה בידיעה הזאת... והתברר שהיא לא נכונה.

למעלה