טוב אני בחיים לא הייתי רוצה את אמא
שלי בלידה.... מהרבה סיבות, גם לא לידת בית חולים. אמא שלי תדאג שאעשה כל מה שהרופאים אומרים לי ותתווכח איתי לטובתם, רק בגלל שהיא בטוחה שהם צודקים ואני טועה. ובלידת בית עוד יותר גרוע. היא תתווכח עם המיילדת ותתן לה הוראות מה לעשות, היא תנסה לשכנע אותי ללא הרף שאני חייבת להתפנות לבית חולים ושכואב לי מדי ורק שם נותנים לי אפידורל ושהיא תשלם על לידת הבית, אם זה מה שמטריד אותי, ושלא אשים לב לכלום רק לכך שאני חייבת ללדת בבטחה, דהיינו בית חולים, וכל זאת מתוך דאגה כנה ואמיתית, אבל בפועל מה שיקרה זה שהיא תלחיץ אותי ותרגיז אותי ובאמת מרוב לחץ יהיו לי יותר כאבים.... אז מי צריך? והקטע הוא שהיא ממש מצפה שאזמין אותה ללידה, לא סיפרתי לה שזו לידת בית בכלל כדי לא להתווכח על כלום. אני פשוט אלד ואתקשר מיד אחר כך לבשר לה. אעדיף שתבוא יום אחר כך כדי שאוכל לנוח ולהרגע, כי גם אחרי הלידה אני אשמע מליון עצות מה לעשות ולא לעשות עם התינוק ("תלכי לישון, אני כבר אתן לו מטרנה לאכול...." ואז חסל סדר הנקה) וכו'. אבל לעומת זאת, חמותי יכולה להיות ממש עזרה משמיים מכל הבחינות. היא תדאג להמון דברים. רק מה... אישית, אני לא רוצה אותה בלידה, כי מערכת היחסים שלי איתה לא כוללת התערטלות מסוג זה, החשפות מסוג זה. ייתכן שכך גם קורה עם אמך, יש מערכות יחסים שפשוט לא מזמינות כאלו ארועים. אבל האמת היא שאת והיא יוצרות את זה ביחד, ואולי זה לא הזמן ליצור כזו מערכת יחסים, אבל למעשה אנחנו יוצרים את מערכות היחסים הללו. למה אני אומרת את זה? כי למשל, אני טיפוס מאוד ביישן, מאוד מאוד. כשהכרתי את בעלי היה לי קשה מאוד להחשף לפניו, מכל הבחינות, גם גופנית וכמובן שגם נפשית. אבל באיזשהו רגע גמלה בי החלטה שאשתף אותו בכל מה שקורה לי מכל הבחינות ולא אתן לביישנות שבי למנוע מעצמי תמיכה ממנו. ומאותו רגע שהחלטתי חיי הפכו ממש מקסימים איתו. הכל אני משתפת איתו ולכן להיות איתו בלידה, או שהוא בא איתי לכל הבדיקות הרפואיות, או שהוא עוזר לי בעיסוי הפירינאום, זה מובן מאליו וגם נצרך מבחינתי. אז אולי לחלק מכן זה ישמע טריוויאלי, שהרי אין סודות מפני הבעלים וזה טבעי שתהיה פתיחות מושלמת, אבל לי דווקא היה קשה בהתחלה ורק החלטה שלי שינתה את כל התמונה. אז זה לא אותו דבר אמא ובעל או חמות ובעל, אבל בכל זאת זה עניין של החלטה וכמובן, תלוי גם איך האמא או החמות מגיבים לפתיחות מסוג כזה. כעקרון, אני לא מעוניינת לפתח עם אימי או עם חמותי פתיחות שתביא אותן להיות שותפות ללידות שלי למשל. סליחה על האורך, נסחפתי קצת....