אמא חונקת....

ליקליק16

New member
אמא חונקת....

יש לי בעיה קטנה.... בעצם גדולה... יש לי אמא מעצבנת... שמנסה לעטוף אותי בצמר גפן... אני מרגישה יותר בוגרת מגילי... וגם האנשים שסובבים אותי טוענים ככה... ביום חמישי הקודם יצאתי למסיבה מחוץ לעיר (בלי רשות) כי הייתי חייבת להתפרק קצת... ואין כמו מוזיקה וריקודים כדי להקל קצת על הלב. אמא שלי התעצבנה על זה שהלכתי... ובגלל שכל האנשים במסיבה היו מבוגרים ממני... מה לעשות המסיבה הזו היתה מסיבת דפש מוד... הקהל של הלהקה הזו זה קהל יותר מבוגר ממני.... זה לא שהלכתי לבד ואח"כ עליתי עם בחור שאני לא מכירה לאוטו... חס וחלילה... קבעתי עם מישהי (נקבה...) בת 25 והייתי איתה כל הערב.... ואח"כ היא הסיעה אותי הביתה... זאת אומרת ששמרתי על עצמי מאוד! אני לא אוהבת שמתערבים לי בחיים.... לא אוהבת שמגוננים עליי.... אם ישנה טעות שאני צריכה לעשות וללמוד ממנה... אני רוצה לעשות אותה ולהחכים. אמא שלי הבהירה לי לפני המסיבה שהיא לא סומכת עליי.... אפילו שהצעתי לה אני אביא לה את מספר הטלפון של הבחורה שאני הולכת איתה... אמרתי לה בדיוק היכן המסיבה... היא יודעת שאני לא שואלת... אלא שאני עושה מה שאני מרגיה לנכון. אני יודעת לשמור על עצמי.... אני ממש לא נאיבית... ואני לא צריכה שומרים מה לעשות? כל המשפחה עשתה נגדי יד.... אמא שלי נתקה לי את הפלפון.... את האינטרנט היא חסמה... אבל גיליתי את הסיסמה החדשה.... מה אתם מייעצים לי לעשות...? ממש רע לי בבית...

אמא חונקת/אמא צודקת? אמא שלך דואגת

לך ונראה לי שיש לה סיבה לדאגה... את רוצה שהיא תסמוך עלייך ותתן לך חופש פעולה ושתאמין לך אבל את האמון הזה את צריכה להרוויח. את צריכה להוכיח לה שאת אכן אחראית, לא נאיבית ויודעת לשמור על עצמך. ללכת למסיבה ללא רשות, מסיבה של אנשים מבוגרים שאינה מיועדת לבני גילך,זה ליפול לידיים של אמא. יש לה עוד הוכחה שהיא צודקת ואת אינך אחראית. אמא תמיד תדאג לך, זהו חלק מהתפקיד הבלתי רשמי של הורים... אבל את יכולה לתת לאמא את הביטחון שאכן את אחראית . לתת לה סיבות אמתיות להאמין לך. אם חשוב לך ללכת לארוע מסויים אז תפגישי אותה עם הבחור או הבחורה איתם את יוצאת, תספרי איפה הארוע, איך את נוסעת ואיך ומתי את חוזרת, תתני כמה שיותר פרטים. דווקא לאמר הכל ולא בעצבים שאמא צריכה לחלוב ממך שניה לפני שאת מסתלקת את האינפורמציה הזאת. תכיני אותה מראש ותבקשי את רשותה. אם היא אינה מסכימה, אז אל תלכי. אולי כמה פעמים קצת "תסבלי" אבל תראי לה שאת ממושמעת וגם תאמרי לה לפעמים: "אמא, צדקת!" זאת באמת היתה מסיבה שלא מתאימה לבנות הגיל שלי..." את מבינה את העניין? אמא שלך היא אמא רגילה לגמרי שאוהבת ודואגת לך. תתני לה אפשרות לראות שיש לה באמת בת גדולה ובוגרת שאפשר לסמוך עליה.

gdnv

New member
תגובתי אליך חגית

בוקר טוב לך 10.08.06 נראה לי שאנחנו באותו ראש , ממש חייכתי לעצמי כעת כאשר קראתי את תגובתך, חבל על הזמן הנוער של היום, אבל אין מה לעשות צריך לעזור להם כמה שאפשר, וזה על ידי מתן עיצות. אז שיהיה לך יום נעים ובלי הפגזות מצידו של החזבאלון, ולהתראות על גבי האתר, gdnv

gdnv

New member
נסיון לעזור לך ליקליק

בוקר טוב לך חמודה, ראשית לא ציינת את גילך, אבל באשר לזה שיש לך אמא חונקת , הרי זה אך ורק לטובתך,כמובן לא לחנוק אבל להסביר וכן לעטוף, הרי את ביתה היחידה או לא היחידה אבל את ביתה והיא רוצה את טובתך בסופו של דבר. תנסי להסביר לה שכל בנות גילך יוצאות בערבים,תנסי לשתף אותה למשל איזה מין סוג של ריקודים אלה שאת הולכת אליהם , ושתווך הגילאים שם הוא יותר מבוגר, וכי את לא מוצאת את עצמך בגילאים שלך, ,וזאת לא בגלל שלמסור דין וחשבון כמו שתחשבי שאני מציעה, אלא שאימך תראה גם כוונה מצידך , ואז לא תצטרכי ללכת לרקוד בסתר, אלא תוכלי לקבל את רשותה ואפילו את ברכתה לכל מה שתעשי בעתיד,תנסי להשקיע יותר תשומת לב באמא שלך, אולי בעזרה בבית, אולי סתם בשאלה אימא איך את היום, ולנסות להגיע אליה מהמקום שלך, האם אני יכולה לעזור במשהו, להציע עזרה, וכוונות טובות, ואז אני מבטיחה לך שהתגובה לא תאחר לבוא ווהיא גם תשתנה נכון שזה לא מהיום למחר, זה לוקח זמן ואולי גם הרבה זמן, אבל אם את לא תנסי מצידך, אז זה לעולם לא יגיע והתסכולים שלך ישארו לנצח, גם כאשר תהיי בוגרת יותר עם ילדים ומשפחה, האמיני לי זה מנסיון אישי קרוב ביותר.בואי תנסי לחשוב שאולי היא גם כן צריכה תשומת לב, וזה כן אכן ממך, האם את חושבת שהורים בגלל שהם מבוגרים, הם לא זקוקים לתשומת לב מילדיהם? האמיני לי שכן וכן וכן. תנסי לחשוב על מה שהצעתי לך, וחזרי אלי אם תגובה ממך, מעניין אותי לדעת מה דעתך על תשובתי אלייך. יש לך את שמי על גבי האתר, ואני לרשותך, מתי שתרצי, תרגישי טוב וקדימה להתעודד תראי מה קורה אצלינו כאן בצפון?

למעלה