שרי, אני לא רופאה וגם לא דיאטנית
ואפילו לא פסיכולוגית!
אבל יש כמה דברים שאני יודעת מהניסיון לגבי טבעת ורפלוקס ודלקת ריאות כתוצאה מרפלוקס שלא מטופל הרבה מאוד זמן.
ואני אומרת אותם שוב ושוב וללא לאות לכל מי שרק מוכן לשמוע, ובכלל לספור אותי:
א. רפלוקס צריך לעצור מיד כשהוא מתרחש. לא עפ"י עצותיו של ד"ר אבינוח, אלא עפ"י העצות שלי שלא לוקחות סיכון ומבררות בדיוק מה צורת ורמת הרפלוקס, ואם הוא לא נפתר תוך יממה אחת ע"י התנהגות נכונה (כרית גבוהה, לא לאכול שעה-שעתיים לפני השינה, לדאוג לשתות היטב חצי שעה אחרי גמר הארוחה האחרונה ולא לשתות שוב לפני השינה) - מיד הולכים ופותחים את הטבעת ב-1/2CC ולא פחות, ומחכים לפחות חודש ימים, שבו אפילו יום אחד לא חזר הרפלוקס (אם לפעמים הוא חוזר, יש לפתוח את הטבעת בעוד 1/4, הכל לפי חומרת הבעיה, שאני יכולה לעזור לברר אותה לאחר שאני שומעת את הפרטים מסביב). וגם אחרי שברור שהמצב התרפא לחלוטין, לא חוזרים לסגירה הקודמת, ומתייעצים (איתי, לא עם הד"ר!!!) אם בכלל כדאי לסגור באופן חלקי. כי אם סוגרים בחזרה, מניסיוני הרב הסתבר שתוך זמן קצר התופעה חוזרת על עצמה...
ב. אין מצב שרפלוקס מבריא מעצמו, אם ברור שהוא לא נגרם אך ורק כתוצאה מהתנהגות לא נכונה של אכילה סמוך לשינה (שזה אומר שלא מופיע שום רפלוקס ביום שיש הפרש של שעה בין האכילה האחרונה לבין השינה, כאשר האכילה האחרונה נשטפה בשתיה חצי שעה לאחר סיומה, ולא הכילה מאכלים כבדים במיוחד כגון טשולנט ישן במיוחד בכמויות אדירות).
ולכן מניסיוני הרב גיליתי באופן שיטתי מלא, שאם מעדיפים להאמין שזה יעבור, לתלות את זה בהתנהגות גם כאשר זה ממשיך למרות התנהגות מונעת, ו/או להיוועץ בד"ר אבינוח או בד"ר אן לגבי פיתרון הבעיה (שמשום מה הם לא מצליחים להבין בפשטות איך לפתור אותה) - הרפלוקס לא עובר אלא מחמיר ומחמיר ומחמיר ומחמיר בהדרגה.
בהתחלה זה רפלוקס ולהתעורר באמצע הלילה לעיתים קרובות. בהמשך זה שיעולים כבדים וקשיי נשימה בלילה. בהמשך זה תלוי - או שהבן אדם מתחיל להקיא דם שחור (גם ביום, כי נהיו לו פצעים בוושט ובקיבה), או שהוא חוטף דלקת ריאות נוראה שמאוד מאוד קשה להיפטר ממנה (כי הקיא חודר לאט אבל בטוח לריאות ומתיישב שם). כן, שמעתי על כמה וכמה אנשים כאלו, שתיארו לי גם את הדלקת ריאות שלהם, והיה לי עצוב מאוד לשמוע את התיאור. (ובהמשך, למי שזה עדיין לא הספיק לו, אני מאמינה שהוא פשוט מגיע לעולם העליון בצורה זו או אחרת. אבל משם אין לי דיווחים).
ג. מניסיוני הרב, להוציא את הנוזל ולהחזיר זה רעיון לא טוב לא רק בהקשר של רפלוקס אלא בכלל. לא כדאי לנקוט את הפרוצדורה הזו ביד קלה כפיתרון לכל מיני בעיות, אלא רק כשאין שום ברירה וחייבים לשלול התנקבות הטבעת. מניסיוני גיליתי שיש רופאים שמשתמשים בדרך הזו ללא צורך, והתוצאה היא שהטבעת מאבדת את האיזון שלה והיציבות שלה ומתחילה להשתגע. חבל על הסיכון שלוקחים סתם.
ד. לדעתי אין טעם לשמוע את חוות דעתו של ד"ר אבינוח, כי אין לו פיתרון לבעיה הזו.
לדעתי הגיע מזמן הזמן שתשמעו את חוות דעתי בנושא, ותרוצו לד"ר אבינוח כדי לפתוח את הטבעת ב-1CC לפחות - ולא לשאול אותו מה לעשות, אלא להודיע לו: באתי כדי לפתוח 1CC ואני לא מתכוונת לנהל על כך דיון (כי ככל שהמצב מחמיר, צריך לפתוח יותר כדי לאפשר החלמה).
לדעתי כדאי לפני כן להתקשר אלי טלפונית, כדי לספר לי את כל הפרטים מסביב שקשורים (אני מכוונת עם שאלות מסוימות שאני שואלת כדי להבין את הרקע למצב), ואני אייעץ גם מה לעשות בהמשך - מניסיוני הרב מאוד, שעזר לכמה וכמה אנשים בבעיה מסוג זה, כי כדי שהבעיה תיפתר ולא תחזור שוב ושוב ושוב ושוב, יש להגיע לריפוי מלא, ולמנוע מכאן והלאה את חזרת הבעיה ע"י התנהגות נכונה מקיפה (לא רק טיפול מקומי בצורת השינה והאכילה לפני השינה...).
ה. לדעתי כדאי להבין שאת הבעיה הזו יש למנוע מראש, עוד לפני שמגיע רפלוקס, כלומר לדעת לזהות דלקת בוושט לפני שהיא מתפתחת לרפלוקס, בשלבים שהיא רק קצת היצרות ביכולת האכילה, או שהיא רק קצת כאבים מקדימים לאחר בליעה. כי בשלב זה, לא צריך לפתוח את הטבעת ב-1/2, אלא נוקטים צעדים הרבה פחות דרסטיים.
וגם את השלב המקדים הזה יש למנוע מראש ע"י התנהגות נכונה ומונעת, כי אי אפשר לשחק עם בריאות הוושט כל החיים, אלא רק בשנה - 3 שנים ראשונות, שהוושט עדיין חזק ולא הותש ע"י ההתמודדות עם הטבעת. ברגע שהוא כבר מגיע לעייפות, צריך להקל עליו ולשמור על המשקל בצורה נורמלית כל החיים.
ו. לדעתי כדאי להבין ששרוול זה פיתרון עצוב ולא יעיל, כי אחרי שנה-שנתיים בלאו הכי צריך לשמור באמצעות אורח חיים מוקפד ביותר, אחרת משמינים, והרי את זה אפשר לעשות גם אם פותחים קצת את הטבעת...
וגם כי שרוול אחרי טבעת זה ניתוח יותר מסוכן ומורכב משרוול לפני טבעת, וגם שרוול לפני טבעת זה ניתוח יותר מסוכן בהרבה מטבעת, ויש הלוויות אחרי ניתוח שרוול. ורוב ההלוויות בבריאטריה התרחשו אחרי ניתוח חוזר (שרוול אחרי טבעת, מעקף קיבה אחרי טבעת, מעקף תריסריון אחרי ניתוח קודם), וחבל מאוד לקחת את הסיכון הזה. ובטח שלא כדאי לרוץ אליו בשלב כל כך מוקדם, לפני שלומדים את מה שיודעים האנשים שמסתדרים עם הטבעת בלי להסתבך.
ז. לדעתי כדאי מאוד לשמוע מה יש לי לומר על אורח חיים בריא ומותאם לאדם המסוים שמונע את כל הסיבוכים בטבעת, כי יש לי הרבה רעיונות טובים, ולשמוע לא מחייב אותך גם לעשות. ומניסיוני הרב, אנשים שהתעקשו להתנהג באופן מסוכן עם הטבעת, הסתבכו קשות באחוזים הגבוהים המתוארים בסטטיסטיקה, ונאלצו אח"כ לעבור ניתוח חוזר, רק כדי לגלות (מי שנשאר בחיים, כמובן) שזה לא פיתרון קסם, ושהם צריכים לחיות אורח חיים בריא ומותאם כדי לא להשמין, דבר שיכלו לעשות גם קודם לכן...
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי אם אין מענה.
הייעוץ הטלפוני הוא ללא תשלום, ובכלל אין לי שירות בתשלום. יש לי אינטרס למנוע עד כמה שאפשר מאנשים את כל הצרות שהם מסוגלים לסדר לעצמם עם הטבעת, רק בגלל שהם לא יודעים את כל המידע שצברתי במשך השנים. ויש לי אינטרס גבוה לעזור לאנשים להבין שבעיית השמנת היתר אין לה פתרונות קלים ומהירים, אבל יש לה פתרונות מקיפים וכוללים ברמות והיקפים שונים, המותאמות לכל אחד ואחד באופן אישי, כך שכל אחד יכול להתמודד עם בעייתו ולשפר את מצבו בעזרת סל כלים שהוא מסוגל להשתמש בו בהצלחה.