אמא טריה עם שאלות רבות

mora202

New member
אמא טריה עם שאלות רבות


היי לכולן,

ביום שלישי האחרון ילדתי שתי בנות מתוקות במשקלים מהממים (כ- 2.700 כל אחת. שבוע 38+1) והצטרפתי רשמית למועדון התאומים
נכון להיום אני משלבת בין הנקה, שאיבה ותמ"ל. הבעיה היא שהבנות לא כל כך מצליחות לינוק (יש חשש ללשון קשורה, יש לנו היום תור לרופא מומחה) אז כרגע אני מתמקדת בעיקר בחלב השאוב ובתמ"ל.

בכל אופן, יש לי כמה שאלות טכניות ואשמח לשמוע את דעתכן ...
1. כמה זמן ניתן להשאיר חלב אם בחוץ (חדר מחומם)? כי אני כל פעם שואבת ונותנת לאחת הבנות זמן קצר יחסית לאחר מכן, אבל לעיתים זה לוקח איזה שעתיים-שלוש.
2. אם אני מכניסה את החלב למקרר, איך מחממים אותו לאחר מכן?
3. האם אני יכולה להוסיף חלב שאוב טרי לחלב שהיה בקירור במקרר?
4. אם אני מוציאה חלב מקירור ומוסיפה לו חלב שאוב טרי - לעשות את זה אחרי החימום של החלב המקורר?
5. הקפאת חלב - רק במקרים של עודף חלב?

בנוסף - האם אתן מקפידות על הפרדה מוחלטת של בקבוקים בין הילדים? אם נשאר קצת חלב אם בבקבוק, ניתן להעביר אותו לבקבוק אחר ולתת לילד השני?


נראה לי שזהו

מצטערת על ההפגזה והמון המון תודה על העזרה...
 

kokla2

New member
מזל טוב וברוכה הבאה


קודם כל המון מזל טוב! וכל הכבוד על השבוע הנפלא, המשקלים הנהדרים והרצון להניק :)

אני מתנצלת אך לא אוכל לענות לך כרגע על השאלות בפרוטרוט ובטח עוד מעט יגיעו יותר מומחיות ממני
אך הנה קישור לקצת מידע על איחסון, חימום והפשרה של חלב אם -
http://www.mamy.co.il/article.aspx?IDP=2925

אני מעולם לא שמרתי על הפרדה בין בקבוקים של הילדים וכו'..
אולי בעצם בהתחלה טיפל'ה כן.. לא זוכרת ממש..

המון בהצלחה והרבה נחת
תמשיכי לעדכן ולספר איך הולך
 

shigatox

New member
מלא שאלות...

קודם כל מזל טוב וכל הכבוד על המשקלים נשמע מעולה
כמה תשובות
1. בפגיה אמרו שניתן להשאיר חלב אם בחוץ בערך שלוש שעות, כלומר אם שאבתי מיד אחרי ההאכלה אז כבר שמרו בחוץ להאכלה הבאה
2. מחממים לא במקור חום ישיר כלומר לא במיקרו אני שמתי מכשיר אידוי בקערה של מים ואז הייתי מחממת את המים, הבקבוק היה מתחמם המאדים. אולי יש פטנטים יותר מוצלחים.. חשוב לבדוק שזה לא חם מדי לפני שנותנים לתינוק כמובן.
3. לפנ שמאחדים חלב משאיבות שונות צריך להביא אותם לאותה טמפרטורה כדי שלא יתקלקל. זה נכון בעיקר לאם את רוצה להמשיך לשמור את זה בקירור, נראה לי שאם את רוצה להשתמש בחלב אז שר להוסיף חלב מהמקרר לחלב שאוב טרי או מחומם
4.בגיל הזה הקפדתי על הפרדת בקבוקים אבל זה כי לא היה לי מחסור של חלב.
5. בגדול נראה לי שעדיף להשתמש בכל מה שאת שואבת כדי להאכיל את התינוקות עכשיו ורק אם נשאר עודפים להקפיא, במקום נגיד לתת בקבוק או שנים ביום כדי שתוכלי להקפיא. אולי עוד כמה שבועות תצליחי להניק ולא תצטרכי בכלל את הסטוקים השאובים? ובכלל ממליצה מאוד להתעקש על הנקה, לטפל בלשון הקשורה ולהתייעץ עם יועצת הנקה זה כל כך אבל כל כך הרבה יותר נוח משאיבות
 

mora202

New member
תודה רבה על התגובות

לאט לאט אנחנו נכנסים לשגרה של שימוש רק בחלב אם - בין אם באמצעות הנקה ובין אם באמצעות חלב שאוב - וממש כיף לוותר על התמ"ל...


רק כדי לוודא - יש בעייתיות עם שמירה מיכל של חלב אם במקרר והוספה של חלב טרי למיכל בכל פעם? (בהנחה שתאריך התפוגה לא עובר כמובן כי בינתיים אני משתמשת בחלב די מהר). פשוט לא הבנתי את ההערה לגבי הבדלי טמפרטורות...

בנוסף - אם יש למישהי המלצה על יועצת הנקה באזור ת"א אני ממש אשמח. אבל חשוב לי שלא תהיה מישהי "מורעלת" על הנקה, אלא מישהי שתבין את המגבלות והויתורים הכרוכים בהנקת תאומים ותגיע במטרה לסייע ולהקל. אני גם ככה הורמונלית ורגישה, ולחץ בהקשר הזה כפי שחוויתי מיועצות ההנקה בביה"ח לא כל כך תרם... לשון המעטה.
 

shigatox

New member
כן יש עם זה בעיתיות

החלב מהמקרר קר והחלב הטרי חם וכשהם יבואו במגע החלב הקר יתקלקל ולכן את צריכה את הטרי לשים במיכל ביניים ורק כשהוא יתקרר להעביר למיכל המרכזי. את יכולה לאסוף שאיבות במשך 24 שעות אבל תאספי באותו מיכל חלב מימים שונים כי התאריך תפוגה שלהם שונה
 
למעלה