אמא טרייה, לסבית ולא בזוגיות...יש פה עוד

suninon

New member
אמא טרייה, לסבית ולא בזוגיות...יש פה עוד

שכמותי? נראה שכולם פה זוגות זוגות... :)

ברוכות הבאות :)

אני לא יודעת מי מהכותבות כאן הורה יחידנית, אבל בטח יש מבין הקוראות עוד הרבה. נשמח אם תספרי קצת עליך, על האמהות הטרייה (כמה טרייה?) ובכלל. אני סיוון, בזוגיות ועוד לא אמא - אבל מקווה שמאוד בקרוב אתקרב לשם. נעים מאוד :).

suninon

New member
אז שוב שלום...

קצת יותר פרטים על עצמי: בת 39, מאזור השרון. אמא טרייה לילדה בת חודשיים וחצי. בחרתי לעשות לבד אחרי התלבטות רבה שבסופה לא ראיתי את עצמי "מתחלקת" בילדה עם מישהו שאני לא אוהבת רומנטית. החלטתי ללכת על זה לבד בתקווה ואמונה שמתישהו תיכנס שוב מישהי מיוחדת לחיי. ההחלטה הייתה לא פשוטה ואם לומר את האמת אם הייתי ממש חושבת על זה לעומק בקטע של איך אסתדר כלכלית ובלי עזרה לא בטוחה שהייתי הולכת על זה. אבל אמרתי לעצמי שאני מאוד רוצה ילדים ואם לא עכשיו זה כבר יכול להיות מאוחר מידי ולכן קפצתי למים. אין ספק שזה קשה.עכשיו אני יודעת עד כמה זה קשה. החודש וחצי הראשונים היו בכלל מאוד מאוד קשים. ההורים שלי גם לא גרים לידי ולכן אי אפשר פשוט לבקש מאמא שתקפוץ לעזור.בנוסף גם יש כלב (אח בכור) שגם בו צריך להמשיך לטפל ולרדת 3 פעמים ביום. בקיצור...לא פשוט. אבל אפשרי ושווה את זה. וככל שהיא מקבלת "צורה של בנאדם" :) זה נהיה מדהים יותר! אז נכנסתי לכאן...קיוויתי להכיר עוד בנות כמוני לתמיכה וכיף. זה אפשרי פה? (אני שומעת קולות של מתעוררת משינה אז הולכת אליה ואכנס אחכ לראות תגובות.... ביייי)

אבא גאה

New member
באיזו דרך להורות בחרת?

החלטת ללכת על תרומת זרע לבד? זה באמת לא שמעתי על הרבה נשים לסביות שעשו (אם כי זו נראית לי האפשרות המועדפת....)

כאן הם

New member
למה?

אני מאוד סקרן, ולמעשה די נדהם לשמוע ממך שאישה לסבית שעושה ילד לבד מתרומת זרע זה "האפשרות המועדפת". למה אתה חושב כך? אישית, אני יודע שיש אמהות יחידניות מבחירה, וזכותם גם להיות לסביות. סטיסטית, חלקם צריכות להיות לסביות. רענן

כאן הם

New member
תגיד לי, אתה בסדר?

איך אתה מעיז לקבוע ללסביות מה עדיף להם? למעשה, אתה מעיז לקבוע לנשים בכלל... כי די ברור שאתה נגד אמהות יחידניות מבחירה. אופציות עדיפות? יש גם את האופציה להשאר בארון, האופציה להיות בארון ולהתחתן עם גבר... האופציה לאסור הזרעה לנשים לא בזוגיות וכולי וכולי. אשמח אם תוכל עבורנו למיין ולדרג את כל האופציות מהכי עדיף להכי פחות עדיף או פסול? אני חושב שהניסוח שלך לא היה טוב. אולי תנסח את זה אחרת? למשל אני: לי יש דעות נגד תורם זרע (או ביצית) לא ידועים ומבחינתי, אני מעדיף שהתורם ידוע (בתנאים מסויימים). זה האישיות שלי. אבל אני לא אגיד משהו כמו "הכי עדיף זה תורם ידוע". אני תומך בכל דרך שמישהי או מישהו בוחר. ברור לי שכל אחד בוחר בדרך שעדיפה לו.... כמוני. רענן

איך זה קשור למה שהוא כתב?

הוא בסך הכל כתב שמאוסף המכרות שלו, הוא לא מכיר נשים לסביות יחידניות שנעזרו בתרומת זרע. הוא לא אמר שום דבר על מה יותר טוב ומה פחות טוב להן, אלא אמר שלדעתו זו האופציה המועדפת. הוא בשום צורה לא אמר שאם הוא חושב ככה זה אומר שנשים לסביות יחידניות חייבות לעשות את זה.

כאן הם

New member
תקראי שוב את מה שהוא אמר, ומה שהוא חזר ואמר

הוא כתב קודם: "לא שמעתי על הרבה נשים לסביות שעשו [תרומת זרע לילד לבד, בלי בת זוג] (אם כי זו נראית לי האפשרות המועדפת....)" אני שאלתי: "למה אתה חושב כך?" והוא ענה: "בגלל האופציות האחרות" סטטיסטית ואני בטוח שגם מאוסף המכרות שלו, זה נדיר שלסבית תעשה את זה לבד. זה נכון, כמו שאת גם יודעת. אבל הוא אומר ההפך(!): שעדיף לעשות ילד לבד. תקראי שוב. אני לא יודע למה הוא חושב שזה עדיף "בגלל האופציות האחרות". בכל מיקרה, גם לי יש העדפות ואני רק חושב שזה ניסוח אומלל להגיד "עדיף הדרך הזו ולא הדרך ההיא". ניסוח יותר טוב זה "אני אישית מעדיף". רענן

אני הבנתי אחרת

הוא אומר שאם כבר את לבד עדיף להשתמש בתרומת זרע ולא בשותף להורות. במקרה הזה אני מאוד מסכימה איתו. אני מניחה שיש זוגות ויחידות שזה מתאים להן, אבל אני חושבת שלו הייתי חיה שלא בזוגיות לא הייתי רוצה לכרוך את חיי לנצח על ידי הבאת ילד משותף עם מישהו זר. אולי אם מדובר בחבר טוב לאורך הרבה שנים הייתי חושבת יותר בכיוון, בהחלט יש לזה גם יתרונות, אבל עדיין נראה לי שלי זה לא היה מתאים.

כאן הם

New member
אם לזה הוא התכוון, אז בסדר

אני שאלתי אותו "למה אתה מתכוון" והוא לא ענה ברור. אני אגב מאוד מסכים איתך, אבל, לגדל ילד לבד זה מאוד מאוד קשה ומעמסה גדולה. אם יש תמיכה ויכולת כולל יכולת כלכלית, אז בבקשה. רענן

אבא גאה

New member

למעלה