אמא יקרה

yaron855

New member
אמא יקרה

היי ,איך איך לעזאזל מתמודדים עם המחלה האיומה !
אימי היקרה בת 50 חולה במחלה הארורה , סרטן המעי הגס גרורתי ,
בכל פעם שהיה נראה שהינה אנחנו אחרי ..כמה חודשים של שקט ושוב חזרה למוקד אחר ,
אם הבית ,עמוד התווך שלנו הפכה לשבר כלי ,טיפולים מתישים ,הקרנות , 4 ניתוחים , מנסים להילחם במחלה
הארורה אך זאת כנראה מנצחת ,
לאחרונה הודיע הרופאים שאין יותר מה לעשות ,ואימי מוגדרת כחולה סופנית, אימי היקרה
אותה אם לתפארת שעמלה וגידלה אותנו ולא החסירה כלום גם כשלא היה ,
והינה הגיע השעה , השעה שקיבלת נכדים , השעה שצריך קצת לנוח בחיים וסתם להנות,ואז היא מופיעה המחלה הארורה
ולא מרפא ,
כל כך קשה אמא לראות אותך במצבך ולהיות בחוסר אונים ,
הסרטן תקף אותך פיזית , נפשית כולנו הותקפנו ,הבית הפך לבית דומם,בית לא שמח ,בית עצוב ,
גם כשמנסים ,גם כשצוחקים , הכל מזוייף וחולף מהר ,
אבא לא משלים עם מצבך וחושב שיהיה "נס" ,אולי זה מתוך הדחקה ,קשה לו להתמודד ..הוא כל כך אוהב אותך ,ובוכה הרבה בסתר .
אך אנחנו בפנים יודעים את האמת , את המצב הבלתי הפיך ,גופך המותש כבר לא מגיב לטיפולים ,
ולנו רק נשאר לחכות , לחכות ,ולחכות , ולראות אותך נעלמת ודועכת לנו אט אט , כל כך פחדתי מהרגע הזה שנפסיד אותך .
שהבית יהיה ללא אימא ? איך אפשר ?שום דבר כבר לא יהיה אותו הדבר .
תמיד אני נזכר איך קפצת עלי שהודעתי לך שאני מתחתן , ואיך קרנת מאושר שנולד לי הילד הראשון
היה לי העונג להפוך אותך לסבתא , סבתה צעירה וכל כך טובה ואהובה.
אני משחק אותה חזק, בשביל אבא , בשביל שאר האחים, אבל עמוק בפנים אני שבור , אני בוכה כמו ילד כשאני לבד
כל כך קיוותי שננצח , שתגידי " גם אני ניצחתי" ,
כל שנשאר לנו זה זמן קצוב , איך אפשר להיפרד?איך אפשר לשבת איתך על כוס קפה ולדעת שזה בקרוב לא יהיה ?
אמא בכל גיל , תמיד אני יהיה הבן הקטן שלך
אוהבים אותך עד קצה העולם !

לחיות כל יום

כל עוד היא איתך תחיה ותהנה מכל יום שאתה אוחז בידה ואומר לה אמא אני אוהב אותך
הפרידה תבוא מתי שתבוא לא ניתן למנוח אותה , אבל אל תוותר לחייך ולדבר עם אמא כל עוד היא איתך
וככה כל המשפחה תהיו איתה שהיחא אתכם , אם יש לה כח לשבת אתכם תהנו איתה
ואותה אחת היא חיה עדיין איתכם , למה להתאבל כבר עכשיו , חשוב לדבר איתה להגיד מה שאתם רוצים
והעיקר להגיד לה כמה היא היתה נפלאה בחיים שלכם זה יתן לה סיבה לחייך וכח לשרוד
ומי יודע אולי זה יצור את הנס והמחלה תברח , כיח אמא שמחה להיות אתכם , אין לי ספק שאמא אוהבת אתכם

הזמן המתאים

אמא שלך עדין כאן. ואם אתה יודע שהזמן קצוב, אתה יודע שהוא עוד לא ניגמר. נצל אותו!!! הענק לך וגם לה רגעים קסומים של אהבה וזיכרונות טובים. אף אחד לא יודע מהו הזמן הקצוב לו... כל שנותר לנו הוא לנצל את הזמן לקבל אהבה ולתת עוד הרבה יותר אהבה.

והידיעה, מאפשרת לכם להיות מודעים. ולבחור כמה להשקיע בקשר הזה עכשיו. מה לשים בשעות שיש לכם ביחד? אני בטוחה שלא תבחר לשים בהן רק עצב. אפשר ורצוי לדבר, לשתות קפה, לחבק, לצחוק, אולי אפילו לרקוד. להעניק משמעות לזמן שישנו. וגם להפרד כשיגיע הרגע המתאים.

למעלה