אמא יש רק אחת?

אמא יש רק אחת?

היי הקדמה קטנה למרות שנראה שאני קצת עוברת את הגדר לצד השני (אני גרושה אם לילד בן שלוש), נראה לי שלכם יש את הנסיון ונקודת המבט של הצד השני, לכן דעתכם חשובה. אפרופו יום המשפחה, אני צריכה את עצתכם בבעיה שמאוד מטרידה אותי בימים האחרונים. הגרוש שלי התחתן בשנית (ממזמן), ובימים האחרונים הבן שלי כול הזמן שואל "אמא נכון ש...(שמה של אישתו) היא כמו אמא שלי"? השאלה הזו חוזרת בכמה צורות, והוא די לחוץ כשהוא שואל את זה. כשדיברתי עם הגרוש על זה, הוא אמר שהם באמת אומרים לו שהיא כמו אמא, בגלל שהוא מקנא. לי באופן אישי מאוד צרם לשמוע את האפרוח שלי אומר את המשפט "היא כמו אמא שלי" ונראה לי שאותו זה מבלבל. מה נכון?

adam65

New member
למי זה מפריע יותר?

אני חושב שהדבר מפריע לך הרבה יותר ממה שזה מפריע לו... ההורים שלי נשואים בשנית (שניהם) היחסים עם ההורים ה"תותבים" הם טובים, אבל הם לעולם לא יכולים ולא יהיו תחליף להורים שלי (וכך גם אצל הבן שלך). אם יש מבוכה אצל בנך זה בגלל בילבול של מושגים, ופה כדאי לעזור לו ולעשות קצת סדר. כדאי להסביר לו את ההבדל שבין אמא ביולוגית לאמא חורגת, זה יעשה לו קצת סדר ויפיג את המבוכה. בעקרון הגישה של האקס שלך נכונה, אשתו צריכה לתפקד כ"אם הבית" כשהוא מבקר שם. בכל מקרה, גם אם היחסים של בנך עם אשתו של בעלך יהיו מעולים ופתוחים, היא לעולם לא תוכל למלא את מקומך... בן כמה האפרוח?

ואו!!! איזה אחלה של תשובה!!!

בדיוק מה שבאתי לכתוב!! אצלי רק אבא נשוי... ובאמת כדאי להסביר לו קצת מי זאת מי... ואיכשהו להעביר בטוב (מנסיון...) שאמא (ביולוגים) יש רק אחת...

adam65

New member
עצתי לך היא...

אל תכנס לזה. כל הנסיונות שלך להסביר לאביך מהו מעמדה של אמא שלך בהשואה לאישתו, רק יגרמו לו לצער ואכזבה. הוא (מן הסתם) אוהב ומעריך את אישתו הרבה יותר ממך. יש סיכוי סביר שהוא מאמין שהיא חכמה יותר, טובה יותר, רגישה יותר וכו... מאישתו הראשונה (אמא שלך). אתה עלול להכנס לדו-שיח של חרשים, שבו אתה מגן על אמא שלך והוא מגן על אישתו. לפעמים עדיף לא להכנס לשיחה שעלולה לעבור לויכוח. הטיעונים בשיחות מהסוג הזה באים מהרגש ולא מההיגיון (גם ממך וגם ממנו) הסיכוי שתגיעו להסכמה הוא מאוד נמוך. במקרה הטוב אתם תסכימו, שבנושא הזה אתם לא מסכימים... במקום כל זה, המשך את חייך כרגיל, כבד את אישתו של אביך ונהג עימה בנימוס (בדיוק כמו שאתה רוצה שהיא תנהג איתך) זה מגיע לה כמי שאוהבת, דואגת, ומטפלת באביך, ותשקוט הארץ 40 שנה (לפחות). את מה שאתה חושב לעשות, אחותי כבר ניסתה... בהצלחה

גם וגם

האמת...זה מפריע גם לי, אבל גם לו. אתם קוראים לבני הזוג החדשים ("התותבים") של ההורים בשם אבא/אמא? אם כן איך זה מרגיש?

adam65

New member
אני לא יודע איך זה אצל כווולם, אבל

כל מי שאני מכיר שנמצא במצבי (וגם אני), קורה להם בשמותיהם... אני לא יכול לקרוא להם אמא ו/או אבא, זה פשוט לא מתחבר, אולי אם הם היו מתגרשים ומתחתנים שוב כשהייתי תינוק, ואחד מהם היה באמת מגדל אותי... אבל זה לא המצב.

אמא יש רק אחת!!!!!!!!!

אמא יש רק אחת. נקודה. לא משנה כמה מכל דבר יש (אחים סבים דודים וכו´) אבא ואמא יש רק אחד מכל סוג. יש לי נסיון מכל כוון . הן כשהייתי גרושה וללשעבר שלי היתה חברה (כיום אשתו) והן כאם חורגת לבתו של בעלי ( איתה יש לי יחסים טובים מאד). כאשר היא מתלוננת על אמה הביולוגית אני תמיד אומרת לה שאני הורָה-אך לא אמא.

הגדרות לא משנות דבר

גם אני גרושה ואמא לילדה בת 8, יש לי בן זוג שביתי מאד אוהבת, אך בשום פנים אינו מחליף את אבא שלה - ובכל זאת היא מגדירה אותו אבא ספייר - האקס שלי מצא את עצמו מקנא , אך בסופו של דבר טוב שהיא מסתדרת עם חברי ובכל זאת היא בקשר מצויין עם אביה, הילדים כנראה זקוקים להגדרות בתוך המצב המבלבל הזה, מה שחשוב הוא הקשר שלך עם בנך , אני מניחה שהוא נמצא יותר איתך- אין צורך להכנס ללחץ , זה שבנך משתמש באותה מילה לשתיכן אומר שעדיין לא המציאו בעיברית מילה מתאימה לאמא כזאת- בלי הקונוטציה של אמא חורגת-הוא זקוק למילה ולכן משתמש במילה אמא, אם יש ביניכם קשר טוב אני בטוחה שבתחושותיו ברור לו מקומה של כל אחת מכן.

למעלה