אמא לא ישנה

קורנית

New member
אמא לא ישנה

כמעט ולא, זאת אומרת. מסרבת ללכת לישון, הולכת למיטה ולא נרדמת עד השעות הקטנות של הלילה, מכריחה את המלאך השומרת שלה להיות איתה במיטה, ולא מסכימה לה לראות טלוויזיה או לקרוא... לא מנמנמת ביום כמעט. היא עוד יותר מבולבלת, גם מזה, כמובן. לרוב מדברת בג'יבריש, ערבוב של אידיש, רומנית והונגרית. קשה מאד להבין אותה. והאובססיה של "לחזור הביתה" מתעצמת. הרבה פעמים ביום היא יורדת למטה, ללכת לכפר הולדתה. לפעמים מתעייפת מהר, לפעמים גוררת את המטפלת לחצי עיר, והן צריכות לחזור במונית. כך ביום וכך בלילה. לאמא אין כח, וגם למטפלת. אני חוששת שהיא תתמוטט, או תאבד סבלנות. התיעצתי עם הפסיכיאטר שלה, וכנראה נאשפז אותה לאיזון תרופות. הוא הציע את זה כבר לפני חודשיים, ואז חששתי מירידה גדולה שתהיה בעקבות האישפוז... אבל כעת, נראה לי, שאין לנו מה להפסיד. אוף.

ronnyw

New member
באמת אוף...

זה עוד מקרה בו לא מחפשים פתרון טוב, אלא את הפתרון הפחות גרוע... אני לא יודעת אם זו נחמה, אבל עם התקדמות המחלה יש לפעמים גם רגיעה... גם לאימא שלי היו תקופות של קריזות, חוסר שקט, טיולים ליליים (שכללו השטתחויות מפחידות) וכו'. קיבלה תרופת הרגעה, ואכן נרגעה, אבל לא לגמרי. עם הזמן כוחותיה תשו ונעשתה הרבה יותר קלה ונוחה לטיפול. היום מקבלת כמעט כל דבר בהכנעה, לא מקטרת על המטפלת הגנבה, על הבית המלוכלך, על הבעל הנואף.... עצוב, אבל הרבה יותר קל לה (כמובן שגם לנו, אבל בראש ובראשונה לה קל ונוח יותר עם עצמה ועם העולם). כך שיש שיפור בהרעה...

ענתי44

New member
קורנית יקרה../images/Emo24.gif

אכן רוני צודקת. גם אצלנו היתה תקופה סוערת כזו, ואני הייתי ממוטטת. האירוע מוחי שהגיע אומנם הגביל את יכולתה ללכת אבל לא את רצונה ללכת ואת נחישותה לקום באמצע הלילה. עד שתש כוחה והיא נרגעה. עם כל הכאב תסכימי לאשפז אותה לאיזון תרופתי, זה לטובת כולם. שולחת לך חיבוק חזק .

Nice Guy

New member
../images/Emo206.gifאמא שלי באותו המצב, השאלה

שנשאלת היא, האם אין בעיה באישפוז חולה אלצהיימר בבית חולים לבריאות הנפש? כלומר הפסיכוגריאטרית שלנו אומרת שבתי החולים לא "אוהבים" לאשפז חולי אלצהיימר , האם זה נכון? אנחנו במצב קטסטרופלי, אמא כל רגע רוצה הבייתה, היא יוצאת החוצה עושה סיבוב וחוזרת אחרי 20 דקות בערך(עם ליווי) יושבת כמה דקות ושוב יוצאת וככה זה נמשך בלי סוף, היא לא מוכנה לשמוע שהיא בביתה שלה, מתעצבנת, משתוללת. הבעיה הייתה בעבר אבל לא בחומרתה כמו הפעם, אבל זה הפסיק והתחיל ביתר שאת לפני כשבוע, אבי, אחותי ואני נופלים מהרגליים ושוברים את הראש מה עושים הלאה. איך מתמודדים? גם עם שינה היא בעייתית מאוד, לא מוכנה לשכב לנוח במהלך היום אפילו למשך חצי שעה, למרות שהיא מתנדנדת מעייפות וכמעט נופלת מהרגליים. לפעמים באמצע הלילה היא קמה ומתחילה לסדר דברים כגון בגדים, לבנים וכו', חוזרת לישון וקמה שוב לאותה פרוצדורה. או שלא נרדמת עד השעות הקטנות של הלילה. מה עושים?

ronnyw

New member
nice guy - משהו לא נראה לי.

שלום לך. אני עוקבת אחרי המסרים שלך, ובאופן קבוע אני מקבלת רושם עמום שמשהו אצלכם בטיפול לא תקין. ההתנהגות של אימא שלך, בצורה כל כך חריפה ולאורך כל כך הרבה זמן תמוהה. יש היום כל כך הרבה תרופות הרגעה, כל כך הרבה תרופות פסיכוטיות, שמשהו חייב להתאים לה !! אולי תלכו לקבל דעה שניה? האם יש מצב שאתם באופן עקרוני מתנגדים לרפואה קונבנציונאלית וחוששים מממן תרופות? האם היא אלרגית לתרופות? האם אתם חוששים שהיא "תהפוך" לזומבי, ונמנעים מלתת לה תרופות? אני פשוט לא מצליחה להבין למה הדברים "לא עובדים עליה". ולכן - אם אני חוזרת לשאלה לשלך, כל דבר (כולל אישפוז במוסד לחולי נפש) הוא יותר טוב מהמצב כרגע. מה יש לכם להסס בכלל? כמו שאני כותבת תמיד: אין פתרון טוב. צריך ללכת על הכי פחות גרוע, ונראה לי שהמצב שלכם (אימך המסכנה חסרת השקט, וכן אביך, אחותך ואתה) נמצאים כרגע במצב גרוע ביותר. (חוץ מזה, מוסדות פסיכיאטרים ערוכים לכל סוג של חולה . חולי אלצהיימר זה רק אחד הסוגים שהם יודעים להתמודד איתו) בהצלחה.

Nice Guy

New member
אכן אמא מקבלת תרופות הרגעה, ומנסים

סוגים שונים כי פשוט זה לא עובד עליה, חלק הופכות אותה ליותר עצבנית, חלק הופכות לרגועות אבל לא פותרות את בעיית רוצה הבייתה וההתעקשויות שלה, הן מבלבלות אותה הרבה יותר. היינו אצל רופאים נהדרים, גם אצל פרופסור רביי, זה מצב שלא יאמן, המשפחה במצב לא יאמן במיוחד היום, 15 פעם אמא עולה ויורדת מהדירה, ורוצה הביתה, לא מקשיבה לאף אחד ואנחנו לא יודעים איך להמשיך. איך בכלל מתבצעת פניה למוסד כזה? מזמינים אמבולנס? נוסעים לאן? צריכים הפניה? התשובה שקיבלנו זה שלא כדאי עם חולה אלצהיימר להגיע לבי"ח פסכיאטרי.

קורנית

New member
רוני

גם אצלנו אותו דבר. רק שיש גם מצבי רוח דכאוניים ארוכים, מלווים בבכי קורע לב. אמא שלי מטופלת היטב - נוירוגריאטר מ"הדסה" ופסיכיאטר מ"עמך". פשוט - לא על כולם כל התרופות עובדות בקלות. אני אפילו לוקחת בחשבון שלא יהיה פתרון למצב של אמא - פתרון תרופתי, כלומר - ונהיה חייבות לאשפז אותה לתמיד. למרות שאנחנו ממש לא רוצות

למעלה