אמא לא מספרת כלום

555adi

New member
אמא לא מספרת כלום

אמי שחולת דנמציה מאוד מבולבלת ושוכחת מרגע לרגע.. ספרתי שהיא חיה בבית אבות ולבד (במחלקת עצמאים) אנחנו לא יודעים מה עובר עליה במשך היום והלילה בימים שאף אחד מאתנו לא מבקר אצלה... אני יודעת שהיא עוברת כל מיני מצבים כמו הזיות וכו' .. פעמים רבות היא לא עונה לטל' וכאשר אני מדברת איתה ושואלת מה עשתה היא עונה שהיא נירדמה.. אני לא מאמינה לה אולם לא אוכל לדעת את האמת. כיצד אוכל לדעת מה עובר עליה אם היא לא מספרת??? תמיד היא אומרת שהכל בסדר ובתוך תוכי אני בטוחה ששום דבר לא בסדר... מדוע היא לא משתפת אותנו??? למען האמת היא הרבה לבד. היא לא מעוניינת בשום סידור חלופי ולא במטפלת ומצבה הולך ומתדרדר מיום ליום. היא יכולה לשאול אותי באותה שיחה עשרות פעמים את אותה שאלה.. אנחנו קונים לה אקסלון באופן פרטי 750 ש"ח לחודש ולא יודעים אם זה עוזר בכלל.. אני שוקלת להפסיק לה את התרופה.. מה דעתכם? אשמח לקבל תגובה מה עושים??? כולנו מדוכאים ממצבה מבלי יכולת לעזור לה ובעיקר שהיא לא משתפת אותנו בעובר עליה..

פנטזי1

New member
adi 555 שלום

אם לאימך יש אלצהיימר אז לדעתי היא לא צריכה להיות לבד בבית האבות.מחלקת עצמאים מיועדת באמת לאנשים עצמאיים שיכולים להסתדר בעצמם לשלוט בכל דבר שקורה להם והרי חולי האלצהיימר לא יכולים להסתדר לבד.איך את מצפה שהיא תדווח לך מה קורה איתה שהיא לא זוכרת בעצמה?גם אבא שלי אומר תמיד ששואלים אותו מה נשמע -הכל בסדר,הלואי שהיה בסדר,אבל הוא לא זוכר מה היה לפני שניה אז בטח שהכל בסדר.לדעתי לא תהיה לכם ברירה ותצטרכו או להביא לה מטפלת צמודה או להעביר אותה למחלקה מתאימה כמו תשושי נפש או .מחלקה שבה היא תהיה בהשגחה כל היום.יש לכם יתרון שהיא כבר נמצאת בבית אבות ולא תצטרך לעבור משבר של מעבר מהבית לבית אבות שזה בטח יותר קשה. למה אתם קונים אקסלון באופן פרטי ?זו תרופה שנכללת בסל הבריאות,לא? אל תפסיקי את התרופה בלי להתיעץ עם הרופא שנתן אותה אולי הוא יחליף למשהו אחר או יוסיף על זה תרופה נוספת.זה לא מסוג התרופות שמחליטים לבד אם לקחת או לא .היא לא נמצאת בטיפול אצל רופא גריאטר שמבין בזה? לא ברור לי למה אתם מצפים שהיא תשתף אתכם בעובר עליה ,נראה לי שאתם צריכים יעוץ בקשר למחלה הזאת כדי שתבינו טוב יותר את מצבה.

פנטזי1

New member
כדאי לך להכנס לאתר של עמותת

האלצהיימר ולקרוא שם על המחלה,התרופות התנהגות החולה והמטפלים וכו' www.alz-il.net

sreuveni

New member
מחזקת את דברי פנטזי1

נראה לי שאימך צריכה השגחה צמודה. נכון, זה כואב שהיא לא משתפת, גם מתוך מה שקיבלתי מהפורום, אצלי ישנם שני מישורים, המישור הרגשי, חבל, ולמה, ואיפה האמא שהיתה לי, והמישור השני הוא הפרקטי, מה צריך לעשות. וכאן אני שוב מחזקת את פנטזי1. להכניס מטפלת צמודה גם בבית האבות. אפשר לקרוא על כך בדפים הקודמים, אנחנו עוברים כרגע את התהליך הזה. כמו-כן, קראתי בדבריך שהיא לא רוצה מטפלת: ובכן, ואני מצטטת מהפורום: "לפעמים צריך להציב עובדות". תתחזקי, שיר

555adi

New member
שיר - בבית אבות אסור אטפלת צמודה

הלואי והיה מותר להכניס עובדת זרה או לא זרה ל-24 שעות ביממה אז הייתי כבר משכנעת את אמי להסכים... את מחלתה של אמי גילו רק לפני כמה חודשים כך שעדיין המחלה לא הגיעה למצבים חריגים. רק נושא הזיכרון שהיא מאבדת מתקדם מיום ליום באופן משמעותי.

555adi

New member
פנטזי - קראתי הכל

מאז שנודע לי על מחלתה של אמי אני קוראת כל פיסת מידע...

555adi

New member
פנטזי 1 שלום

אכן, כל המצב חדש לנו... כאשר רואים את אמי אין אפשרות לזהות שהיא לא בסדר מאחר ואני הבת שלה וקרובה אליה יותר - ידוע לי מצבה. את צודקת בכל מה שכתבת... לצערי אחי ואחיותי לא מוכנים לקבל את מצבה של אמא שלנו. כמה שאני מדברת איתם שיש צורך להעביר אותה למחלקה עם השגחה הם לא תומכים בדברי.. נראה לי שרק כאשר יקרה אסון הם יתעוררו מהתרדמת. מתוך 5 אחים ואחיות כולל אותי רק אני מעורבת ומבקרת יותר. החלטה אמורה להתבצע כאשר כולם מעורבים ומחליטים יחד לצערי קשה לי לבד להחליט. בכל מקרה יש לאמי תור החודש לרופא שיחליט ויקבע מה עושים הלאה. קבלתי את הכתובת מאתר זה... אני מקווה שעד שבוע הבא לא יקרה אסון לאמי תודה לך על תגובתך שאותה שלחתי גם לאחי. בתקווה שיתעוררו משנתם ויפנימו את דבריך. בברכה עדי

פנטזי1

New member
אל תלחצי כל כך לא יקרה שום אסון עד

שבוע הבא המצב לא מתדרדר בקצב מהיר כל כך פשוט צריכים להיות עירניים ולהשגיח יותר ואם אתם 5 אחים ואחיות (הלואי עלי)תבקרו אצלה יותר תעשו תורנויות וכך תוכלו לעקוב אחר מצבה ולהבין לאיזה עזרה היא זקוקה. דבר נוסף האם את יודעת שלחולי אלצהיימר מגיע מביטוח לאומי גמלת סיעוד שמשמעותה 15.5 שעות שבועיות של מטפלת כדאי שתבררי אם מגיע לה.

zs1957

New member
תגובה לעדי 5555

שלום עדי! תאורך מוכר וידוע .תמיד יש אחד במשפחה שעל כתפיו מוטלו כל המטלות. אך אין זה אומר שעלייך לשאת הכל לבד.יתכן ואחייך טרם הפנימו את חומרת מחלתה של האם. לעיתים לוקח זמן עד שהילדים מפנימים. יתכן והם כל כך חוששים מהמחלה שאין הם מעונינים להכנס לנבכיה.אמרי להם שזא לא מחלה מדבקת. לאחר הביקור אצל הרופא כנסי את אחייך לשיחה מסרי להם את שאמר הרופא ותסברי להם שהם חייבים לשתף עמך פעולה ולעזור לך. תחלקו ביניכם את התפקידים. מאחר ואתם חמישה כל אחד יקח תחום מסויים ויטפל בו. זה הרבה יותר קל מאשרשני ילדים צריכים לטפל האמא חולת אלצהיימר במקרה של שניים הנטל יותר כבד מאחר והוא מתחלק בין פחות אנשים. ממומלץ מאד לקחת את אחייך לקבוצת תמיכה של עמותת אלצהיימר הקיימות בכל רחבי הארץ.זה יעזור לכם מאד. זהבה שחם /מגשרת בקהילה/ חברת עמותת אלצהיימר

ronnyw

New member
אימא שלא משתפת.

שלום לך, כפי שכתבו אחרים, אימך אינה יכולה לשתפך או לספר, כי איננה זוכרת. בשלב מוקדם של המחלה, אפשר לנסות לדובבה בעזרת שאלות סגורות (אל תשאלו " מה עשית היום", אלא תשאלו "האם היית בבריכה". אל תשאלו "את מי פגשת" אלא "האם פגשת את חיים". אל תשאלו "אכלת צהרים" אלא "האם אכלת עוף" וכו' - שאלות שמסייעות לה למקד את הזכרון) בשלב כלשהו (שאולי כבר הגעתם אליו) גם זה לא יעזור - שכחה מוחלטת. במצב כזה אסור לה להיות לבד (אגב, רוב המוסדות אינם מקבלים חולי אלצהיימר למחלקת עצמאיים, כיוון שלא מוכנים לקחת אחריות), ונראה שתאלצו למצוא פתרון אחר. וחשוב חשוב: אל תצפו לשיתוף פעולה. ההגיון של החולה הולך ופוחת, ואיתו היכולת שלו לשמוע ולהשתכנע מטיעונים הגיוניים. אל תצפו להבנה מצידה, אל תחכו שתגיד מה רוצה ולמה. עצוב וקשה.

555adi

New member
ronnyw, עניין העברתה בטיפול

תודה לתשובתך.. את צודקת בכל מילה שכתבת. הפסקתי לשאול את אמי "מה אכלה" בזמן שאני לא בטוחה אם ירדה לחדר האוכל הרבה פעמים נודע לי שהביאו לה את האוכל לחדר... התחלתי לטפל בקשר העברתה למחלקה אחרת עם השגחה רפואית וכו' 24 שעות. ביום ראשון יש לנו פגישה לאבחון מצבה ואז אהייה יותר חכמה.. כל טוב ורק בריאות לכולם עדי

למעלה