אמא לחוצה

ME2R

New member
אמא לחוצה

אחי ואשתו שהיא גניקולוגית צעירה הצליחו להלחיץ את אמא שלי... כמה חבל כי עד עכשיו קיבלתי תמיכה מלאה
אשמח לשמוע אם יש לכן המלצות על מאמרים או מחקרים (רצוי באנגלית) או עצות טובות איך מרגיעים הורים מודאגים.

ME2R

New member
תודה ../images/Emo45.gif

יש לך נתונים באנגלית על לידות בית בישראל? יש לי את הספר של אילנה אבל אנגלית היא שפת האם של אימי...

Manty

New member
You could start

by looking at Ilana Shemesh's home page in English. I just checked, and she seems to have some general info that might be helpfull. Another source of support might be through the Beofen T.V. project: ללדת_בבית_הקו_החם If you contact them, they might be able to forward your mom to English speaking moms and relatives supportive of home birth. (I have given my mom's info and she is English speaking, but I didn't give birth in Israel, so she might not be best person for you?) Hopefully others will come up with some more ideas soon..​

ME2R

New member
שוב תודה Manty

אני חושבת לקחת אותה למיילדת שלי... אולי זה ירגיע אותה כרגע אני פשוט לא רוצה לשמוע דעות שליליות מסביבי ובטח שלא מאמא שלי שבעצמה ילדה בבית לפני יותר מ-35 שנה!

debby12

New member
מנהל
גם לי היתה אמא כזו

אני לא יכולה להציע הרבה חוץ מהזדהות. היו לי במחשב הישן אסופת מאמרים על למה לידת בית היא בטוחה - אנסה לראות אם אוכל לשלות את זה. על כל פנים - אם היא כמו אמא שלי אז לא יעזור גם אם תביאי לה 21,000 מחקרים כי אם "זה לא מה שה*רופאים* ממליצים לעשות" אז זו כנראה טעות לדעתה
בסוף שיחק לידיה המזל וביתה הנונ-קונפורמיסטית נאלצה ללדת בבית חולים. היא שמחה לדקה וחצי, אבל... אין מזל לרשעים... סירבתי לרוב הוראות הצוות הרפואי שדרש שאחתום על הסכמה לניתוח קיסרי - כך שעדיין הוספתי לה שערות לבנות לראש -- היא לא הבינה למה "את לא יכולה לעשות מה שאומרים לך?" שלא יצא חלילה בטון לא נכון - אני מתה על על אמא שלי ואנחנו מסתדרות נפלא -- אבל נראה לי שמי שבא מגישה כזו - קשה מאוד מאוד להרגיע את דעתי. זה בא מדאגה ורצון טוב - אבל הדאגה הזו ממש אוטמת אותם מלהקשיב לכל טיעון אחר. אגב -- גם אבא שלך כל כך נגד? אני חייבת לשתף שאבא שלי, איש-שנות-ה-60 העליזות כדרכו, התלהב מידית וישר התעניין בשיטות אלטרנטיביות להקלת כאבים בלידת בית. הוא טען שגראס *בטוח* יכול לעזור גם מנטאלית וגם לכאבים והתנדב מיידית לארגן לי סטוק ללידת הבית
. מה שמוכיח שלא כל ההורים אותו הדבר... מצד שני אולי השוני הזה הוא חלק מהסיבה בגללה התגרשו לפני הרבה שנים.

POOH*

New member
אצלנו שני ההורים היו כאלה..

קשה לי לומר שהם נרגעו לגמרי אבל מה שעזר אצלנו היה פגישה עם מיילדת שנתנה להם הסבר קצר על לידות. הראתה סרט על לידות בית בישראל ונתנה להם לשאול כל שאלה שעלתה בראשם וענתה להם בסבלנות ואריכות. זה קצת הפחית מהחשש. היום כשברור להם שאם הכל יהיה בסדר גם הלידה הבאה תהיה בבית - אמחא שלי כבר בסדר אחרי הלידה הנפלאהש הייתה לי. אמא שלו נראה לי עוד לא לגמרי רגועה מהרעיון אבל גם כבר לא פוחדת לגמרי כמו קודם. ואולי היא רוצה לדבר עם אמא שלי? אולי זה יעזור?
POOH

debby12

New member
מנהל
הזכרת לי - שאנחנו ראינו עם ההורים

שלו את הסרט הנפלא של שירלי צ'צ'יק על לידות בית. הם בדרך כלל אנשים ליברליים - אבל הם די נחרדו (בעיקר מסצינת הפתיחה של הסרט) - זה נראה להם כמעט פורנוגרפי. אז אני לא יודעת אם להמליץ על זה או לא.

עינבלית

New member
גם אנ נחרדתי מהסרט הזה../images/Emo3.gif

מסצנת הפתיחה. לקח לי הרבה זמן עד שהצלחתי לראות את שאר הסרט, שערוך על הפנים, הסאונד דפוק לגמרי. אני לא ממליצה עליו. אני נתתי לאמי לקרוא את"לידה פעילה" וזה עזר חלקית. כי לא משנה כמה קריאה ומפגשים ומה לא- אמא שחוששת תמיד תחשוש בליבה. זה משפיע ומחלחל אל הבת.

אורניקי

New member
גם בעיני הוא סרט בעיתי,

במיוחד למי שמראש לא אוהד את העניין. אם כבר אז הסרט של לסלי וולף "ללדת ולהיוולד". תכל'ס, הכי טוב לא לשתף את ההורים, אבל מכיוון שזה כבר נעשה, צריך לבנות מחיצה בין "לשתף אותם באינפורמציה" לבין "להכניס אותם למערכת קבלת ההחלטות" הם, אבל קודם כל אתם, צריכים להבין שההחלטה היא שלכם, ושלכם בלבד. אמא שלך לא תסבול במקומך אם תיאלצי להיות רתוקה למוניטור בשכיבה שרק מעצימה לך את כאב הצירים, והיא לא תחווה במקומך לידה שמתארכת בכמה שעות רק משום שלא מאפשרים לך להיות בתנועה, או בגלל החרדות שבית חולים מכניס. מאחלת לך "סינון" מוצלח של אמונות ודעות... בהצלחה אורנה תומכת לידה, ואם ל12 מתוכם 2 בלידת בית.

אורניקי

New member
כן, אני הזמנתי בדואר

אפשר לבקש אותו בוידאו או בDVD, ואם אינני טועה גם לבחור אם רוצים שהוא יהיה בעברית או באנגלית. הכתובת היא: לסלי וולף [email protected] 04-9899574 052-3990790 בהצלחה בהמשך! אורנה דן יולדת סדרתית ודולה.

כרמית מ.

New member
דגים אינם יכולים לראות את המים

*ה*מאמר על לידות בית, בעיני. נכתב ע"י רופא, ראש תחום אמהות (לשעבר) בארגון הבריאות העולמי. הקישור שיש לי הוא בעברית, אבל כמובן שזה נכתב במקור באנגלית. נדמה לי שאפשר למצוא את זה ב-MIDWIFERY TODAY, חפשי לפי שם המחבר (ד"ר מרסדן ואגנר).

כרמית מ.

New member
בעברית או באנגלית?

ואם את האורנה שאני חושבת, אז בעברית - באמנות הלידה... (וטוב לראות אותך כאן!). תגידי שפה, ואחפש את הקישור. הסרט של לסלי, את מתכוונת לסרט "מונולוגים של מיילדת בי"ח"? (יש לי אותו מלפני התרגום, אז לא יודעת איך קראו לו בעברית) אני חושבת שזה גם סרט שמשכנע בעיקר משוכנעים, בין השאר כי לסלי, היוצרת שלו, עצמה, למרות תמיכתה בלידה טבעית, לא ממש תומכת בלידות בית. לי, כשראיתי אותו, הוא כל הזמן "צעק": "אז תלדו/תיילדו בבית!" אבל חושבת שהייתי היחידה באולם, שחשה כך.

ME2R

New member
תודה לכולכן

מה שמוזר זה שעד עכשיו לא היתה לה שום בעיה עם ההחלטה... וכמו שאמרתי קודם היא ילדה את אחי הבכור בבית לפני 35 שנה, אמנם זאת היתה 'טעות' אבל היא יודעת שבכל זאת היא עשתה זאת לבדה בלי עזרה של מיילדת או רופא! זוהי היא לידתי השניה,הראשונה עברה ב BIRTH CENTRE בלונדון בלי שום בעיות והאמת שאין הרבה הבדל בתנאים חוץ מהעובדה שאני יהיה בביתי. אני מקווה שמאמרים יעזרו לה להירגע ושאישתו של אחי תשמור את דעותיה לעצמה!

ME2R

New member
תודה לכולכן

מה שמוזר זה שעד עכשיו לא היתה לה שום בעיה עם ההחלטה... וכמו שאמרתי קודם היא ילדה את אחי הבכור בבית לפני 35 שנה, אמנם זאת היתה 'טעות' אבל היא יודעת שבכל זאת היא עשתה זאת לבדה בלי עזרה של מיילדת או רופא! זוהי היא לידתי השניה,הראשונה עברה ב BIRTH CENTRE בלונדון בלי שום בעיות והאמת שאין הרבה הבדל בתנאים חוץ מהעובדה שאני יהיה בביתי. אני מקווה שמאמרים יעזרו לה להירגע ושאישתו של אחי תשמור את דעותיה לעצמה!

tamarama

New member
אני לא בטוחה שהיא לא בעד לידות בית

בשיחה שלי איתה היא הייתה בעד וגם תכננה להיות שותפה במפגש שהיה אצל רונית קופליס אבל לא יצא לה לבוא, או משהו...

ME2R

New member
לא מצליחה למצוא את הכתבה...

מהו הוא הקישור למאמר בעברית?

כרמית מ.

New member
מקשרת

דגים אינם יכולים לראות את המים / ד"ר מרסדן ואגנר בעברית - חלק I חלק II באנגלית (חיפשתי בגוגל) ונראה לי שכדאי לשמור את הקישורים (אם לא את המאמר, אבל בשביל זה צריך אישור) בקישורי הפורום/מאמרים.

למעלה