אמא לילדה בת שבועיים

מרס24

New member
אמא לילדה בת שבועיים

שלום. ילדתי, בניתוח קיסרי שעבר בשלום, ילדה חמודה מקסימה ורגועה, דומה לי מאוד. עד כאן הכל בסדר. להזכירכן, הייתי מאוד מרוצה מהחיים שלי ללא ילדים ומזה שנים אני יודעת שלגדל ילדים ממש לא בתוכניות שלי, כי ברור לי שלאנשים (ובעיקר לנשים) בלי ילדים מתוך בחירה, יש חיים טובים ואיכותיים יותר מאלה עם... אבל, נכנסתי להריון בגלל בן זוגי מזה 7-8 שנים שלא היה מוכן לוותר על ה"חוויה". אז עכשיו אני אמא, ואיך זה מרגיש? בנתיים, אני מבינה שאמא זה סוג של אחות סיעודית במשרה מלאה, 24 שעות, בלי חופשים ובלי סופי שבוע (לדעתי זה נוגד את חוק שעות העבודה והמנוחה, לא?). ומה הבדל בין אמא לאחות סיעודית?... אמא אמורה גם להנות מזה... החופשת לידה הזו היא כל דבר חוץ מחופש. א. בגלל שאני ממש לא בחופש. ב. בגלל שעם קבלת תינוק חדש - חופש זה קוודא דבר שמאבדים (וזה מאסר עולם) אני לא יכולה ללכת לשום מקום בלי הילדה. אם שכחתי את משהו בבית, למשל, אני אמורה להוציא את הילדה מהרכב ולעלות איתה הביתה ובחזרה. אתמול שכחתי שוקולדים של "מקס ברנר" ברכב ופשוט השארתי אותם להתקלקל שם כי לא היה לי כח לקחת שוב את הילדה ולרדת איתה לרכב בשביל השוקולדים (כנראה שלזה מתכוונים כשאומרים שסדר העדיפויות בחיים משתנה כי ברור שלפני הלידה בחיים לא הייתי משאירה חבילה של מקס ברנר לגסוס ברכב ולא הייתי שוכחת אותה שם מלכתחילה. אתמול האכלתי את הילדה שישבה בכיסא האחורי של הרכב (עם בקבוק), תוך כדי שאני נוהגת בפקק של גלילות כי היא פשוט צרחה מרעב וזה היה קורע לב... מה אני אגיד לכן, כיף חיים. ושיהיה ברור, אני לא בדיכאון או סובלת דכדוך או משהו, והילדה פשוט מקסימה, ממש סוכריה. דווקא בגלל שאני לא הייתי עיוורת מכל הסיפורים המופלאים על לידה ואמאות, אני במצב טוב. אנשים מפחדים להתקשר כי, מנסיונם, הם חושבים שנורא קשה לי ושאני על סף התמוטטות ואני נורא שמחה לאכזב אותם
...

א. למה היה לך כל כך חשוב לספר לנו

את כל זה? מה בדיוק לא הבנת מהמאמרים ומהוראות ההפעלה של הפורום הזה? ב. אם אני תופסת אותך נוהגת בגלילות ותוך כדי נהיגה מאכילה את הילדה, אני עושה לך כזו סצינה שלא תשכחי אותה כל החיים! ואם במקרה יהיה לי עלי פנקס דו"חות זה גם יעלה לך הרבה כסף! לא מעניין אותי כמה הילדה צורחת וכמה את ממהרת - זו לא סיבה שאני אמצא את עצמי בבית חולים (או בבית קברות)! להאכיל תינוק תוך כדי נהיגה זו התנהגות פושעת וסכנה לציבור! ולא משנה איפה יושב התינוק או באיזה פקק בדיוק את תקועה! בפעם הבאה תעצרי בצד, ורק אחר כך, כשהאוטו עומד וכבוי תאכילי את הפעוטה!

אחרי שהזכירו לי...

נוכחתי שגם אני זוכרת. אני מתנצלת על ההערה הראשונה. אבל אנא קחי לתשומת לבך גם את ההערה השניה שלי - היא בעינה עומדת, ואין לי שום כוונה לחזור ממנה! גם לי מגיע לחיות!

מרס24

New member
פספסת מילה חושובה: "פקק"

ב"פקק" של גלילות בשעת צהרים לא "נוסעים אלא "עומדים" ולכן יכולתי להאכיל את הילדה. להאכיל ולנהוג... אני עדיין לא קוסמת...

לא, ממש לא פיספסתי

כשאת תקועה בפקק אולי נדמה לך שאת עומדת, ולמה לא לעשות משהו מועיל בינתיים. אבל האמת היא שדוקא בפקק תנועה חשוב יותר להיות מרוכזים בנהיגה כי כל הזמן יש תנועה (איטית, אבל תנועה) - רכבים מתקדמים, וגם הרבה רכבים שעוברים נתיבים (הרבה יותר מאשר בנהיגה רגילה). כך שמצב של פקק מסוכן יותר ממצב של נסיעה רגילה כי הרכבים נוסעים גם ימינה ושמאלה ולא בעיקר קדימה כמו במצב רגיל. אז אם בנהיגה רגילה צריך לרכז את כל תשומת הלב בנהיגה, על אחת כמה וכמה בפקק תנועה
ההוכחה הכי טובה לכך היא כמות תאונות הדרכים שנגרמות בפקקי תנועה, שבהם, כביכול, כולם עומדים - הרי אם כולם היו עומדים, לא היו תאונות ... אז, לא
פקק זה לא תירוץ
וגם תינוק זה לא תירוץ
נמאס לי מהתירוצים שלכם הנהגים

gertrude

New member
הי מרס, ברוך שובך

אני שמחה לשמוע שהכל עבר בסדר ושאת לא מתמוטטת. יהיה מעניין לשמוע את התובנות המתמשכות של אשה שלא רצתה ילדים והפכה לאמא. בהצלחה
.

I s t a r

New member
את תסלחי לי אם לא אומר לך

"מזל טוב" , נכון? כי אני לא רואה בזה שום "מזל" ובטח שלא "טוב". כלומר,אילו היית אישה שחיכתה וציפתה ונורא נורא רצתה לחוות אימהות וסופ סופ ה קורה לה,אולי הייתי אומרת-אבל במקרה שלך, אני אמנע..מקווה שלא איכפת לך. שנית, ממה שאני קוראת אצלך זה כאילו "קיבלת בהשלמה את רוע הגזירה, ובינתיים את שורדת אותה איכשהו". דווקא בגלל שהיית מוכנה ולא נפלת למלוכדת של כל השטויות שסיפרו לך, הגעת מפוכחת למצב הזה. בסדר. אבל מה יהיה כשהיצור הקטן יתחיל לדרוש תשומת לב במילים, מגע, חיבוקים, לזחול ולרוץ ,להתרוצץ ולהצטרך השגחה שהיא מעבר להאכלה ..הרעש, הבלאגן מסביב..חבל שאת בוחרת לשרוד את זה בכוח, אבל זה שלך ואם החלטת כך-אני באמת מאחלת לך בהצלחה בזה. בנוסף,היצור הקטן יגדל וידרוש חינוך, השקעה גדולה מאוד במשמעת,קשב,מילוי צרכים רגשיים והפשיים שהם הרבה יותר מורכבים מצרכים פיזיים ואף יותר חשובים להתפתחותו ..מה אז? טוב נו, אני נשמעת נורא "איובית" -לא זה מה שהתכוונתי... בכל מקרה,תודה ששיתפת בהצלחה בהמשך....

Arfilit

New member
הערת אגב -

למיטב הבנתי, "מזל טוב" הוא איחול, ולא תיאור מצב...

בעניין הזה אני מזדהה עם Istar

ומי שאינו חלק מאי הרצון בילדים, צריך דמיון ממש מפותח בכדי להזדהות עם זה רגשית. במשך שנים כל פעם שהוצרכתי לומר מזל טוב על לידת בן או בת, הרגשתי שזה תקוע לי בגרון ומסרב לצאת. הרי כפי שאני מרגיש הולדתו של ילד היא צרה. ויותר מתאים בעיני לומר את הנוסח של ניחום אבלים (-: רק בשנים האחרונות, רכשתי הרגל לאחל מזל טוב למשפחת הרך הנולד. מתוך מחשבה חיובית - באופן יחסי
- שאפשר לצמצם את הצרה הזו ולקוות שיהיו לילד ולדורות הצפויים אחריו, חיים כמה שיותר טובים. וברור לי שיש בזה הרבה מן ההדחקה של מחשבותי אני ושיש בזה מן הצביעות החברתית

magicgirl1983

New member
אז אני אהיה ניבזית

ואגיד לך מזל טוב! האמת שאני שמחה בשבילך...במיוחד בגלל שאת מאכזבת את ציפיות האנשים... ובהצלחה...דרך אגב למרות התגובות שקיבלת. יש פה זיכרון קצרצר לאנשים...אני זוכרת אותך טוב מאוד. מבחינתי את עדיין מוזמנת להיות בפורום הזה...

מאריונת

New member
../images/Emo49.gif../images/Emo24.gif../images/Emo65.gif

מזל שהכל עבר בשלום! תתחדשי ומקווה שיהיה לך ולילדה חיים טובים ושמחים.

VEGANiUM2

New member
בילדים מטפלים באהבה או לא עושים כלל

בערך כמו חומוס.

VEGANiUM2

New member
אבל תודה שיש דמיון..

שניהם נחמדים מידי פעם אצל מישהו אחר, אבל לא הייתי מכין אחד בעצמי בבית.

Nataly A

New member
מקווה שהשמחה תמשך עד מאה ועשרים

תכלס, לא מבינה את הבחירה (להביא ילד כי החצי השני רצה "חוויה"), אבל לא בוכים על זרע שנשפך. בהצלחה עם הפעוטה.

marish

New member
גם אני זוכרת

ושמחה שחזרת. מצטערת על השוקולד... ובכל מקרה -
מריש

מיריVA

New member
אני שמחה שאת לא בדיכאון

לא יודעת למה חלק מהתגובות להודעה שלך כ"כ נבזיות - אפשר לחשוב שבגדת באיזו כת. אני לא זוכרת את ההודעה שלך מקודם אבל אני זוכרת הודעות דומות. אחלה לך שהילדה רגועה ואני מניחה שזה יקל עליך לקבל את הבחירה שעשית. אני מקווה שאת גם אוהבת אותה (לא דיברת על זה) ואני מקווה שבן זוגך לא מאכזב אותך. אגב זה באמת לא מאסר עולם לדעתי - רק כמה שנים בהצלחה

Arfilit

New member
ומצטרפת להערה -

לגבי האכלה תוך כדי נהיגה. Big no no אפשר פשוט לעצור בצד ולהאכיל - לא?! (זה יתרון של ההנקה שאפפעם לא חשבתי עליו - אני לא יכולה להתלבט אם להאכיל תוך כדי נהיגה - זה פשוט לא יקרה...).

למעלה