אמא ,למה אוכלים לדג את הראש?

אמא ,למה אוכלים לדג את הראש?

שואל אותי העכברון שהוא כבר גדול בגן חובה. ומה עושה הדג אחרי שאכלו לו את הראש? לא כואב לדגים להיות בלי ראש? ואני נזכרת בטיולים שלי עם סבתא ,לקצב , לתופרת, לירקן ולמוכר הדגים תמיד לפני החגים. מוכר הדגים,עומד בחנות הדגים שלו ששני מיכלי בריכות זעירות בחזיתן והוא בסינור של פלסטיק עבה אפור לחזיתו ושרוולי חולצתו מופשלים עד שרואים את המספר הכחול שחרוט על זרועו,כי הוא בא "משם". סבתא בוחרת דגים,לא דווקא את אלו שאני חושבת שהם חמודים, אלא את השמנים והעבים שבהם. המוכר של הדגים, מוציא את הדג עם רשת מחוברת למקל עבה. לפעמים הדג המיועד ,כמו החתן, לא כל כך רוצה להיכנס לרשת, והמוכר מפעיל את כל קסמיו. לפעמים המוכר מנצל דקה שסבתא מפשפשת בתיקה, ומנסה להכניס אל הרשת דג אחר, שאינו הדג הנבחר. אבל סבתא מייד רואה לדג בעיניים, ומזהירה את המוכר בשפה ההיא שדיברו "שם",שלא יעיז לנסות לרמות אותה. וגורלו של הדג נחרץ,הוא מפרפר עוד בידיו של המוכר, עד שמהלומה של גרזן חובטת בראשו. וסבתא מבקשת "תנקה לי אותו" ואני תוהה, אם הדג שהיה באמבטיה כל כך הרבה זמן, עדיין לא נקי? ואז כבר אשתו של המוכר, שתמיד שרווליה ארוכים, ואני לא יודעת אם יש לה מספר על היד, וסינור מוכתם מלוכלך בחזיתה,לוקחת את הדג המסכן לצד הדלפק האחורי, ומחזירה לסבתא שלי חתיכות מבותרות וכנראה נקיות,עטופות בנייר עיתון ישן. וסבתא לוקחת את הדג, זה שהיה דג,ושמה אותו בסל הרשת הגדול שלה, ושם הוא מצטרף לעוף השחוט מהקצב, ויכול להיות שמרגיש טוב עם חברו. ולפעמים, בעיתים חגיגיות במיוחד סבתא לוקחת את הדג לגמרי חי הבייתה, וכל הדרך הוא מנסה לצאת מהסל, למרות שעטפו אותו בנייר עיתון והלמו על ראשו, הוא זז ומטייל לה בתוך הסל, ואני משפילה את ראשי ולפעמים רואה לו את העין מציצה. ובבית מביאה אותו סבתא אחר כבוד לחדר האמבטיה ומניחה אותו במים נמוכים, כנראה היא חוששת שהוא יטבע, וככה אני יושבת על שפת האמבטיה הקרירה,ומביטה בדג והוא מביט בי. עין בעין ילדה תמימה ודג יודע עתידו.

גל-עמית

New member
סיפורי דגים....

אז ככה, גם אצלנו שחו הדגים באמבטיה. אמי הייתה עושה עמם חסד וקנתה אותם חיים....הם חיו עד ערב החג...המקל שערבבה בו את הכביסה, היה אותו מקל בה היא היממה אותו....כאוהב ים ובעלי חיו - נהגתי להשתכשך באמבטיה ולנסות לחבק אותם......זאת כשאף אחד לא היה בסביבה כמובן....למותר לציין את ה"גפחלטע פיש" שיצאו מהן..ממממממממ.....גם הדג הפרוס וגם קציצות הדג...ושלא לדבר על ה"רגל הקרושה"...והחזרת...ה"חראיין" הביתי..... דבר מצחיק לא פחות, גיסי כשהיה צעיר, נהג "לדוג" לקליינטים את הדגים מתוך הבריכה. הוא פשוט היה קופץ לבריכת הדגים בחנות הבשר של סבה של רעיתי....הם נהגו לסוע אליו, לעזור בעברבי החגים....גם התנדב הנער להביא את התרנגולות לשחיטה....הסבא היה גם קצב וגם שוחט..... ...שתהיה לנו שנה טובה.

magy

New member
סיפורי תרנגולות

לא אספר לכם מה ראיתי בקיוסק הקטן בשוק בעיר בחיפה, כשהלכנו ערב חג, או בכל שישי רגיל, אני וסבתא....לא אספר לכם, איך שחטו את התרנגולת.... בצורה מאד הומנית, מאד מתחשבת, שחטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטו..... שחיטה כשירה ..... אבל מה עשו עם התרנגולת החיה? סובבו אותה מעל ראשי וראש אחותי, "זו כפרתי, .........זו התרנגולת תלך לשחיטה.......וגומר.........." ואני מתה מפחד שלא תחרבן עליי התרנגולת מרב הפחד שלה...... ודגים????? אני לא יכולה לראות שמכים דגים, או כל דבר חי אחר. כשמרביצים להם בראש......אני לא שם........ קונה אותם ברב צביעותי, עטוף בפלסטיק.. בחלקים בלתי מזוהים כבעל חיים. עם השנים, יוצא לי יותר ויותר לחשוב על הריגתם.....והתיאבון הולך קאקען...... שנה טובה..... הסבר על איגרות הברכה בדרך........ וכל הבעיה עם הברכות שהייתה לי כוונה להדביק פה....... היא בגלל גודל הקובץ......מעל מגה וחצי...... חבל שהמערכת לא מאפשרת .........

ez

New member
ממש תענוג לקרוא אותך. בכנות.

יותר יפה מהאח שלך.

למעלה