אמא לתאומות לעתיד- בעית קלאפ פוט

fsands

New member
אמא לתאומות לעתיד- בעית קלאפ פוט

הי, אני בשבוע 24 עם תאומות בסקירת מערכות האחרונה אושר לי החשש לקלאפ פוט אצל אחד העוברים. כאשר ברגל שמאל זה נראה ממש קיצוני וחמור בהשוואה לרגל ימין. חוץ מזה נצפתה תזוזה ב-2 כפות הרגליים. אני ממש מודאגת אתמול הייתי מזה בדכאון כל היום זה נורא לראות באולטרסאונד את העובר הקטן הזה עם מגבלה ברגליים. אשמח לקבל קצת אינפורמציה על הבעיה? אחוזי הצלחה של הטיפולים? האם יש סיכוי לנכות בגלל זה? היום בערב שלחו אותי גם לבדיקת אקו לב כדי לשלול תסמונות נוספות שלא נדע אשמח לקצת עידוד.

קבלי עידוד ../images/Emo24.gif

ראשית, ברוך הבא שמי אורית ואני מנהלת את הפורום הזה לא במקרה, גם אני כמוך, וכמו הורים עם הבעייה, הייתי בהלם ובתדהמה גדולה כאשר גילו את הקלאב פוט. לי, בניגוד אליכם לא היה לאיפה לפנות לקבל עזרה , אז כך, שתדעי שאת כאן בידיים טובות מאוד ועוד מעט ייכנסו המומחים וישמחו לסייע לך. ראשית, חשוב שתדעי, ניתן לחיות עם קלאב פוט, ללכת ולהיות ילדים רגילים לכל הדיעות. אז נכון שזה נורא לראות את הרגליים המעוותות ובמיוחד שמדובר בתאומות, אבל אני מבטיחה ב"ה שתראי אותן, הכל יתגמד. אינפורמציה על הבעייה את יכולה לקבל באתר של עידית, אמא של אושרי שיש לו קישור במאמרי הפורום... לדעתי, לא רוצה להטעות, ברגע שמגלים ומטפלים מהתחלה, אין בעייה רק הטרטורים של גבסים ולאחר מכן מכשיר (מתרגלים) שוב, כמו שאמרתי, אין מה לדאוג וזה בוודאות מה שכן, המקצועים יותר ממני יכנסו וייסעו לך בכיף.. בכל מקרה, מאחלת הצלחה וכיף עם הבאות... חג שמח ותהיי רגועה אורית

fsands

New member
עוד שאלה

תודה רבה לך על התגובה המהירה. בעקרון רק אצל אחת מהבנות התגלתה הבעיה. מזה בדיוק המכשיר הזה? עד איזה גיל היא תצטרך להיות איתו? את יכולה בבקשה לשלוח לי את הלינק לאתר שסיפרת לי עליו? שוב תודה, שירי

היי

אני יפעת אמא לעודד בן שנה וחצי עם קלאבפוט בשתי הרגליים. כאשר עודד נולד הוא טופל כחודשיים וחצי עם גבסים ואח"כ בנעליים מחוברות. כיום עודד רק ישן עם הנעליים. אבל חוץ מזה שיש לו קלאב פוט עודד הוא ילד בריא, חכם, יפה והוא רץ לכל עבר. יש לציין שההתפתחות המוטורית של עודד לא נפגעה בעקבות הקלאב פוט והוא ביצע את כל ציוני הדרך המוטוריים בזמן. קלאב פוט היא, ברב המקרים, בעיה אורטופדית ותו לא הניתנת לריפוי ותיקון בצורה פשוטה יחסית ולכן אני אומרת שאלו יהיו הצרות שלנו. אני מצרפת לך תמונה להמחשה.

אה, עוד משהו...

אל תשכחי להנות מההריון ומהתינוקות המתוקות שיוולדו בריאות בע"ה. יפעת

אינה ו

New member
גם אני בהריון שבוע 31

לעובר שלי יש ק"פ דו צדדי שנראה באולטרסאונד ממש קשה (כ-90 מעלות) אך כמו שתגלי בייעוץ אורטופדי אין דרך לקבוע את חומרת הק"פ לפני הלידה. מה שחשוב זה הגמישות וטווח התנועתיות של כף הרגל, כך שהעובדה שרואים תנועתיות היא סימן מאוד מעודד. גם אני עברתי אקו לב ומי שפיר. אם התשובות של כל שאר הבדיקות נורמליות את יכולה להרגע (עד כמה שאפשר) ולהמשיך להנות מההריון שלך. תיכנסי לאתר של אושרי ותמצאי בו הרבה מאוד חומר על ק"פ והשיטה הטובה ביותר לטיפול בו שזו שיטת פונזטי. כמה מילים על השיטה: מייד לאחר הלידה (כמה שעות או כמה ימים אחרי) מלבישים לתינוק גבסים מהמפשעה עד לקצות האצבעות. כל שבוע מבצעים מניפולציה על הרגל (מנסים לשנות את תנוחת כף הרגל) ומחליפים גבסים. בדרך כלל כל תינוק עובר בין 6 ל-8 גבסים. אם יש צורך מבצעים ניתוחון קטן לרוב בהרדמה מקומית בגיד האכילס של התינוק. לאחר הניתוח הגבס נשאר ל-3 שבועות. השלב השני הוא מכשיר הדניס- בראון או "הנעליים". זהוא בעצם מוט מתכת אליו מחוברים נעליים בזווית מסויימית. הילד נועל את הנעליים תחילה במשך 23 שעות ביממה ולאט לאט מורידים את כמות השעות עד שהנעליים נשארות רק בלילה. המכשיר נועד לשמור על התיקון שהושג בשלב הקודם ולמנוע חזרה של הק"פ. יחד עם המכשיר מומלץ לבצע פיזיוטרפיה שנועדה להגמיש את הקרסול ולחזק את השרירים והגידים. יש לציין שעד שהילד מגיע לגיל 8-9 חודשים (הגיל בו מתחילים לעמוד ולנסות ללכת) רוב הילדים כבר משתמשים במכשיר רק בשעת שינה ולכן אינם מוגבלים כלל מבחינה זו. מומלץ לישון עם הדניס בראון עד גיל 4. חלק מהרופאים טוענים שמספיק לישון איתו עד גיל 2.5-3. יש מספר רב של אורטופדים שמטפלים בשיטת פונזטי אני החלטתי לטפל אצל פרופסור ווינטרוב באיכלוב. בכל מקרה אני ממליצה לך ללכת לייעוץ אורטופדי ולנסות להפגש עם הורים לילדים עם ק"פ, מניסיון אין כמו מראה עיניים של ילדים שמחים ו"נורמליים" לכל דבר כדי להרגיע אמא לעתיד חרדה. מאחלת לך המון הצלחה והמשך הריון בריא וקל! האתר של אושרי: truly_clubfoot.tripod.com

טאניוש

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ממליצה לך להכנס לאתר של אושרי (כאן) , שם תוכלי לקבל את התשובות לרוב השאלות. מעבר למה שענו לך, יכולה רק להגיד שאילו היו לי תאומים הייתי יותר רגועה, כי יש סיכויים טובים שקלאב פוט נוצר בגלל התנוחה ברחם (חוסר מקום...). משמעות הדבר היא שקרוב לודאי מדובר רק בבעיה אורטופדית ולא תסמונת כלשהי
. כמו שאמרו לך, אי אפשר לאבחן חומרת קלאב פוט בבדיקות טרום לידה. אצלינו אובחן ק"פ חמור בשתי הרגליים, הילד נולד עם חד צדדי. מה שאובחן כק"פ חמור ברגל שמאל התברר כתנוחתי והסתדר עם גבס אחד של שבוע. אף פעם לא עלה בדעתי שהילד שלי עם מגבלה ברגליים. לא נראה לי שמשהו מפריע לו לפרק את הבית
. נכון, חייבים לטפל בבעיה, ק"פ לא עובר מעצמו. נכון שדואגים (יש אמא שלא דואגת?). נכון שיש רגעים לא קלים. אבל אין שום סיבה לדכאון. הילדים שלנו לא נכים ולא מוגבלים, הם ילדים מקסימים ומאושרים.

shian

New member
ממרום 14 שנות נסיון ../images/Emo24.gif

אני אמא לבונבון בן 14 (רק שהוא לא יידע שקראתי לו ככה..) עם עבר "קרימינלי" של קלאב פוט. בלי להכנס לפרטים, נכון להיום הילד (או.קיי נער) עושה הכל כמו כל נער אחר בגילו. משחק כדורגל, נוסע באופניים, רץ בשיעורי ספורט מספר קילומטרים, בקיצור - מי שלא יודע על עברו לא מבחין בשום בעייה. אני לא מנסה לייפות את הדברים, הדרך בהתחלה לא קלה אבל מדובר במשהו שניתן לתיקון. השארית היחידה נכון להיום זה פלטפוס, זה אומר שמשקיעים תמיד בנעליים טובות ולא מתפשרים על נעליים זולות ש"נראות טובות" ובמידרסים. אה, הוא לא יהיה טייס מה שממש לא מטריד לא אותי ולא אותו. אני מניחה שהטיפולים קצת השתנו בארבע עשר השנה האחרונות אבל אם את רוצה קצת לדבר איתי בשביל להתעודד תשלחי לי מסר ואתקשר אלייך. המשפט האחרון נכון לגבי כל מי שנמצאת בדרך לשם (הריון) או שבתוך זה אני נכנסת לפורום הזה פעם בכמה זמן והלוואי והוא היה קיים כשאנחנו היינו בתוך כל זה. חשוב לי להדגיש שוב שהבן שלי שהיה עם קלאב פוט קשה מתפקד כמו כל נער אחר בגילו ללא שום מגבלות!!!! מאחלת לכולם כאן לעבור את זה מהר ולראות את האור בקצה המנהרה אם יש קטעים קשים כי זה זמן מוגדר וזה עובר!!!

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif ../images/Emo142.gif

לפני כמה זמן היו כאן זוג בהריון עם תאומים (-: אולי הם יכנסו ותוכלו להשוות רשמים (-: כנסו לאתר שלנו המופיע בחתימה שלי. יש שם הרבה אינפורמציה מועילה ומרוכזת. שיהיה במזל טוב. עידית אמא לאושרי בן השנתיים ושמונה חודשים.

למעלה